بیماری برگر چیست؟ احتمال ابتلای افراد سیگاری به آن چقدر است؟

بیماری برگر چیست؟

در بیماری برگر عروق خونی ملتهب و متورم گردیده و می‌توانند به وسیله لخته‌های خونی، مسدود گردند. این حالت می‌تواند در نهایت سبب آسیب یا تخریب بافت‌های پوستی شده و به گانگرن و عفونت منتهی گردد. بیماری برگر معمولا ابتدا در دست‌ها و پاها دیده شده و در نهایت ممکن است نواحی بیشتری از سینه‌ها و پاها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

اکثر مردم می‌دانند که سیگار کشیدن می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند بیماری‌های قلبی و سرطان ریه شود. اما گاهی اوقات سیگار کشیدن می‌تواند به بیماری‌های بسیار نادری، مانند بیماری برگر منجر شود. تقریبا تمامی افراد مبتلا به بیماری برگر سیگاری بوده و یا از انواع دیگر تنباکو استفاده می‌کنند. ترک تمامی انواع تنباکو تنها راه برای متوقف ساختن بیماری برگر است. افرادی که قادر به ترک سیگار و یا محصولات تنباکو نباشند، قطع عضو به عنوان آخرین گزینه درمانی عمل خواهد نمود.

علت دقیق این بیماری مشخص نیست ولی پزشکان بر این باورند که وجود برخی از مواد موجود در سیگار می‌تواند باعث پاسخ‌های التهابی شدیدی همچون بیماری برگر در برخی از افراد سیگاری گردد.

علائم بیماری برگر

  1. دردهایی که ممکن است در پاها و یا ساق پا، یا در بازو و دستان بروز یابند. این دردها ممکن است در زمان فعالیت و راه رفتن در پاها و یا حتی در حالت استراحت رخ دهند. این دردها شدید می‌باشند و فرد به راحتی متوجه آن‌ها می‌گردد.
  2. التهاب رگ‌های سطحی زیر پوستی (به علت لخته شدن خون در رگ)
  3. کبودی انگشتان دست و پا زمانی که در معرض سرما قرار می‌گیرند (پدیده رینود)
  4. زخم‌های باز دردناک بر روی انگشتان دست و پا

علائم بیماری برگر

روش‌های تشخیصی بیماری برگر

اگر چه هیچ روش تشخیصی دقیقی وجود ندارد که به راحتی در همان مراحل اولیه بروز این بیماری را ردیابی کند ولی با این وجود روش‌های مکمل و تشخیصی برای ارزیابی رگ‌های خونی موجود در دست و پا وجود دارد که پزشک با کمک آن‌ها می‌تواند علائم و روند بیماری را بررسی نماید. از جمله این روش‌های تشخیصی عبارتند از:

1- تست‌های خونی

این تست‌ها برای بررسی عوامل لخته‌ساز موجود در خون می‌باشند. این لخته‌های خونی در اثر بیماری‌های مختلفی مانند لوپوس و دیابت نیز ایجاد می‌شوند بنابراین این آزمایش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

2- تست آلن

این آزمایش که در مطب پزشک نیز انجام می‌شود آزمایشی بسیار ساده است که پزشک به کمک آن، جریان خون شریان رادیال یا همان مچ دست را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این حالت پزشک به مدت چند ثانیه فشاری را بر روی شریان دست وارد کرده و باعث بند آمدن جریان خون به دست می‌شود این کار باعث رنگ پریدگی دست می‌گردد. سپس با برداشتن فشار اعمال شده جریان خون برقرار شده و رنگ آن به حالت طبیعی برمی‌گردد و در غیر این صورت شریان‌های دست از عملکرد مناسبی برخوردار نیستند.

3- تست آنژیوگرام

آنژیوگرافی یک نوع ارزیابی شریان‌های دست و پا به کمک اشعه ایکس می‌باشد. این روش بسیار رایج بوده و پزشک به کمک یک کاتتر وارد شده به درون رگ و عکس‌برداری از مسیر جریان خون، آن را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.webmd.com/a-to-z-guides/what-is-buergers-disease#1
  2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/buergers-disease/symptoms-causes/syc-20350658

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
فاطمه قربانی

فاطمه قربانی

فاطمه قربانی هستم، لیسانس ژنتیک، به علوم نوین پزشکی و ایمونولوژی علاقمندم. از شما دوست گرامی بخاطر مطالعه این مقاله و همچنین مجموعه تریتا بخاطر فرصت انتشار مطالبم در راستای کمک به ارتقای دانش کمال تشکر دارم. شاد باشید و سلامت

my name is Fatemeh Ghorbani, I have a B.S in genetics and interested in immunology and medical science. I believe that, even into the smallest acts, should be put our heart, mind and soul. Thank you for reading my article