علائم کاهش هورمون تستوسترون در مردان به همراه درمان آن

12 نشانه تستوسترون پایین در مردان

تستوسترون هورمون جنسی مردانه است. کمبود این هورمون باعث اختلال در نعوظ، کاهش میل جنسی و حتی پوکی استخوان می‌شود. شایان ذکر است این هورمون به میزان پایین در زنان وجود دارد و ممکن است در آن‌ها نیز میزان این هورمون افزایش یا کاهش یابد.

انجمن متخصصین ارولوژی آمریکا، تستوسترون پایین در مردان را کمتر از 300 نانوگرم هورمون در هر دسی لیتر (dl) خون تعیین می‌کند. آن‌ها هم‌چنین گزارش دادند که حدود 2 نفر از هر 100 نفر تستوسترون پایین دارند. در اینجا با 12 نشانه از کاهش تستوسترون آشنا خواهید شد:

1. مشکلات نعوظ

تستوسترون، بافت آلت تناسلی را تحریک می‌کند تا اکسید نیتریک تولید کند و پس از آن با چندین واکنش منجر به نعوظ می‌شود. کسانی که تستوسترون پایین دارند دچار اختلال نعوظ می‌شوند. هم‌چنین عوامل دیگری که می‌تواند باعث اختلال نعوظ شوند عبارتند از:

2. ریزش مو

ریزش مو در بسیاری از مردان متاسفانه چالش برانگیز شده و در دنیای امروز هر لحظه بر تعداد این افراد افزوده می‌شود. یکی از علت‌های این موضوع کمبود تستوسترون است.

3. کاهش تراکم استخوان

تستوسترون برای تولید بافت استخوانی و حفظ حجم استخوان موثر است. تستوسترون پایین منجر به کاهش تراکم و پوکی استخوان خواهد شد.

4. کاهش اندازه بیضه

مردانی که تستوسترون پایین دارند دمای بدنشان سرد بوده و بیضه‌های آنان نیز کوچک‌تر از حد معمولی می‌شود.

5. کاهش میزان اسپرم

تستوسترون باعث تحریک تولید مایع منی می‌شود و آن را کاهش داده و حتی باعث ناباروری شود.

6. بی‌خوابی

تستوسترون پایین باعث بی‌خوابی می‌شود حتی در بسیاری از مردانی که این علائم را دارند تنگی نفس در نیمه شب باعث بیدار شدن ناگهانی آن‌ها در خواب شده است.

7. کاهش میل جنسی

مردان به طور متوسط دارای سیکل منظمی از میل جنسی هستند اما کسانی که تستوسترون پایین دارند به وضوح متوجه می‌شوند که میل جنسی آن‌ها پایین آمده است.

8. کاهش قدرت عضلات

تستوسترون نقش مهمی در رشد توده عضلانی ایفا می‌کند و کاهش سطح هورمون می‌تواند باعث کاهش قابل توجه توده عضلانی شود. با این حال، با توجه به نتایج بدست آمده از بررسی در سال 2016، به علت کم بودن میزان تستوسترون، عملکرد و قدرت عضلات کاهش می‌یابد.

9. کاهش دید

در بعضی افراد تستوسترون پایین منجر به کاهش بینایی در مرد می‌شود.

10. کاهش سطح انرژی

تستوسترون پایین منجر به کاهش سطح انرژی و خستگی می‌شود. فرد حتی پس از استراحت کافی ممکن است احساس خستگی کند و یا نسبت به کار کردن و ورزش علاقه‌ای نشان ندهد.

11. افزایش چربی بدن

کاهش تستوسترون می‌تواند منجر به افزایش چربی در بدن شود. در بعضی موارد، مردان مبتلا به کمبود هورمون، باعث ایجاد سینه‌های بزرگ خواهد شد.

12. تغییرات رفتاری

برخی شواهد نشان می‌دهد که مردان مبتلا به سطح پایین تستوسترون احتمالا کمبود تمرکز، تحریک‌پذیری و افسردگی را تجربه می‌کنند.

درمان کمبود تستوسترون

1. جایگزینی تستوسترون (TRT):

چند روش TRT وجود دارد، از جمله:

  1. تزریق ژل: در این روش هورمون‌ها را به صورت ژل به بدن تزریق می‌کنند که معمولا هر دو هفته یکبار این ترزیق انجام می‌شود.
  2. قرص: در این روش قرص‌های هورمونی حل شده با آب دهان تجویز می‌شود.

علائم بعد از تزریق در اکثر مردم در طی 4-6 هفته از شروع درمان کاهش می‌یابد.

2. درمان‌های طبیعی

کاهش وزن و ورزش اغلب می‌تواند سطح تستوسترون را افزایش دهد. این روش‌ها معمولا درمان قطعی نیست و در کنار درمان پزشکی می‌تواند موثر واقع شود. برای مثال ورزش، اغلب نتایج قابل توجهی را در افراد جوان نشان می‌دهد.

برای حمایت از افزایش سطح تستوسترون، رژیم غذایی باید غنی از مواد مغذی باشد. بعضی از مواد غذایی که می‌تواند به این عارضه کمک کنند عبارت است از:

  • گوشت گاو
  • گوشت صدف
  • غلات غنی شده
  • تخم مرغ
  • تن ماهی
  • شیر غنی شده با ویتامین D
  • لوبیا
  • گوشت خرگوش
  • اجتناب از مکمل‌های طبیعی که وعده افزایش سطح تستوسترون را می‌دهند.

3. درمان با گیاه جینسینگ مالزیایی

این گیاه فوق العاده باعث افزایش میل جنسی، افزایش عملکرد ورزشی، کاهش وزن، تولید هورمون‌های آندروژن مانند تستوسترون، تسکین افسردگی پس از زایمان، فشارخون بالا و خستگی می‌شود.

4. درمان گیاهی با آشواگندا

داروهای گیاهی هندی در بسیاری از موارد، از جمله اختلال عملکرد جنسی و ناباروری استفاده می‌شود. ریشه گیاه و انواع توت‌ها برای ساخت چای، عصاره و کپسول استفاده می‌شود. یکی از این گیاه‌ها، آشواگنداست. خواص این گیاه عبارت است از:

  • افزایش غلظت اسپرم
  • افزایش حجم انزال
  • افزایش سطح تستوسترون
  • افزایش تحرک اسپرم

5. مکمل زینک

روی یک ماده مغذی ضروری است. خواص این مکمل عبارت است از: مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌های مهاجم، تولید DNA و مواد ژنتیکی و بهبود دستگاه گوارش. این ماده معدنی به صورت مکمل در داروخانه ها موجود است. مواد غذایی که حاوی روی هستند نیز شامل: 

  • گوشت
  • مرغ
  • لوبیا
  • غلات صبحانه

6. سیر

سیر درمان طبیعی امراض بسیاری است که افزایش هورمون تستوسترون نیز یکی از آن‌هاست.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322647.php
  2. https://www.healthline.com/health/herbs-vitamins-supplements-testosterone-levels-balance

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
معصومه راهی

معصومه راهی

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do