از دنیای تجارت تا دنیای وب؛ رنگ‌ها ما را در بر گرفته‌اند!

روانشناسی رنگ‌ها

با استفاده از روانشناسی رنگ‌ها می‌توان به دیگران پیام‌های مثبت و منفی ارسال کرد، فروش را ارتقا داد، آرامش ایجاد کرد، یا باعث شد یک ورزشکار سخت‌تر تلاش کند. برای فروش هر چه بیشتر و بهتر محصولاتِ خود، باید از آخرین اطلاعات در دنیای روانشناسی رنگ‌ها بهره بجویید، می‌توانید از اطلاعات حاصل، در طراحی لوگو، وب‌سایت شرکت، جلد کتاب‌تان، یا بسته‌بندی محصولات‌تان استفاده کنید. روانشناسی صنعتی یکی از زمینه‌های مطالعاتی است که تنها در مبحث روانشناسی رنگ‌ها تشریح می‌شود.

سوپ کمپبل

اتفاقی نیست اگر کمپانی بزرگ "سوپ کمپبل" در طراحی قوطی محصولات خود تنها از چهار رنگ استفاده کرده و برای سالیان دراز هیچگونه تغییری در آن ایجاده نکرده است. دلیل آن این است: وقتی در خط بالا عبارت "سوپ کمپل" را خواندید قطعاٌ برچسب این محصول به طور واضح در ذهن شما نقش بست، و این همان قدرت رنگ‌هاست.

در ادامه، مروری گذرا بر مفهوم رنگ‌های پایه خواهیم داشت. این اطلاعات به شما کمک می‌کنند تا در مورد چگونگی استفاده از رنگ‌ها در تبلیغ و فروش محصولات‌تان استفاده کنید. تاثیرگذاری رنگ‌ها با تغییر میزان روشنی و تیرگی آن‌ها تغییر می‌کند، این تغییر گاهی آن قدر زیاد است که مفهوم یک رنگ روشن با مفهوم رنگ تیره آن کاملا با هم متفاوت است. هم‌چنین، گاهی تفاوت در فرهنگ‌ها نیز در تاثیرگذاری و تاثیرپذیری رنگ‌ها اهمیت پیدا می‌کند.

روانشناسی رنگ سیاه

روانشناسی رنگ سیاه

سیاه رنگ قدرت، اعتبار و ثبات است. هم‌چنین، گفته می‌شود این رنگ با زکاوت و هوشمندی نیز مرتبط است. لباس‌های مشکی باعث می‌شود افراد لاغرتر به نظر برسند. رنگ سیاه با ظاهر تیره و شاید گاهی محزونی که دارد گاهی به شیطان نسبت داده می‌شود! معمولا در فیلم‌ها، کابوی مشکی پوش شخصیت منفی داستان است. سیاه رنگی جدی است که باعث برانگیختن احساسات قوی در ما می‌شود. می‌شود با میزان زیادی رنگ مشکی افراد را به راحتی مغلوب کرد.

روانشناسی رنگ سفید

روانشناسی رنگ سفید

برای بیشتر افراد دنیا، سفید رنگی است که با پاکی و خلوص مفهوم مشترک دارد، همانطور که برای لباس مراسم عروسی از آن استفاده می‌شود یا مفهومی که از رنگ پاکیزگی در ذهن ما نقش بسته. در برخی از فرهنگ‌های شرقی، سفید رنگ سوگواری و عزاست. هم‌چنین سفید رنگ خلاقیت نیز می‌باشد، مثل یک صفحه سفید که می‌توانید در آن هر چه می‌خواهید بکشید. در طیف رنگ‌ها، سفید مجموع تمام رنگ‌هاست.

روانشناسی رنگ خاکستری

روانشناسی رنگ خاکستری

خاکستری در ذهن بیشتر افراد مفاهیمی چون کار و عمل، عدم محدودیت زمانی، جاده، و اجسام سخت دارد. استفاده زیاد از رنگ خاکستری اغلب نشان دهنده مفهوم بخصوصی نمی‌تواند باشد، اما استفاده هوشمندانه و به اندازه از آن می‌تواند همان مفهوم سختی سنگ را از طرف محصول شما به ذهن خریدار ارسال کند، شاید مفهومی از استحکام. سایه‌های خاکستری و طوسی می‌توانند انتقال دهنده مفاهیمی چون پیری، مرگ، مالیات، افسردگی یا نداشتن حس جهت‌یابی باشند. نقره‌ای یکی از انواع رنگ‌های خاکستری است که دارای مفهوم کمک کردن و یک شخصیت قوی تمام عیار می‌باشد.

روانشناسی رنگ قرمز

اگر می‌خواهید توجهات را به سوی خود جلب کنید از رنگ قرمز استفاده کنید. قرمز همان رنگی است که افراد قبل از رنگ‌های دیگر به آن توجه می‌کنند. قرمز رنگ انرژیست، و مفهومی مشترک با تحرک و هیجان دارد. افرادی که با طیف‌های مختلف رنگ قرمز احاطه شده‌اند ضربان قلب تندتری دارند.

