علل وزوز گوش چیست؛ به همراه راه‌های درمانی آن

علل وزوز گوش و راه‌های درمان آن

وزوز گوش چگونه اتفاق می‌افتد؟ آیا وقتی صدایی در اطرافتان وجود ندارد، صدایی در گوشتان می‌شنوید؟ حتماً تا به حال این صوت غیرطبیعی که منبع خارجی ندارد را شنیده‌اید، این صوت گاهی می‌تواند آزاردهنده باشد. به این صوت، وزوز گوش گفته می‌شود، انواع صداهایی که در این حالت شنیده می‌شود عبارت‌اند از:

  1. صدای زنگ
  2. نویز
  3. خش‌خش
  4. کلیک و یا حتی پالس مانند ضربان قلب شما.

ممکن است سروصدا را در یک گوش یا هر دو گوشتان بشنوید، هم‌چنین این صدا به صورت تمام وقت یا مقطعی شنیده می‌شود.

عامل وزوز گوش

وزوز گوش یک بیماری نیست. این علامت یک مشکل بهداشتی است. اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که موهای کوچک موجود در گوش داخلی‌تان که به شنوایی کمک می‌کنند به نوعی صدمه ‌دیده‌اند. این مشکل بر روی سیگنال‌هایی که مغز دریافت می‌کند، تأثیر گذاشته و باعث ایجاد این صدا می‌شود. یکی از دلایل این آسیب روند پیری در فرد است. عواملی که ممکن است منجر به وزوز گوش شود عبارت‌اند از:

وزوز گوش چگونه تشخیص داده می‌شود؟

زمانی که برای مداوا به پزشک مراجعه می‌کنید، دکتر در مورد تاریخچه پزشکی‌تان با شما صحبت خواهد کرد، او در مورد هر نوع داروئی که مصرف می‌کنید، از جمله مکمل‌ها می‌پرسد. پس از آن آزمون شنوایی گرفته می‌شود، سر و گردن شما را بررسی می‌کند و در گوش شما نگاهی می‌اندازد.

پزشک ممکن است از شما بخواهد فک، چشمان، گردن، بازو و در آخر پاهایتان را حرکت دهید، اگر زنگ (وزوز گوش) هنگام انجام حرکات شدت بگیرد، دلیل این مشکل روشن می‌شود. در غیر این صورت ممکن است نیاز به آزمایش‌های تصویربرداری نظیر CT یا MRI داشته باشید.

آیا درمانی برای وزوز گوش وجود دارد؟

بله، راه درمان بستگی به علت به وجود آمدن وزوز گوش دارد. اگر دلیل ایجاد وزوز گوش، یک داروی مهارکننده باشد، ممکن است دکتر شما مصرف آن را متوقف کند یا دارو را تغییر دهد. هرگز دارو را بدون مشورت کردن با پزشک متوقف نکنید.

اگر یک مسئله بهداشتی مانند فشارخون بالا علت مشکل باشد، پزشک می‌تواند آن را درمان کند. اغلب زنگ‌ها زمانی بهبود می‌یابند که شرایط را تحت کنترل داشته باشید. اگر مشکل از شنوایی باشد، پزشک راه درمان را پیش می‌گیرد، در این مواقع سعی در خوددرمانی، بررسی گوش و استفاده از گوش پاک‌کن نکنید.

سایر گزینه‌های درمانی برای وزوز گوش

1- سمعک

این دستگاه‌ها می‌توانند به درمان کاهش شنوایی و وزوز گوش مربوط به کهولت سن کمک کنند.

2- تکنیک‌های آرامش‌بخش

فشارخون، وقتی که تحت ‌فشار روانی قرار می‌گیرد، می‌تواند حادتر شود. بنابراین می‌توان راه‌هایی برای کاهش نگرانی‌ها مانند ورزش، تنفس عمیق یا بیوفیدبک پیدا کرد.

3- داروها

داروهای متعددی وجود دارند که برخی از آن‌ها در بهبود وزوز گوش مؤثر هستند ازجمله هورمون‌های خاص، بی‌حسی موضعی و داروهای ضد اضطراب. بهتر است با پزشک‌تان برای مصرف این داروها مشورت کنید.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.webmd.com/a-to-z-guides/tinnitus-17/tinnitus-overview

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
زهره عزیزی

زهره عزیزی

ترس، تنها دشمن آدمی است

Fear only enemy of man