مصرف مداوم برخی از داروهای ضد اضطراب می‌تواند تمایل به خودکشی را در افراد افزایش دهد!

در یک مطالعه جدید مشخص شده است، افرادی که به طور مداوم از داروهای تجویز شده برای اضطراب، درد عصبی و صرع استفاده می‌کنند، خطر خودکشی در آن‌ها 26 درصد افزایش خواهد یافت. پس از اینکه معلوم گردید که این خطر در جوانان 15 تا 24 ساله تا حد زیادی افزایش یافته، محققان بریتانیایی به رهبری دانشگاه آکسفورد خواستار بررسی داروهای گاباپنتینوئید که استفاده از آن‌ها در نسل جوان بسیار زیاد شده، شدند.

مخاطرات دیگر

مطالعه‌ای که در این راستا انجام شد، نشان می‌دهد که علاوه بر رفتارهای منجر به خودکشی، میزان تصادفات اتومبیل یا تخلفات ترافیکی منجر به ایراد آسیب فیزیکی نیز در این جوانان افزایش یافته است.

آمار

تجویز داروهای ضد اضطراب از سال 2007 تا کنون در انگلستان سه برابر شده و حدود 3 درصد از جمعیت این کشور، در کل دهه گذشته از این داروها استفاده کرده‌اند. در حال حاضر فقط 10 میلیون نسخه در انگلستان و ولز تجویز شده است. با این حال، نگرانی‌های زیادی در مورد عوارض این داروها وجود دارد که محققان را بران داشته تا به بررسی آن‌ها بپردازند.

آخرین مطالعه‌ای که در BMJ منتشر شده، از سال 1932 تا 2006، حدود 192 هزار شهروند سوئدی که از پره گابالین یا گاباپنتین استفاده نموده بودند مورد بررسی قرار داد. حدود 10 هزار شرکت کننده (5 درصد) در طی این زمان رفتارهای منجر به خودکشی را از خود بروز دادند یا در طی این مدت خودکشی کردند، در حالی که 17 هزار نفر از آن‌ها (9 درصد) در طی این مدت دچار اوردوز غیر عمدی شدند.

در حالی که افراد مقدار گاباپنتینوئیدهای تجویز شده را دریافت می‌کردند، رفتارهای خودکشی و مرگ و میر به دلیل خودکشی در حدود یک چهارم افزایش یافت و در عین حال اوردوز غیرعمدی نیز در حدود 24 درصد بیشتر شده بود، آسیب‌های وارد شده به سر و بدن 22 درصد بالاتر رفته بود و حوادث و جرائم این گروه نیز 13 درصد بیشتر شده بود.

گروه‌های سنی سالخورده‌تر، برخی از این عوارض را در هنگام مصرف از خود نشان می‌دادند، اما در میان افراد جوان‌تر، تمامی آسیب‌های احتمالی افزایش یافت و به ویژه رفتارهای خودکشی به دلیل استفاده بیش از حد از این داروهای ضد اضطراب، به وضوح مشاهده می‌شد.

تشریح نتایج

محققان دانشگاه آکسفورد در این خصوص بیان داشتند که این عوارض ممکن است بدان دلیل باشد که به احتمال زیاد این جوانان نسخه خود را با الکل و یا مواد غیر قانونی دیگر ترکیب می‌کنند. هم‌چنین از منظر دیگر می‌توان گفت که جوانان ممکن است به عوارض جانبی این داروها حساس‌تر بوده و از لحاظ احساسی آسیب بیشتری ببینند.

پروفسور سینا فازل، روانپزشک قانونی دانشگاه آکسفورد و نویسنده اصلی این مطالعه، به ایندپندنت گفت: "این مطالعه بزرگترین مطالعه‌ای بود که بر روی استفاده از گاباپنتینوئیدها و داروهای ضداضطراب انجام شده است.

وی افزود: «مهم‌ترین نکته این است که در حال حاضر به بررسی دستورالعمل‌ها بپردازیم و ببینیم که آیا شواهد دیگری هم در این خصوص وجود دارد یا خیر. اگر چنین باشد، باید در مصرف این داروهای پرخطر، تجدید نظر کرد.

پیامدها

یافته‌های این تحقیق باعث شد که کارشناسان به مقامات دولتی هشدار دهند و از آن‌ها بخواهند که مرگ به دلیل اوردوز شبه افیونی را به عنوان یک "بحران بزرگ برای سلامت عمومی"  اعلام کنند و به مردم بگویند که استفاده بیش از حد از داروهای ضداضطراب و به خصوص گاباپنتینوئیدها ممکن است یکی از عواملی باشد که باعث افزایش این معضل می‌شود.

دکتر درک تراسی، روانپزشک مشاور بیمارستان ملکه مین در لندن، گفت که طبقه‌بندی گاباپنتینوئیدها به عنوان یکی از داروهای خطرناک ممکن است باعث شود که پزشکان در مورد تجویز این داروها مردد باشند.

او گفت: "با وجود نگرانی‌های معقولانه‌ای که در این خصوص وجود دارد، گاباپنتینوئیدها برای بسیاری از افراد یک گزینه درمانی ارزشمند است چرا که این داروها در عین حال که مضر هستند می‌توانند بسیار مفید هم باشند و به بهبود بسیاری از اختلالات کمک نمایند، بنابراین پزشکان باید پس از سبک و سنگین کردن مزایا و معایب آن‌ها، تصمیم خود را برای تجویز بگیرند.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.independent.co.uk/news/health/anxiety-drugs-pain-epilepsy-pregabalin-painkiller-gabapentinoid-opioid-oxford-bmj-a8955726.html

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
سهیلا دوست‌پژوه

سهیلا دوست‌پژوه

علاقه مند به ترجمه و تالیف و نویسندگی