رژیم نیمه گیاه‌خواری چیست؟

بسیاری از نیمه گیاه‌خواران، بیشتر با هدف حفظ سلامت خود، تنها گوشت قرمز را از رژیم خود حذف می‌کنند، این درحالی است که سایر افراد نیمه گیاه‌خوار ترجیح می‌دهند از انواع گوشت در رژیم غذایی خود استفاده کنند، به شرط آن که گوشت مصرفی از نوع ارگانیک باشد، یا ترجیح می‌دهند تنها از محصولاتی که در تهیه آن‌ها گوشت به کار رفته، مانند انواع سوسیس، سالامی، ژامبون و ... استفاده کنند.

مفهوم رژیم نیمه گیاه‌خواری

هنوز استاندارد یا توافقی بر سر اینکه رژیم نیمه گیاه‌خواری دقیقا به چه معناست وجود ندارد، افراد نیمه گیاه‌خوار، بسته به تصمیم خود، ممکن است روزی یک بار، هفته‌ای یک بار، یا ماهی یک بار از گوشت در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

آیا پسکاترینیسم همان رژیم نیمه گیاه‌خواری است؟

خیر، پسکاترین به فرد گیاه‌خواری گفته می‌شود که در رژیم غذایی خود، علاوه بر گیاهان و عسل، از ماهی و سایر غذاهای دریایی نیز استفاده می‌کند. از آنجایی که نیمه گیاهخوران در رژیم غذایی خود گاهی از انواع گوشت (بیشتر اما ماهی و مرغ) استفاده می‌کنند نمی‌توان گفت پسکاترینیسم همان رژیم نیمه گیاه خواری است.

اهمیت وجود مواد مغذی در رژیم نیمه گیاه‌خواری

در این رژیم اگر مواد غذایی مصرفی خود را به درستی انتخاب کنید چربی‌های مضرر، مانند چربی‌های اشباع شده، وارد بدن شما نخواهند شد.

هم‌چنین، به عنوان یک نیمه گیاه‌خوار، باید در نظر داشته باشید که پروتئین مورد نیاز بدن شما باید در وعده‌های غذایی شما گنجانده شده باشد. متخصصین قلب در آمریکا توصیه می‌کنند گیاه‌خواران منبع دریافت پروتئین خود را در رژیم غذایی خود مشخص کنند تا مطمئن شوند پروتئین مورد نیاز بدن خود را دریافت می‌کنند.

مواد غذایی که می‌توان آن‌ها را به عنوان منابع غیر گوشتی پروتئین در نظر گرفت عبارتند از:

  • مغزها (گردو، فندق، پسته)
  • کره بادام زمینی
  • پنیر توفو (نوعی پنیر تهیه شده از شیر سویا)
  • دانه‌ها (لوبیا، عدس، نخود)
  • تخم‌ها (تخم آفتابگردان، تخم کتان، تخم گشنیز)
  • شیر
  • سویا
  • غلات.

افراد نیمه گیاه‌خوار می‌توانند در روزهایی که گوشت را در رژیم غذایی خود ندارند از دانه سویا، پنیر توفو، بادام زمینی، دانه‌ها، جلبک دریایی، تخم مرغ (یا تخم سایر پرندگان)، شیر و پنیر استفاده کنند. چنانچه در رژیم غذایی شما شامل کربوهیدرات‌های پیچیده، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، توجه داشته باشید که به منظور هضم بهتر غذا باید فیبر کافی نیز در رژیم غذایی خود داشته باشید. به عنوان یک نیمه گیاه‌خوار باید توجه داشته باشید که در رژیم غذایی خود به میزان کافی کلسیم، آهن، ویتامین B12، ویتامین D و روی دریافت کنید.

دانه‌های خشک، مواد غذایی غنی شده، اسفناج، میوه‌های خشک، گیاهان دریایی، نظیر جلبک و مخمر همگی از منابع غنی آهن هستند.

ویتامین B12 به طور طبیعی بیشتر در محصولات حیوانی یافت می‌شود. به منظور دریافت این ویتامین از غلات غنی شده برای صبحانه و نوشیدنی‌های غنی شده سویا استفاده کنید. تخم مرغ نیز منبع خوبی برای دریافت این ویتامین است، اما در عین حال سرشار از چربی‌های اشباع شده می‌باشد که می‌تواند برای سلامت شما مضرر باشد، بنابراین باید در مصرف آن محتاط بود.

سعی کنید در طول روز حداقل به مدت 15 دقیقه بیرون از خانه و زیر نور آفتاب باشید تا ویتامین D مورد نیاز بدن شما تامین شود. هم‌چنین جهت دریافت کلسیم مورد نیاز خود می‌توانید از غلات غنی شده صبحانه، انواع ترب، پیازچه، شلغم، اسفناج، کنجد، انواع بادام، توفو، پنیر و شیر استفاده کنید.

روی مورد نیاز بدن خود را می‌توانید از منابعی هم‌چون صدف‌ها، غلات غنی شده صبحانه، قارچ، دانه‌ها و بادام هندی تامین کنید. همینطور به منظور دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از انواع سبزیجات و میوه‌ها در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.thespruceeats.com/what-is-a-flexitarian-3376803
  2. https://www.livestrong.com/article/239528-semi-vegetarian-diet-plan/

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
سارا خانی

سارا خانی

کارشناس میکروبیولوژی

Microbiology expert