انفارکتوس میوکارد یا سکته قلبی نتیجهای از بیماری عروق کرونر (CAD) میباشد که در آن پلاک تشکیل یافته در دیواره عروق تجمع یافته و مسیر خونرسانی به عروق قلبی را با اختلال مواجه میسازند. بر اساس گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها، بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در مردان بین 45 تا 54 سال و همچنین افرادی است که بیش از 65 سال سن دارند و در مورد زنان بالای 65 سال میباشد.
اگر چه به حالت منطقی ممکن است عواملی همچون سبک زندگی ناسالم، چاقی و عدم تحرک را عامل موثر در بروز سکته قلبی در جوانان بدانیم ولی با این وجود فاکتورهای تاثیرگذار دیگری نیز باعث بروز سکته قلبی در جوانان میشوند که ممکن است دور از چشم باقی بمانند. چنین شرایطی سابقاٌ در ورزشکاران جوانان مشاهده میشد ولی اکنون در میان سایر افراد جوان نیز مشاهده میشود. اگر چه در این جوانان و ورزشکاران هیچ یک از عوامل خطرساز معمول مرتبط با بیماری قلبی وجود نداشته ولی با این وجود این افراد به نارساییهای قلبی ناشناخته و یا دور از چشمی مبتلا بودهاند که آنها را در معرض خطر قرار میداده است.
در میان برخی از علل زمینهای برای سکته قلبی در افراد جوان، مواردی از عوامل شایعترند که عبارتند از:
کاردیومیوپاتی یک بیماری ارثی بوده و مشخصه اصلی آن بزرگی غیرطبیعی سلولهای عضلانی قلب میباشد. این بزرگی و افزایش عضله باعث میشود دیوارههای بطن چپ ضخیمتر شده و به طور موثری باعث مسدود کردن جریان خون میشوند. این حالت شایعترین علت حمله قلبی در ورزشکاران جوان است.
یک اختلال نادر دوران کودکی میباشد که باعث التهاب حاد عروق خونی میشود. وقتی که این بیماری شریانهای عروق کرونر قلب را تحت تاثیر قرار میدهند، میتوانند مانع از رسیدن جریان خون غنی از اکسیژن به قلب شده و باعث ضربانات سریع قلبی (تاکی کاردی)، التهاب قلب و یا حتی نارسایی قلبی شوند.
با توجه به اثرات طولانی مدت تمرینات استقامتی بیش از حد، اسکار قلبی میتواند رشد کند. با گذشت زمان، استرس بیش از حد میتواند بر روی فعالیت قلب تاثیر گذاشته و باعث ایجاد یک سکته قلبی در افراد جوان شود.
همه افراد مبتلا به سکته قلبی علائم مشابهی ندارند و یا از شدت یکسانی برخوردار نیستند. برخی افراد ممکن است درد کمتری داشته و برخی دیگر درد شدیدتری را تجربه کنند. برخی از افراد ممکن است هیچ نشانهای نداشته و اولین علائم آنها ممكن است درد ناگهانی قلبی باشد.
برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی رخ میدهند، اما بسیاری از مردم ممکن است علائم و نشانههای هشدار دهنده آن را از ساعتها، روزها یا هفتهها پیش با خود به همراه داشته باشند. اولین هشدار ممکن است درد یا فشار قفسه سینه (آنژین) باشد که با ایجاد فشار احساس گردیده و با استراحت کاهش مییابد. آنژین ناشی از کاهش موقت جریان خون به قلب است.
اگر چه ناراحتی و درد قفسه سینه یک نشانه هشدار دهنده برای سکته قلبی در زنان و مردان جوان است ولی با این حال عدم درد قفسه سینه قبل از سکته قلبی در زنان بیشتر از مردان دیده میشود. برخی از زنان علائم دیگری برای سکته قلبی از خود نشان میدهند که عبارتند از:
با این که تمامی این علائم در تمامی سکتهها دیده نمیشوند ولی با این وجود بعد از مشاهده این علائم به صورت ناگهانی نیاز به بررسیهای دقیقتری خواهند داشت.