چگونه پوسته تخم‌مرغ خردشده می‌تواند به ترمیم آسیب استخوان کمک کند؟

آشنایی با خواص پوست تخم مرغ و فواید آن برای بدن

محققان طی آزمایش‌های جدیدی که روی موش‌ها انجام شده است، نشان داده‌اند که چگونه پوست تخم‌مرغ خردشده می‌تواند راهی برای جلوگیری از آسیب به استخوان باشد. تخم‌مرغ یکی از اقلام مصرفی در آشپزخانه‌های سراسر دنیا است.

پوست تخم مرغ منبع غنی از کلسیم

زرده و سفیده تخم‌مرغ هر کدام حاوی مواد غذایی مفیدی هستند که از آن‌ها بهره می‌بریم اما کمتر کسی به پوسته آن توجه می‌کند. پوسته‌های تخم‌مرغ معمولاً دور انداخته می‌شوند درحالی‌که حاوی کربنات کلسیم هستند. این ماده برای حفظ سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است. به همین دلیل برخی از مردم پوسته تخم‌مرغ را پودر کرده و از آن به‌عنوان یک مکمل خوب برای استخوان‌های خود استفاده می‌کنند.

تخم مرغ و باکتری سالمونلا

با این‌حال این عمل ممکن است خطراتی هم به دنبال داشته باشد. تخم‌مرغ گاهی می‌تواند به باکتری سالمونلا (Salmonella) آلوده شود که باعث به وجود آمدن عفونت سالمونلا می‌شود. سالمونلا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ماکیان است که با مصرف تخم‌مرغ خام یا پوسته آلوده آن ایجاد می‌شود.

بااین‌حال هنوز هم از تخم‌مرغ به‌عنوان یک مکمل سلامتی استفاده می‌شود. محققان دانشگاه ماساچوست از پوسته تخم‌مرغ خردشده ماده‌ای ایجاد کرده‌اند که به بهبود استخوان پس از آسیب کمک می‌کند.

در تحقیق‌های دیگر دانشمندان با استفاده از پوسته خردشده تخم‌مرغ توانسته‌اند محیطی برای رشد بافت استخوان ایجاد کنند. تاکنون آزمایش‌هایی برای تست این فرآیند بر روی موش‌ها انجام شده است. بااین‌وجود دانشمندان معتقدند که در آینده‌ای نه‌چندان دور این مواد بیولوژیک می‌تواند برای انسان‌هایی که دچار آسیب‌های استخوانی شده‌اند مورداستفاده قرار بگیرد.

چگونه دانشمندان از پوسته تخم مرغ برای ترمیم استخوان‌ها کمک می‌گیرند؟

این فرآیند خلاقانه نیازمند افزودن پوسته تخم‌مرغ خردشده به هیدروژل است. (هیدروژل‌ها دسته‌ای از مواد پلیمری هستند که قابلیت تورم و جذب آب بالایی دارند به‌علاوه این پلیمر شباهت خوبی به بافت‌های بدن دارد و در موارد مختلف پزشکی کاربرد دارند.)

این مخلوط به محققان این اجازه را می‌دهد که یک فریم را ایجاد کنند تا در آن استخوان جدید از سلول‌های استخوانی تشکیل شود. از آنجایی‌که پوسته تخم‌مرغ از کلسیم تشکیل شده است این امکان را به وجود می‌آورد تا سلول‌های استخوانی کشت‌شده سریع‌تر به بافت استخوانی تبدیل شوند.

از بافت استخوان تشکیل‌شده برای عمل پیوند استخوان استفاده می‌شود. طی این عمل جراحی، پزشک جراح استخوان جدید را به‌جای استخوان آسیب‌دیده قرار می‌دهد. اگرچه این فرآیند هنوز بر روی انسان‌ها انجام نشده است اما در آینده نه‌چندان دور می‌تواند برای انسان‌ها هم قابل استفاده باشد.

این بافت استخوانی برای این‌که پس از عمل، توسط بدن انسان پس‌زده نشود باید سلول‌ها را از بدن خود فرد بگیرند. در این صورت است که بدن، آن بافت را بیگانه تلقی نمی‌کند و می‌پذیرد. به دلیل وجود برخی فاکتورها بر روی سلول‌های بافت‌ها، بدن، آن‌ها را سلول‌های بدن بیگانه تشخیص می‌دهد. حال اگر این سلول‌ها از بدن فرد دیگری گرفته شود همیشه این احتمال می‌رود که بدن به مبارزه علیه آن اقدام کند.

محققان امیدوارند در آینده بتوانند از این فرآیند برای رشد انواع بافت‌ها از جمله غضروف، دندان، تاندون‌ها و ... استفاده کنند.

از دیگر مزایای استفاده از پوسته تخم‌مرغ برای رشد بافت به منظور پیوند می‌توان به کاهش زباله اشاره کرد. پوسته‌های تخم‌مرغ رهاشده در طبیعت که حاصل مصارف خانگی و تجاری هستند هرساله به میلیون‌ها تن می‌رسد. این بازیافت نوآورانه پوسته تخم‌مرغ می‌تواند به‌طور مستقیم بر محیط‌زیست و حتی اقتصاد نیز تأثیر بگذارد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/325703.php

اشتراک گذاری:

زهره عزیزی

زهره عزیزی

ترس، تنها دشمن آدمی است

Fear only enemy of man