قطعا بدترین رنگی که می‌توانید برای اتاق نوزاد خود انتخاب کنید قرمز است. اما برای افراد پر هیجان قرمز انتخاب مناسبی برای رنگ اتاق است. پوشیدن لباس به رنگ قرمز باعث می‌شود در نظر دیگران محکم‌تر جلوه کنید، برخی مطالعات نشان داده‌اند صاحبان ماشین‌های قرمز بیشترین قبض‌های جریمه را دریافت می‌کنند، شاید این به این دلیل باشد که صاحبان این ماشین‌ها علاقه بیشتری به سرعت دارند یا شاید به این دلیل باشد که ماشین‌های قرمز بیشتر توجه مامورین راهنمایی و رانندگی را به خود جلب می‌کنند.

قرمز رنگی نیست که بتوان بیش از اندازه از آن استفاده کرد، اما استفاده هوشمندانه و درست از آن می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. قرمز سمبل زندگی است (شاید به این دلیل که رنگ خون است)، و به همین دلیل است که در چین رنگ لباس عروس قرمز است. قرمز رنگیست که در بسیاری از جشن‌های مربوط به عشق و دوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مثل جشن ولنتاین یا جشن کریسمس، هر چند رنگ عشق، صورتیست.

روانشناسی رنگ صورتی

آرامش بخش‌ترین رنگ، صورتیست. شاید به همین دلیل است که در برخی کشورها خطرناک‌ترین مجرمان را در اتاق‌هایی با رنگ صورتی نگه می‌دارند، مطالعات نشان داده است رنگ صورتی در اطراف این آدم‌ها باعث می‌شود انرژی آن‌ها گرفته شود و حالت پرخاشگرانه آن‌ها قدری تعدیل شود. صورتی رنگ عشق و احساسات ملایم است.

روانشناسی رنگ آبی

وقتی از افراد درمورد رنگ مورد علاقه‌شان سوال می‌کنید می‌بینید که بیشتر آن‌ها رنگ آبی را انتخاب می‌کنند. بخش زیادی از دنیای ما به رنگ آبی است، آسمان‌ها و دریاها. نگاه کردن به رنگ آبی باعث ترشح هورمون‌هایی در بدن شما می‌شود که موجب آرامش‌تان می‌شود، اما این گفته در مورد تمام طیف‌های رنگ آبی صدق نمی‌کند. برخی از رنگ‌های آبی (یا استفاده بیش از اندازه از این رنگ) ارسال کننده مفهوم سردی و بی‌اعتنایی است.

بسیاری از افراد از رنگ آبی برای اتاق خواب خود استفاده می‌کنند که دلیل آن ایجاد حس آرامش است. آبی رنگ استقامت، وابستگی، درایت و وفاداری است. افرادی که در اتاق‌های آبی رنگ کار می‌کنند معمولا بازدهی بیشتری دارند، زیرا رنگ آبی اطراف آن‌ها کمک می‌کند تا این افراد تمرکز و آرامش بیشتری داشته باشند. علت استفاده از رنگ آبی در باشگاه‌های ورزشی نیز به همین دلیل است، محققان معتقدند رنگ آبی موجب کاهش وزن بیشتر می‌شود.

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

رنگ رشد، طبیعت و پول. یک رنگ آرام که احساسی دلپذیر در انسان ایجاد می‌کند. تصاویر مربوط به جنگل‌های انبوه سبز رنگ حسی از حفاظت، مردانگی و رفاه در انسان زنده می‌کند. در بیمارستان‌ها از رنگ سبز استفاده می‌شود، زیرا محققان دریافته‌اند این رنگ موجب احساس آرامش در بیماران می‌شود. هم‌چنین، سبز رنگ حسادت، خوش شانسی، دست و دل بازی، باروری و زایندگی است. سبز، دیر زمانیست که نمادی از صلح، اتحاد، پرورش، و حمایت است.

روانشناسی رنگ زرد

زرد رنگ هیجان انگیز آفتاب است. مفاهیمی چون خوشحالی و لحظات خوش را در ذهن انسان زنده می‌کند. افرادی که در اطراف آن‌ها رنگ‌های زرد وجود دارد افرادی خوش‌بین هستند، زیرا مغز این افراد سروتونین بیشتری ترشح می‌کند.

اما در استفاده از این رنگ در اطراف بچه‌های کوچک مراقب باشید، نوزادان در نور زرد بیشتر گریه می‌کنند و بدخلق‌تر هستند. رنگ زرد باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود و خلاقیت را نیز افزایش می‌دهد. استفاده هوشمندانه و صحیح از رنگ زرد می‌تواند موجب افزایش فروش محصولات‌تان شود.

روانشناسی رنگ نارنجی

شعله‌ورترین رنگ کره زمین! نارنجی رنگ روزهای شاد و پر از انرژی ماست. حسی از گرما در ما به وجود می‌آورد و رنگ محصولات ارگانیک است. نارنجی هم‌چنین، رنگ بلند پروازی و هیجان است. نارنجی رنگ صبحی تازه در مسیر زندگی ماست.

روانشناسی رنگ بنفش

لباس پادشاهان و ملکه‌ها چه رنگی بود؟ بله، بنفش! رویایی‌ترین رنگ در نظر همه ما که با مفاهیمی همچون رفاه، ثروت و دلفریبی در ارتباط است. رنگ بنفش باعث تحریک مغز برای حل مسائل می‌شود. بنفش به طور معمول رنگ مورد علاقه تمام دختر بچه‌هاست. این رنگ حسی از تصنع در انسان ایجاد می‌کند.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. http://precisionintermedia.com/color

اشتراک گذاری:

سارا خانی

سارا خانی

کارشناس میکروبیولوژی

Microbiology expert