امکان درمان انحراف‌های شدید چشمی

علائم و نشانه‌های انحراف چشم

اختلال در عملکرد هماهنگ عضلات دو چشم، منجر به از بین رفتن هم‌راستایی چشم‌ها شده و انحراف یا استرابیسم ایجاد می‌شود. در این حالت غالبأ فقط یک چشم تصویر واضحی می‌بیند. این متخصص با اشاره به اینکه شایع‌ترین نوع انحراف چشم، نزدیک شدن سیاهی چشم‌ها به همدیگر است که انحراف به داخل یا ازوتروپی نامیده می‌شود، اظهار داشت: درمان شامل اصلاح کامل عیب انکساری با عینک و تحریک چشم تنبل به دیدن از طریق بستن چشم سالم چند ساعت در روز می‌باشد و دیابت، فشارخون بالا، ضربه به سر، تومور یا سکته مغزی، بالا رفتن فشار مغز و بیماری‌های غده تیروئید از دلالیل انحراف چشم در بزرگسالان می‌باشند.


بیشتر بخوانید:

استرابیسم یا انحراف چشم چیست و چه علائم و عللی دارد؟


انحراف چشم

درمان انحراف‌های شدید چشم

دکتر روستایی متخصص و جراح چشم دانشگاه علوم پزشکی بابل از جراحی انحراف چشمی ۵۰ درجه و بهبود کیفیت زندگی یک خانم ۴۰ ساله و امکان درمان انحراف‌های شدید چشمی خبر داد. دکتر روستایی گفت: شش عضله در چشم مسئولیت حرکت کره چشم را به عهده دارند.

وی ادامه داد: کاهش بسیار شدید بینایی در یک چشم و هم‌چنین انحرافات طول کشیده از زمان کودکی نیز از دیگر علل شایع می‌باشند. دکتر روستایی گفت: اگر انحراف به دلایل گذرا و یا قابل درمان ایجاد شده باشد، مثل دیابت، فشارخون بالا یا بیماری‌های مغز و اعصاب، در این حالت نیاز به درمان جراحی عضلات چشمی ندارد ولی در غیر این‌صورت درمان اصلی آن جراحی است.

وی افزود: اگر تنبلی چشم وجود نداشته و یا خیلی شدید نباشد، نتایج طولانی مدت جراحی و حفظ هم‌راستایی چشم‌ها بسیار مطلوب است. این متخصص بیان داشت: تصحیح انحراف علاوه بر بهبود حالت ظاهری فرد، سبب کاهش علائم خستگی چشم‌ها و همین‌طور بهبود درک عمق یا دید سه بعدی می‌شود و مستقیم شدن چشم‌ها هم‌چنین سبب بهتر شدن احساس، اعتماد به نفس، شرایط اجتماعی-اقتصادی و در مجموع بهبود کیفیت زندگی فرد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه محدودیت سنی برای انجام جراحی وجود ندارد، گفت: اگر فرد مشکلات طبی و منع بیهوشی داشته باشد، جراحی تحت بی‌حسی موضعی قابل انجام‌است. هم‌چنین دکتر روستایی در خصوص بیماری که با انحراف شدید به بیمارستان میناگر مراجعه کردند، گفت: بیمار خانم ۴۰ ساله با انحراف به داخل (افقی) چشم‌ها و با بیش از ۱۰۰ پریسم تقریبا معادل ۵۰ درجه همراه با انحراف عمودی چشم چپ از کودکی مراجعه نمودند و طی بررسی‌های اولیه کاندید عمل جراحی قرار گرفتند.

استرابیسم

این متخصص چشم ادامه داد: ۳ عضله از چشم چپ و ۲ عضله از چشم راست بیمار طی دو مرحله جراحی شد و دو هفته پس از جراحی دوم چشم‌های بیمار کاملا هم‌راستا بوده و بیمار دید دوچشمی خود را در غالب ساعات شبانه روز به دست آورده است و با توجه به عدم وجود تنبلی چشم‌ها و بازگشت دید دوچشمی، پیش آگاهی طولانی مدت بیمار از نظر مستقیم باقی ماندن چشم‌ها بسیار عالیست.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.khabaronline.ir/news/796932

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
دکتر غلام‌عباس روستایی

دکتر غلام‌عباس روستایی

بورد تخصصی چشم‌پزشکی
هیات علمی دانشگاه
تشخیص و درمان انواع بیماری‌های چشمی
عمل جراحی آب مروارید، گلوکوم (آب‌سیاه)، ناخنک
عمل جراحی اصلاح عیب انکساری و برداشتن عینک (لیزیک، لازک، پی آر ک)
عمل جراحی مجاری اشکی و زیبایی پلک
عمل جراحی اصلاح انحرافات چشمی (لوچی)
تزریق بوتاکس و ژل (فیلر) صورت