درباره آنتی بادی Antibody و انواع آن بیشتر بدانید

آنتی بادی Antibody چیست ؟ انواع آن کدام‌ است و چه وظیفه‌ای در بدن دارد؟

آنتی بادی‌ها(Ab) یا همان ایمونوگلوبولین (ig)  پروتئین‌های Y شکلی هستند که در سیستم ایمنی بدن قرار داشته که در زمان ورود باکتری‌ها و میکروب‌ها با آن‌ها مبارزه کرده و آن‌ها را خنثی می‌کنند. هر آنتی بادی به یک آنتی ژن خاص متصل شده و به آن قفل می‌شود. آنتی بادی‌ها در پلاسمای خون و توسط لنفوسیت‌های گروه B ساخته می‌شوند.

آنتی ژن چیست؟

زمانی که پادتن‌ها، میکروب‌ها و یا باکتری‌ها به بدن حمله می‌کنند، آنتی ژن‌ها آن‌ها را شناسایی می‌کنند و به آن‌ها می‌چسبند.

وظایف آنتی بادی در بدن چیست؟

  • مبارزه با عوامل ویروسی و باکتریایی
  • دفع سموم از بدن
  • فعال شدن کمپلمان سرم (کمپلمان سرم، مجموعه‌ای از پروتئین‌ها است که باعث جلوگیری از مشکلات التهابی بدن می‌شود)
  • باعث عدم تحرک در میکرو ارگانسیم‌ها می‌شود.
  • آنتی بادی‌ها از بروز سرطان جلوگیری می‌کنند.

ساختار یک آنتی بادی چگونه است

آنتی بادی‌ها، پروتئین‌های پلاسمای کروی شکل هستند. ساختار همه آن‌ها دقیقا شبیه به هم است.

چهار زنجیره پلی پپتیدی وجود دارد که توسط پیوندهای دی سولفید با هم نگهداری می‌شوند. این چهار زنجیره پلیپپتیدی یک ساختار مولکولی متقارن را تشکیل می‌دهند. اتصال آنتی ژن بین انتهای زنجیره سنگین و سبک در هر دو طرف به طور یکسان وجود دارد. یک لولا در مرکز بین زنجیرهای سنگین برای انعطاف پذیری پروتئین وجود دارد. هر زنجیره حاوی حدود 220 آمینو اسید هستند، که در واقع دو زنجیره با هم حدود 440 اسید آمینه دارد.

انواع آنتی بادی‌ها

آنتی بادی‌ها به پنج دسته تقسیم می‌شوند

1-  IgG

این نوع آنتی بادی در پستانداران وجود دارد. بیشترین مقدار آنتی بادی‌هاست که در خون تولید می‌شود. این آنتی بادی‌ها می‌توانند وارد جنین شوند و در واقع جنین را از ویروس‌ها و باکتری‌ها دور نگه می‌دارند. این آنتی بادی‌ها زنجیره‌ای سنگین دارند یعنی به آنتی ژن‌های بیشتری متصل می‌شوند و ترکیبی عالی برای دفع عفونت ایجاد می‌کنند.

2- IgA

IgA در سرم، مخاط، غدد بزاق، شیر مادر و مایع روده‌ای وجود دارد که 10 الی 15 درصد از ایمونوگلوبولین‌های انسانی را تشکیل می‌دهد. IgA موجود در شیر مادر، دستگاه گوارش نوزادان را از عفونت و باکتری‌ها محافظت می‌کند. این آنتی بادی در هفته‌های اول تولد از روده و معده محافظت می‌کند. این نوع انتی بادی دو زیر رده دارد. این آنتی بادی خاصیت ضد ویروسی فراوانی داشته و از بیماری‌های روده‌ای و گوارشی، بدن را محافظت می‌کند.

انواع انتی بادی

3- IgD

IgD کمتر از 1درصد از ایمونوگلوبولین‌های انسانی را تشکیل می‌دهد. IgD ممکن است در القای تولید آنتی بادی در سلول‌های B دخالت داشته باشد، اما عملکرد دقیق آن هنوز ناشناخته است. این آنتی بادی‌ها مهم‌ترین آنتی بادی در نوزادان است که در افراد بالغ کمتر وجود دارد.

4- IgE

نام دیگر این آنتی بادی راژین است. نقش اصلی این نوع آنتی بادی محافظت در مقابل انگل است. در مناطقی که عفونت انگلی نادر است، IgE عمدتا باعث جلوگیری از آلرژی می‌شود.

5- IgM

این نوع آنتی بادی‌ها در پلاسماسل‌ها نیز تولید می‌شوند. این آنتی بادی می‌تواند به 5 آنتی ژن متصل شود. این آنتی بادی معمولا از ماه‌های 5 یا 6 وارد جنین می‌شود و تولید آن به دلیل عفونت‌های جنین اتفاق می‌افتد. این آنتی بادی معمولا در جلوگیری از عفونت‌ها و باکتری‌ها معمولا نقش کمرنگی خواهد داشت. مخصوصا در زمان تبخال زدن خود را نشان می‌دهد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Antibody
  2. https://www.news-medical.net/health/What-is-an-Antibody.aspx
  3. https://www.verywellhealth.com/antibody-isotypes-3132614

اشتراک گذاری:

معصومه راهی

معصومه راهی

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do