با گرسنه نگاه داشتن قارچ‌ها می‌توان برخی از عفونت‌های مقاوم در برابر دارو را درمان کرد

تحقیقات جدیدی که بر روی موش‌ها انجام شده، از داروهایی که برای اختلالات خون استفاده می‌شوند، به منظور گرسنه نگاه داشتن قارچ‌های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده نموده تا میزان بقاء مخمر را به نصف برساند. دانشمندان روش جدیدی را برای به نصف رساندن میزان بقای قارچ کاندیدا آلبیکانس کشف نموده‌اند.

آمارهای موجود

هر ساله در ایالات متحده، حداقل 2 میلیون نفر به عفونت‌هایی مبتلا می‌شوند که نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم هستند که به آن مقاومت آنتی بیوتیکی نیز گفته می‌شد و در نتیجه هر ساله چیزی در حدود 23.000 نفر به این دلیل می‌میرند.

بحران مقاومت داروئی به یک بحرانی بسیار بزرگ تبدیل شده و برخی محققان در این خصوص هشدار می‌دهند که ما ممکن است به زودی به دوران قبل از آنتی بیوتیک بازگردیم که در آن عفونت‌های جزئی می‌توانند یک بار دیگر به یک عامل مهلک تبدیل شوند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) تهدید مقاومت آنتی بیوتیکی را به عنوان یک تهدید "فوری و جدی" دسته‌بندی نموده‌اند. این مرکز معتقد است که کاندیدای مقاوم به فلوکونازول، که سالانه باعث ابتلای 3.400 نفر به عفونت شده و 220 مرگ را به همراه دارد، به عنوان یک تهدید جدی محسوب می‌شود.

چرا مبارزه با قارچ کاندیدا مهم است؟

کاندیدا آلبیکانس قارچی است که می‌تواند باعث بروز ورم دهانی مرتبط با دندان و برفک دهان شود. میرا ادگرتون، نویسنده این مطالعه جدید که به دنبال روش‌های جدیدی برای متوقف کردن عفونت‌های کاندیداست می‌گوید کاندیدا آلبیکانس به عنوان چهارمین عامل اصلی عفونت‌های جریان خون در نظر گرفته می‌شود و لذا از این جهت یک خطر جدی به شمار می‌آید.

این دانشمند که استاد تحقیق بخش زیست شناسی دهان و دندان دانشکده پزشکی و دندانپزشکی بوفالو در نیویورک است افزود که در حال حاضر تنها سه دسته اصلی از داروهای ضد قارچی وجود دارد و دهه‌هاست که هیچ نوع داروی ضد قارچی جدیدی کشف نشده است.

پروفسور ادگرتون در ادامه صحبت‌هایش بیان داشت: در صورت عدم کشف داروهای جدید، استفاده چند منظوره از داروها با هدف استفاده از داروهای موجود برای درمان بیماری‌ها یک استراتژی امیدوار کننده خواهد بود.

تاثیر کاهش آهن

داروهای کاهنده آهن، کاندیدا آلبیکانس را نیز کاهش می‌دهند. نویسندگان این مطالعه توضیح دادند که کاندیدا آلبیکانس، شایع‌ترین قارچ موجود در میکروبیوم خوراکی است و به بزاق دهان به منظور دریافت مواد مغذی ضروری خود و بقا نیازمند است. در واقع، کاندیدا آلبیکانس به آهن نیاز دارد تا بتواند انرژی لازم برای خود را تولید کند و DNA خود را اصلاح نماید. آهن نیز دومین فلز شایع در بزاق است.

روند تحقیق

در تحقیق جدید، پروفسور ادگرتون و تیمش، از داروهای ضد افسردگی برای موش‌های مبتلا به کاندیدا آلبیکانس استفاده نمودند چراکه استفاده از این دارو باعث کاهش سطح آهن می‌شود. بنابراین، کاندیدا آلبیکانس  گرسنه می‌ماند و نمی‌توانست مواد مغذی ضروری‌ای که برای حفظ عفونت به آن‌ها نیاز داشت را به دست آورد.

دانشمندان نتایج استفاده از دارو را در موش‌هایی که درمان را دریافت کرده بودند با گروهی از موش‌ها که هیچ درمانی را دریافت ننموده بودند مقایسه کردند. آن‌ها دریافتند که در گروه  دفراسیروکس، کاندیدا آلبیکانس تنها به میزان 12 درصد باقی ماند، در حالی که این قارچ در جوندگانی که این دارو را دریافت نکرده بودند تا 25 درصد زنده ماند.

این کاهش میزان بقا بدان دلیل است که نوتروفیل‌های کاندیدا البیکنس مستعد پذیرش استرس اکسیداتیو شده و لذا به میزان دو برابر کاهش خواهند یافت. علاوه بر این، در موش‌هایی که دفراسیروکس دریافت کرده بودند، کاندیدا آلبیکانس بیان 106 ژن را که در متابولیسم آهن، چسبندگی و پاسخ به سیستم ایمنی میزبان دخیل بودند، تغییر داد.

دکتر سامونت پاری، یکی از پژوهشگران شرکت کننده در این مطالعه و استادیار دانشکده دندانپزشکی کرنبرگ دانشگاه تمپل در فیلادلفیا، در این خصوص می‌گوید: این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که بیان می‌دارد کاهش مقدار آهن بدن باعث تغییر بیان ژن کاندیدا آلبیکانس در طول دوره عفونت خواهد شد.

این دانشمند در ادامه سخنانش افزود که مدل موش بالغ دریافت که درمان با دفراسیروکس باعث کمبود آهن در بدن نمی‌شود و لذا این دارو می‌تواند به عنوان یک درمان پیشگیرانه مورد استفاده قرار گیرد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/325389.php

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
سهیلا دوست‌پژوه

سهیلا دوست‌پژوه

علاقه مند به ترجمه و تالیف و نویسندگی