پروستات، غده کوچکی است که در مجاری ادراری مردان قرار دارد و دارای لولههایی برای خروج ادرار و اسپرم از بدن میباشد. پروستات مواد مغذی را به اسپرم رسانده و نقش بسیار ویژهای در باروری دارد.
پروستاتیت Prostatitis به معنی التهاب در غده پروستات میباشد. زمانی که غده پروستات به طور ناگهانی ملتهب میشود علائمی شبیه به عفونت مجاری ادراری یا علائم شبیه آنفلوانزا را ایجاد میکند. در واقع علت ایجاد کننده این بیماری باکتریها و عواملی هستند که عفونتهای مجاری ادراری یا عفونتهای منتقله از راه جنسی را دامن میزنند.
التهاب میتواند ناشی از باکتریهای وارد شده به درون پروستات از طریق خون و یا عفونتهای ناحیهای باشد. البته روشهای پزشکی نیز میتوانند عفونتها را به درون پروستات روانه کنند. علل زمینهای پروستاتیت هم معمولا ناشی از انسداد مجاری ادرار یا سیستم ایمنی سرکوب شده میباشد. در موارد اندک هم این پروستاتیت حاد میتواند به پروستاتیت مزمن ختم شود.
پروستاتیت یک بیماری شایع است که حدود 50 درصد از همه مردان احتمالا در طول زندگی خود یک بار آن را تجربه میکنند. از طرف دیگر، پروستاتیت حاد بسیار نادر است. با وجود همه این تفاسیر، به دلیل ویژگیهای متمایز، معمولا تشخیص آن آسان است.
برخی از شایعترین علائم پروستاتیت حاد، شبیه به بیماریهای عفونت مجاری ادراری هستند. که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چه عللی برای دردهای پایین کمر وجود دارد؟
آنتی بیوتیکها درمان معمول پروستاتیت حاد میباشند. این درمانها ممکن است 4 تا 6 هفته طول بکشد. نوع آنتی بیوتیک تجویز شده بستگی به باکتریهایی دارد که باعث عفونت شدهاند. در برخی موارد پزشک ممکن است داروهای مسکنی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن را برای تخفیف درد تجویز نماید. همچنین داروهای شل کننده مثانه نیز میتوانند به عنوان گزینههای درمانی به کار برده شوند. در موارد شدیدی که پروستاتیت و التهاب پروستات باعث انسداد مجاری ادراری میشوند احتمالا بستری شدن در بیمارستان برای دریافت دوزهای دارویی قوی آنتی بیوتیکی به صورت وریدی مورد نیاز خواهد بود.
علاوه بر درمانهای آنتی بیوتیکی، چند درمان خانگی برای تخفیف علائم پروستاتیت وجود دارد که شما میتوانید آنها را به کار ببرید.
تغییراتی در شیوه زندگی وجود دارد که ممکن است خطر ابتلا به پروستاتیت مزمن یا عود مجدد آن را کاهش دهند. شامل:
عوارض ناشی از پروستاتیت حاد شامل اختلالات اسپرم و ناباروری میگردد. از طرفی ممکن است باعث انسداد مجاری ادراری نیز شود. زمانی که فرد دچار این حالت شود درد مثانه را تجربه خواهد کرد. اگر این حالت به صورت درمان نشده باقی بماند، میتواند منجر به آسیب دائمی کلیه شود. عوارض دیگری که ممکن است با این حالت اتفاق بیفتد عبارتند از: