اگر شما باردای هستید، احتمالا نگران این مسئله هستید که ویروس کرونا چه تاثیری بر روی شما، جنین و روند بارداریتان خواهد داشت. اگر دارای علائم ویروس کرونا هستید حتما با پزشک یا مامای خود صحبت کنید و سوالها و نگرانیهای خود را در میان بگذارید.
هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که زنان باردار با ابتلا به ویروس کرونا درگیر بیماری شدیدتری نسبت به دیگران خواهند شد. اما زنان باردار به خاطر احتیاط در لیست افراد در معرض خطر متوسط قرار گرفتهاند. چرا که گاهی اوقات زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروسهای نظیر آنفلوانزا هستند.
مشخص نیست که این موضوع در مورد ویروس کرونا هم صادق باشد اما چون ویروس کرونا جدید است و اطلاعات زیادی در مورد آن نداریم، بهتر است زنان باردار در گروه افراد با ریسک متوسط قرار بگیرند. ممکن است شما ویروس را قبل از تولد به کودک خود انتقال بدهید. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد ویروس کرونا میتواند باعث سقط جنین و یا رشد جنین در رحم مادر داشته باشد.
اگر باردار هستید، انجام این کارها مهم است:
باید تمام عکسبرداریها و آزمایشات و قرار ملاقاتهای پیش از زایمان را انجام دهید مگر اینکه منع شوید.
شما باید هنوز هم به طور مرتب معاینه شوید و سونوگرافیهای لازم را انجام دهید. اما ممکن است تغییراتی در این موارد ایجاد شود:
این موارد برای این است که هر کسی ایمن بماند و زنجیرهی شیوع ویروس کرونا قطع شود. برای دریافت اطلاعات با ماما یا پزشک متخصص خود صحبت کنید.
یعنی زمانی که به قفسه سینه یا کمر خود دست میزنید احساس گرما میکنید (نیازی نیست حتما از دما سنج استفاده کنید)
به این معنی است که جدیدا سه بار یا بیشتر در طول شبانه روز به مدت بیش از یک ساعت سرفه میکنید (یا اگر قبلا سرفه میکردید، جدیدا وضع بدتر شده است)
به این معنی است که در مییابید قادر نیستید بو، مزه و هیچ چیز را حس کنید و یا موادغذایی، بو و مزه غیرطبیعی دارند.
به یاد داشته باشید در صورت مواجهه با این نشانهها باید در خانه بمانید و به هیچ دلیلی از خانه خارج نشوید. باید به مدت 7 روز خود را در خانه قرنطینه کنید.
اگر برای شما قرنطینهی خانگی تجویز شده است، حتما با ماما و پزشک خود در میان بگذارید. ممکن است نیاز به قرار ملاقات جدید و یا ملاقات آنلاین به وسیله تلفن و یا تماس تصویری داشته باشید. اگر دارای نشانههای ویروس کرونا هستید، حتما هشدارهای مربوط به قرنطینه خانگی را بخوانید و جدی بگیرید.
اگر شما هر نشانه و یا هر چیز دیگری داشتید که نگرانتان کرده است، باید طبق معمول کمک پزشکی دریافت کنید.
میتوانید همچنان، قرار ملاقات و وقت پزشکی داشته باشید و هر سوالی که داشتید بپرسید.
وقت را از دست ندهید، فورا تماس بگیرید حتی اگر نیمه شب باشد. اگر ماما یا پزشک متخصص ندارید به اورژانس زنگ بزنید.
واقعا مهم است که در زمان تولد یک ماما برای حفظ سلامت شما و نوزادتان، در کنارتان باشد. اگر شما و جنین در شرایط مساعدی باشید میتوانید با یک مامای همراه در خانه زایمان کنید. اگر در طول بارداری مشکلاتی داشتهاید باید در حضور یک پزشک متخصص زایمان کنید.
ممکن است مکان و شرایط زایمان شما به علت ویروس کرونا تغییراتی داشته باشد، برای اطلاعات بیشتر حتما با ماما و تیم زایمان خود در ارتباط باشید. در مورد نشانههای شروع زایمان بیشتر بخوانید و اطلاعات خود را افزایش دهید.
داشتن یک همراه در هنگام زایمان برای سلامت شما و پیشروی خوب زایمان اهمیت دارد. میتوانید در صورتی که نشانههای کرونا ویروس را ندارید، یک همراه در طول زایمان و تولد نوزاد داشته باشید.
اگر همراه شما دارای نشانههای ویروس کرونا باشد نمیتواند شما را همراهی کند. در آن صورت میتوانید فرد دیگری را برای همراهی انتخاب کنید.
اگر نشانههای ویروس کرونا را دارید و زمان زایمانتان فرا رسیده است، باید حتما در یک مرکز پزشکی با یک متخصص زنان و زایمان نوزاد خود را به دنیا بیاورید. این موضوع از این جهت حایز اهمیت است که بعد از تولد شما و نوزادتان از نزدیک تحت مراقبت قرار بگیرید.
شما در قسمت مخصوصی که فقط زنان مبتلا به کرونا هستند، تحت مراقبت قرار خواهید گرفت. ماما و تیم زایمان، با لباس مخصوص و ماسک و یا محافظ چشم بالای سر شما خواهند بود. این موارد برای حفظ سلامت پرسنل، شما و نوزاد و جلوگیری از گسترش عفونت است.
ابتلای شما به ویروس کرونا، تاثیری بر نوع زایمان شما ندارد (طبیعی یا سزارین).
تیم زایمان بر روی سلامت شما و نوزاد تازه متولد شده نظارت خواهند کرد. آنها اطمینان حاصل خواهند کرد که بهترین تصمیم برای سلامت شما و نوزاد گرفته خواهد شد و تا جای ممکن به انتخابهای شما احترام خواهند گذاشت.
بعد از اینکه نوزادتان متولد شد شما باید بتوانید تماس پوستی داشته باشید، مگر نوزاد شما نیاز به نگهداری در دستگاه داشته باشد. شما میتوانید به نوزاد خود شیر بدهید، هیچ مدرکی وجود ندارد که ویروس کرونا میتواند از شیر مادر به نوزاد منتقل شود، بنابراین شیردهی به منظور بهرهگیری از شیرمادر و محافظت از نوزاد، بلامانع است.
در هر زمان، سوالات و ابهامات خود را از تیم زایمان یا مامای خود بپرسید.
میتوانید برای کمکهایی مانند خرید روزانه و یا نگهداری نوزاد برای رسیدگی به کارهای شخصی خود از افراد متخصص یا دوستان و خانواده خود کمک بگیرید.