عوامل مهم و خطرناک برای قلب

آیا زمان زیادی را صرف نشستن می‌کنید؟

وقتی مدت زمان زیادی را مقابل تلویزیون می‌گذرانید، خود را در خطر حمله‌ی قلبی قرار می‌دهید. ورزش زیاد هم دلیل روشنی برای نشستن‌های طولانی مقابل تلویزیون نیست. حتی ورزش‌های سخت و سنگین هم نمی‌توانند تاوان این خطرات را دهند.

اگر مقابل تلویزیون هستید، مهندس کامپیوتر هستید، و یا هر شغل و شرایطی دارید که بایستی زمان زیادی را صرف نشستن کنید، حتما دفعاتی را بایستید و حرکات ورزشی نرم انجام دهید تا جریان خون‌تان متعادل شود. مشکلات قلبی همانطور که می‌دانید خیلی ناگهانی گریبان بسیاری از افراد را می‌گیرد.

آیا بیماری‌های روانی دارید؟

استرس و افسردگی و حالات بد روحی، شرایط نامناسبی را برای قلب‌تان فراهم می‌کند. کسانی که سعی در مخفی کردن این احساسات دارند، خطر بیشتری آن‌ها را کمین می‌کند. در صورت وجود هر گونه مشکل روحی و روانی حتما به پزشک مراجعه کنید.

آیا خروپف می‌کنید؟

آیا خروپف می‌کنید؟

خروپف علامتی از آپنه، خواب انسدادی است که در حین خواب فرد خوابیده، مشکلات تنفسی آن نمایان می‌شود. این مشکل بر فشارخون تاثیر می‌گذارد و در نتیجه بیماری‌های قلبی را نیز به همراه دارد.

تاثیر منفی دیابت بر قلب

عامل بسیار موثر بعدی که متاسفانه تعداد زیادی از بیماران ما گرفتار آن هستند، بالا بودن قندخون، یعنی دیابت است. دیابت بر روی تمام بدن اثرگذار است. درگیری قلب، مغز، کلیه‌ها و عروق پا از پیامدهای دیابت است.

زخم پا که گاهی اوقات منجر به قطع اندام می‌شود نیز از دیگر پیامدهای آن است. دیابت قابل پیشگیری و درمان است. افراد باید در زمان لازم آزمایش دهند و در صورت ابتلا، درمان را شروع کنند و مواظب قند خون بالا باشند که عارضه‌های جدی دارد.

نخ دندان همیشه همراهتان باشد!

نخ دندان همیشه همراهتان باشد!

بین مشکلات دهان و دندان و مشکلات قلبی روابط زیادی وجود دارد. حتما از نخ دندان استفاده کنید تا پلاکی روی دندان‌هایتان ایجاد نشود.

به طور منظم، ورزش کنید

معمولا افراد بالای 40 سال با شور و اشتیاق زیادی ورزش می‌کنند و به دلیل عدم آگاهی از قواعد ورزشی، به خودشان ضربه می‌زنند و در نتیجه از ورزش بیزار می‌شوند. حتما برنامه‌ای منسجم و پایدار داشته باشید. پایداری تمرینات بسیار مهم است و البته بایستی از ورزش‌های سبک شروع کنید و بعد از مدتی می‌توانید خودتان را برای ورزش‌های طولانی و سخت آماده کنید.

رژیم غذایی نامناسب

عادات غذای نامناسب باعث افزایش سه عامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی، یعنی افزایش وزن، کلسترول و فشار خون می‌شود. در واقع عادات غذایی، یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در شکل‌گیری الگوی غذایی انسان هستند که تعیین‌کننده چگونگی انتخاب، آماده کردن، طبخ، مصرف و نگهداری موادغذایی است.

عادات غذایی ریشه در عوامل مختلفی مانند شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی، مذهبی، کشاورزی و بسیاری عوامل دیگر دارد که سینه به سینه و نسل به نسل به افراد رسیده و ریشه در باورهای انسان دارد.

