معرفی کیست‌های استخوانی و آشنایی با روش‌های درمان آن‌ها

کیست‌های استخوانی bon cysts

کیست‌های استخوانی توده‌های پر از مایع هستند که در استخوان‌ها تشکیل می‌شوند. این کیست‌ها معمولا جدی نیستند اما گاهی اوقات باید هرچه زودتر درمان شوند. این نوع کیست‌ها معمولا در کودکان و نوجوانان رایج‌تر است.

انواع کیست‌های استخوانی

  1. کیست‌های ساده استخوانی Unicameral bone cyst
  2. کیست‌های آنوریسمی استخوانی Aneurysmal bone cyst
  3. کیست‌های تروماتیک استخوانی Traumatic bone cyst

کیست استخوان

1- کیست‌های ساده استخوانی Unicameral bone cyst

این کیست‌ها هم‌چنین کیست‌های ساده نیز نامیده می‌شود. این کیست‌ها حاوی حفره‌هایی پر از مایع زرد رنگ هستند که در اکثر موارد خوش‌خیم می‌باشند. این کیست‌ها در افراد 5 تا 15 سال بیشتر دیده شده و در واقع در زنان دوبرابر مردان است. پزشکان این کیست‌ها را به دو گروه طبقه‌بندی می‌کنند:

  • کیست‌های فعال: این نوع کیست‌ها مدام در حال رشد هستند که حتی باعث شکستگی استخوان نیز می‌شوند.
  • کیست‌های غیرفعال: معمولا نه رشد می‌کنند و نه خطری برای بدن دارند.

علائم و نشانه‌های کیست‌های استخوانی ساده

بیشتر کیست‌های ساده هیچ نشانه‌ای ندارند و معمولا در رادیوگرافی و سی-تی-اسکن مشخص می‌شوند. این کیست‌ها ممکن است باعث نازک شدن استخوان‌ها شده و گاهی باعث ایجاد شکستگی در استخوان شود.

تشخیص

کیست استخوانی ساده

درمان کیست ساده استخوان

1. جراحی به روش کورتاژ Curettage

جراحان با برش و باز کردن محل، مایع داخل کیست را تخلیه می‌کنند.

2. پیوند استخوان

بعد از روش کورتاژ است و در این روش جراح یک استخوان مصنوعی را به آن قسمت اضافه می‌کند.

3. تزریق استروئید

تزریق متيل پردنيزولون استات به ضايعه موجب کاهش سطح پروستاگلاندين می‌شود. پروستاگلاندین یک اسید چرب است که توانایی کیست را به استخوان دوباره جذب می‌کند. تزریق متيل پردنيزولون استات به ضايعه موجب کاهش سطح پروستاگلاندين می‌شود. پروستاگلاندین prostaglandin اسید چربی است که می‌تواند کیست را بعد از تخلیه در خود حل کند.

روش این درمان به اینصورت است که در ابتدا با استفاده از سوزن بیوپسی مایع داخل کیست را تخلیه می‌کنند. پس از تشخیص حجم و شکل کیست آن را با اسیدهای چرب پر می‌کند. کیست مجددا به استخوان جذب شده و ناپدید می‌شود. ممکن این روش خطراتی مانند عفونت نیز داشته باشد.

2- کیست‌های آنوریسم استخوانی Aneurysmal bone cyst

این کیست‌ها نیز خوش‌خیم هستند و معمولا در استخوان بلند مانند استخوان ران و استخوان لگن بیشتر ظهور پیدا می‌کنند. ممکن است سرعت رشد این کیست‌ها بیشتر باشد ولی تا زمانی که به استخوان فشار وارد نکند مشکلی ایجاد نخواهد کرد. درصد ظهور این نوع کیست در بدن به شرح زیر می‌باشد:

  • جمجمه (4٪)
  • ستون فقرات (16٪)
  • دنده‌ها (5٪)
  • اندام فوقانی (21٪)
  • ران پا(24٪)

نشانه‌های کیست آنوریسم

این نوع کیست اغلب متورم بوده و با درد همراه است.

کیست‌های آنوریسم استخوان

 

تشخیص کیست آنوریسم استخوان

این نوع کیست‌ها معمولا شبیه یک حفره استخوان مانند بالون دیده می‌شود. ام.آر.آی و سی.تی. اسکن برای تشخیص این نوع کیست‌ها استفاده می‌شود.

درمان به استفاده از کورتاژ

این نوع کیست‌ها را به روش کورتاژ درمان می‌کنند. به این صورت که در ابتدا کیست تخلیه شده و سپس آن را با مواد خاص مانند سیمان استخوانی پر می‌کنند.

3- کیست تروماتیک استخوان Traumatic bone cyst

این نوع کیست‌ها نیز کیست‌های ساده نامیده می‌شود. این کیست‌ها معمولا در بی‌خطر و خوش‌خیم هستند و دردناک نیستند و معمولا در استخوان‌های فک و دهان رشد بیشتری دارد و با رادیولوژی کاملا قابل تشخیص می‌باشد.

کیست‌های تروماتیک استخوان

درمان

  • تزریق استروئید intralesional
  • کورتاژ
  • جراحی و برداشتن کیست

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Bone_cyst
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Unicameral_bone_cyst

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
معصومه راهی

معصومه راهی

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do