به نقل از Daily Mirror مردانی که شغلهای با فعالیت بدنی سنگین دارند، نسبت به مردانی که شغلشان بدون فعالیت بدنی است، در حدود 18% بیشتر دچار مرگ زودهنگام میشوند. این نتیجه شگفتیآور در نتیجهی ترکیب و جمعبندی 17 تحقیق با 190 هزار شرکتکننده به دست آمد!
مشخص شد مردان با سطح بالای فعالیت بدنی نسبت به مردان دیگر که کارشان نیاز به فعالیت بدنی کمتری داشت بیشتر دچار مرگ زود رس میشوند. این موضوع در مورد زنان صادق نبود.
آقایان لطفا با شنیدن این خبر برای مرگ آماده نشوید! ممکن است عوامل دیگری نتیجه را تحت تاثیر قرار دهد، به عنوان مثال شاید مردان با کارهای سنگینتر، مشروبات الکلی بیشتری میخورند یا بیشتر سیگار میکشند، یا رژیم غذایی ناسالمی دارند، که نتیجه را منحرف میکند.
بنابراین حتی مردان با فعالیت بدنی سنگین، با در پیش گرفتن شیوه سالم زندگی مثل ورزش کردن و سیگار نکشیدن، میتوانند کیفیت زندگیشان را بالا ببرند. رعایت چنین موارد کمک میکند این مردان متناسب بمانند و برای مدت طولانیتری سالم بمانند.
برخی از پژوهشهای اخیر با استفاده از مطالعات سیستماتیک عنوان میکند که فعالیت فیزیکی سنگینتر باعث افت در سلامت مردان میشود. برخی از محققین این حالت را پارادوکس فعالیت بدنی مینامند. محدودیت این پژوهش این است که نمیتوان به طور فردی سایر عوامل موثر بر طول عمر مردان را (علاوه بر فعالیت بدنی سنگین) بررسی کرد.
مطالعات فردی میتواند عوامل موثر دیگری را وارد مطالعه کند اما سنجش میزان اثر این عوامل بر طول عمر کار سادهای نیست.
محققین چندین پایگاه داده را برای مشخص کردن تاثیر فعالیت بدنی بر روی طول عمر افراد مورد بررسی قرار دادند. سپس نتایج را در کنار هم قرار دادند، مردان و زنان را به طور جداگانه زیر نظر گرفتند. محققین از مطالعات آینده نگرانه کوهر استفاده کردند که بهترین راه برای رسیدن به سوالهایشان بود.
آنها از روشها و ابزار با کیفیتی برای مطالعه و جمعآوری نتایج استفاده کردند. از شرکتکنندگان مستقیماً در مورد میزان فعالیتشان در کار سوال شد یا وسیلههایی برای اندازهگیری ضربان قلب یا شتاب سنج، به آنها وصل شد.
برای حصول نتیجه بهتر و دقیقتر محققین افراد را به گروههای زیر تقسیمبندی کردند:
مقایسه افراد با سطح بالای تحرک و افراد با تحرک کم برای محققین جالب بود. محققین علاوه بر عوامل مرتبطی مانند جنسیت و سن عوامل زیر را هم مورد بررسی قرار دادند:
این پژوهش به مدت 20 سال طول کشید و در این مدت 19% شرکتکنندگان فوت کردند، از شرکتکنندگان که 193696 نفر بودند در مورد میزان فعالیتشان در محل کار پرسش شد.
مردانی که در محل کار فعالیت بدنی سنگینی داشتند نسبت به مردانی که کمتحرک بودند 18% بیشتر دچار مرگ و میر شدند. البته این نتیجه ممکن است در همه جمعیتها قابل استناد و استفاده نباشد.
در زنان نتیجه، مخالف مردان بود! زنان با تحرک بیشتر در محل کار نسبت به زنان کمتحرک، کمتر دچار مرگ و میر شدند! اما در کل زنان با سطح بالای فعالیت بدنی در محل کار با زنان دارای تحرک کم از نظر طول عمر تفاوت معنیداری نداشتند.
فعالیت سنگین و تحرّک بالا در محل کار، حتی بدون در نظر گرفتن عوامل مرتبط دیگر برای سلامتی مردان زیانآور است.
محققین فعالیتهای بدنی و سبک زندگیای را پیشنهاد میکنند که ممکن است بتواند بین کار سخت و اوقات فراغت توازن و سازگای برقرار کند تا این نتایج زیان آور کاهش یابد. این پژوهش در ابتدا برای جمعآوری نتایج رابطهی بین کار سنگین و طول عمر بود که محققین را شگفت زده کرد!
محققین عنوان کردند که این نتیجه وابسته به میزان فعالیت مردان، سرِ کار و در هنگام اوقات فراغت است. مردان و زنان هر دو باید روزانه به حد کافی فعالیتهای مناسب و تمرینات هوازی داشته باشد و سبک زندگی خود را سالم نگه دارند. هنوز در مورد ارتباط بین کار سنگین و مرگ زودرس نمیتوان قاطعانه نظر داد و حتما مطالعات بیشتر و دقیقتری مورد نیاز است.