گاهی معمولا بدون تفکر و تعمق، از عادات غذایی پیروی می‌کنیم و توجهی به اثرات آنها در سلامت خود نداریم، در حالی که بسیاری از عادات غذایی معمول ما ممکن است نا مناسب بوده و اثرات نامطلوب و گاه جبران‌ناپذیری در سلامت ما بجای گذارد. برخی از مهم‌ترین این عادات مانند موارد زیر است:

  1. افزودن نمک زیاد به غذا
  2. مصرف زیاد مواد سرخ کردنی
  3. استفاده زیاد از غذاهای فرآوری شده مانند: غذاهای کنسروی، سوسیس، کالباس و ...
  4. مصرف کم سبزیجات و میوه‌ها در رژیم غذائی روزانه

تاثیرات جنسیت و افزایش سن در سلامت قلب

بیماری‌های روانی

هر چه سن بالاتر می‌رود، کارایی دستگاه گردش خون کمتر و احتمال بروز مشکلات قلبی بیشتر می‌شود اما بروز سکته در سنین زیر 40 سال گویای این واقعیت است که بیماری قلبی پیامد غیرقابل اجتناب افزایش سن نیست.

خطر بیماری‌های قلبی در مردان بیشتر است، اما بعد از 60 سالگی ریسک خطر در هر دو گروه یکسان می‌شود.

پرخوری نکنید

خودتان هم می‌دانید که اضافه وزن و چاقی از مهم‌ترین عامل بیماری‌های قلبی است. درصد بسیار زیادی از خانم‌ها و آقایان با مشکل اضافه وزن مواجه هستند. مقدار وعده‌ها را کم و بر تعداد وعده‌ها بیافزایید. غذاهای بسیار چرب و حتی شکردار نخورید.

چاقی و بی‌حرکتی فاکتور مهم دیگر در بروز بیماری‌های قلبی است که جامعه ما بشدت به آن مبتلا است. کاهش سوخت و ساز افراد باعث چاقی می‌شود، در این شرایط قلب بار اضافی تحمل خواهد کرد‌. در مریض چاق فشارخون بیشتر است، قند خون و چربی خون بالاتر است.

گوشت قرمز را به مقدار لازم مصرف کنید!

گوشت قرمز را به مقدار لازم مصرف کنید!

گوشت قرمز بایستی به مقدار مورد نیاز در رژیم‌های غذایی قرار گیرد. گوشت قرمز دارای اسید چرب اشباع هستند و طبق مطالعات انجام شده، گوشت های فرآوری شده می‌توانند خطر مشکلات قلبی را زیاد کنند. البته منظورمان این نیست که گوشت قرمز نخورید، سعی کنید از بخش‌های چرب آن دوری کنید.

داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی

در فردی که سابقه سکته قلبی یا مغزی در یکی از افراد خانواده او وجود دارد، احتمال ابتلا این فرد به این بیماری‌ها بیش از فردی است که در خانواده‌اش چنین مشکلاتی وجود ندارد.

سیگار نکشید!

سیگار نکش!

این جمله را زیاد شنیده‌اید یا گفته اید! سیگار هم یکی از عوامل بسیار مهم در بیماری‌های قلبی است. لخته‌های خون فرد سیگاری افزایش می‌یابد و در نتیجه خون به قلب‌تان نمی‌رسد. حتی اگر در کنار فرد سیگاری هم نشسته اید، در خطر ابتلای بیماری‌های خطرناک قلبی قرار دارید.

داروها

مصرف داروها عوارض جانبی زیادی دارد. حتی اگر هم با قرص خوردن حال‌تان رو به راه شد، یعنی در معرض بیماری قلبی قرار دارید. حتما داروهایتان را سر وقت بخورید. انواع زیادی دارو برای فشارخون وجود دارد پس گزینه‌ای را انتخاب کنید که برای‌تان مناسب است.

عوامل دیگر بیماری‌های قلبی

  • استفاده از نمک به مقدار زیاد
  • مصرف زیاد غذاهای پر کالری
  • ضعف‌های بدنی و فیزیکی
  • عدم دسترسی به سبزیجات و میوه‌ها

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

اشتراک گذاری:

جاوید حسنی

جاوید حسنی

جاوید حسنی، دانشجوی رشته ی حقوق
علاقه مند به ترجمه ی متون، نویسندگی،بازی سازی و برنامه نویسی.
امیدوارم که شما کاربران عزیز تریتا از مطالبم نهایت استفاده را ببرید.

Javid Hassani is a law student.
interested in Translating texts, Writing, Game Developing and Programming.
I hope you enjoyed of my posts.