پولیپ مثانه bladder polyps، علائم و روش‌های درمان

پولیپ مثانه bladder polyps

پولیپ‌های مثانه توده‌های شبیه گل کلم هستند که در دیواره‌های مثانه یا مجاری ادراری رشد می‌کنند. این توده‌ها متشکل از سلول‌های غیرطبیعی هستند که پولیپ نامیده می‌شوند و تا زمانی که کوچکند علائم خاصی ندارند.

پولیپ مثانه

آیا پولیپ مثانه سرطانی است؟

اغلب پولیپ‌های مثانه سرطانی نیستند مگر اینکه رشد چشمگیری پیدا کنند. بهتر است هر 6 ماه یک بار تحت نظر پزشک باشید و آن‌ها را بررسی کنید. زیرا در بعضی از موارد نادر می‌توانند سرطانی شوند.

علائم پولیپ مثانه

علل و عوامل خطر پولیپ مثانه

علل پولیپ مثانه عبارتند از:

1- تحریک

تحریک مثانه به وسیله عفونت‌های مکرر، سنگ‌های ادراری، ممکن است به سلول‌های غیرطبیعی منتهی شود که می‌توانند سرطانی شوند.

2- سیگار کشیدن

دخانیات و مواد مخدر فرد را در معرض خطر بسیاری از انواع سرطان‌ها قرار می‌دهد و ممکن است در بعضی از موارد به سرطان مثانه منجر شود. خون می‌تواند مواد شیمیایی مضر را از دود تنباکو جذب کند، که پس از ورود به مثانه در ادرار، دفع می‌شود. تجمع این مواد در مثانه بعد از مدتی باعث ایجاد پولیپ‌ها و توده‌های سرطانی خواهد شد.

3- عوامل محیطی

قرار گرفتن در معرض اشعه، مواد شیمیایی خطرناک سرطانی در محل کار یا محیط زیست و آرسنیک در آب آشامیدنی ممکن است در بعضی از مردم باعث ایجاد اختلال در مثانه شود. افرادی که با رنگ، پارچه، چرم و ماشین‌آلات کار می‌کنند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران باشند.

4- بعضی از داروها

برخی از داروها ممکن است فرد را در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دهد، مانند داروهای دیابتی

5- ارتباط جنسی

به دلیل آناتومی بدن مردان در ارتباطات جنسی، احتمال بیشتری وجود دارد تا به پولیپ مثانه مبتلا شوند.

6- سن

به گفته انجمن سرطان آمریکا، 9 نفر از 10 نفر مبتلا به سرطان مثانه بیش از 55 سال سن دارند.

7- جهش‌های ژنتیکی

برخی افراد ممکن است ژن‌های خاصی را از والدینشان به ارث برده باشند که خطر ابتلا به پولیپ و سرطان مثانه را افزایش می‌دهند، اما این علت ممکن است نادر باشد.

8- ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

در برخی از افراد پر خطر ممکن است احتمال ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی باعث افزایش احتمال پولیپ و سرطان مثانه شود.

تشخیص پولیپ مثانه

آزمایشاتی که برای تشخیص پولیپ مثانه به کار می‌رود عبارتند از:

1- کشت ادرار

دکتر نمونه‌ای از ادرار برای باکتری‌هایی که باعث عفونت می‌شوند را بررسی می‌کند. هم‌چنین در سیتولوژی ادرار،نمونه ادرار برای آزمایش سلول‌های سرطانی مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

2- سیستوسکوپی Cystoscopy

سیستوسکوپی روشی عالی برای تشخیص مشکلات دستگاه ادراری است. این روش مانند آندوسکوپی است که در آن لوله‌ای به داخل مثانه وارد می‌شود. سر این لوله یک دوربین واقع شده و از طریق پیش آبراه به بدن وارد می‌شود و از دستگاه ادراری فیلمبرداری می‌شود.

سیستوسکوپی

درمان پولیپ مثانه

اگر پولیپ‌ها کوچک باشند و عوارض خاصی نداشته باشند، درمان خاصی لازم نیست. اگر پولیپ مثانه بزرگ باشد یا سرطانی شده باشد پزشک آن را با استفاده از عمل جراحی بر می‌دارد. این روش می‌تواند با استفاده از گذاشتن یک حلقه سیم به سر لوله آندوسکوپ و کندن پولیپ انجام شود.

اگر پولیپ سرطانی باشد به درمان‌های بیشتری مانند جراحی و بعد از آن شیمی درمانی و ایمنوتراپی نیاز دارد. پزشکان با استفاده از روش سیتکتومی رادیکال بخش‌های آسیب دیده را به همراه رحم و تخمدان در زنان و پروستات در مردان، از بدن خارج می‌کنند.

جراحی مثانه

در کنار درمان‌های پزشکی، می‌توان با رعایت کردن موارد زیر، به بهبود پولیپ مثانه سرعت بخشید:

  1. ترک سیگار
  2. تغییر رژیم غذایی
  3. مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322033.php
  2. https://www.healthline.com/health/polyps-in-bladder#qampa

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
معصومه راهی

معصومه راهی

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do