بیماری hyperhidrosis یا تعریق بیش از حد بدن اختلالی شایع است. عرق کردن در این افراد بیشتر در ناحیه زیربغل و کف دست و پاها روی میدهد. این مشکل از دوران نوجوانی آغاز میشود و گاهی تا آخر عمر با فرد میماند. این اختلال، بیشتر از اینکه یک بیماری باشد یک اتفاق بسیار ناراحت کننده برای فرد است. در واقع کسانی که بیشتر عرق میکنند در روابط اجتماعی نسبت به افراد دیگر منزویتر هستند.
این نوع تعریق تنها در یک نقطه از بدن رخ میدهد.
در این نوع تعریق تمام بدن همزمان شروع به عرق کردن میکند.
در بسیاری از موارد با یک آزمایش خون ساده میتوان علت تعریق را مشخص کرده و آن را درمان کرد.
به طور کلی روشهای درمان بیماری هایپرهیدروزیس به این شرح است:
این داروها در اشکال قرص، شیاف، محلول، ژل و اسپری وجود دارد و عملکرد آن به گونهای است که انتقال دهندههای عصبی را مهار میکند و پس از دو هفته علائم به طور کامل برطرف میشود.
این دارو یک ضد تعریق عالی است که توسط پزشک و قبل از خواب به مدت 1 تا 2 هفته اعمال میشود. 7 تا 8 ساعت پس از مصرف این دارو آن را بشویید. عملکرد این دارو به گونهای است که بر سلولهای تولید کننده عرق تاثیر میگذارد و فعالیت آن را به شدت کم میکند. این ماده ممکن است باعث التهاب پوست شود، پس مراقب باشید که حتما آن را بشویید یا اینکه از هیدروکورتیزون استفاده کنید.
داروهای ضد افسردگی میتوانند تعریق را کاهش دهند. این داروها معمولا ضد استرس نیز هستند. همانطور که می دانید استرس میتواند تعریق را بیشتر کند.
تزریق بوتاکس به طور موقت عصبهایی را که موجب عرق کردن میشوند، مسدود میکند. هر منطقه نیار به یک یا چند بار تزریق دارد. اثرات بوتاکس تا 12 ماه ادامه دارد و بعد از آن مجددا باید تکرار شود.
آخرین راه برای درمان بیماری هایپرهیدروزیس جراخی است این درمانها شامل:
در روش ماکروویو تراپی قسمتهای ناحیه زیر بغل را با دستگاه، گرما میدهند. این درمان در دو جلسه 20 تا 30 دقیقهای انجام میشود. این درمان عوارضی مانند قرمزی پوست و التهاب را به همراه دارد.
یکی دیگر از روشهای جراحی برای درمان تعریق، برداشتن غدههای عرق در ناحیه زیر بقل است.
در این روش اعصابی که باعث تعریق بدن میشوند را مسدود کرده یا میسوزانند.