علت کابوس شبانه چیست و چطور باید از مشاهده خواب ترسناک پیشگیری کرد؟

کابوس‌های شبانه را جدی بگیرید 

تا کنون پیش آمده که به دلیل دیدن کابوس‌های شبانه از خواب بپرید و پس از آن تا چند ساعت دچار اضطراب و ترس شده باشید؟ کابوس شبانه از جمله اختلالات خواب محسوب می‌شود که سیستم عصبی شخص را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کابوس شبانه در هر ساعت از شب اتفاق می‌افتد اما معمولا در نیمه شب و درمرحله REM  خواب رایج‌تر است. مرحله REM  زمانی است که حرکت  چشم سرعت بیشتری دارد. کابوس‌ها ممکن است در کودکان 3 تا 6 ساله شروع شود و بعد از سن 10 سالگی کاهش یابد.

به نظر می‌رسد دختران کابوس بیشتری نسبت به پسران داشته باشند. اگرچه کابوس‌ها بسیار رایج هستند اما اختلال کابوس نسبتا نادر است. اختلال کابوس زمانی است که کابوس‌ها مدام و پشت سر هم رخ می‌دهند و باعث ناراحتی، نخوابیدن، اختلال در کار و فعالیت روزانه یا ترس‌های شدید می‌شود.

علائم کابوس شبانه چیست؟

کابوس ممکن است چندین‌بار در طول شب رخ بدهد. علائم کابوس شبانه عبارت است از:

کابوس‌ها تنها در صورتی به شما آسیب می‌رسانند که به طور مکرر رخ دهند و یا اینکه موجب اضطراب و ترس شدید برای شما در طول روز شوند و هم‌چنین باعث خواب آلودگی روزانه، خستگی شدید، کمبود انرژی در طول روز، اختلال در انجام فعالیت‌های اجتماعی و اختلالات رفتاری مانند ترس از تاریکی شوند.

علل مشاهده خواب‌های ترسناک چیست

اختلال کابوس توسط پزشکان به عنوان یک پارازومنی روی می‌دهد، پارازومنی نوعی اختلال خواب است که به مشکلات عصبی بعد از کابوس اشاره دارد. علت دقیق کابوس‌ها مشخص نیست.

علت کابوس‌های شبانه چیست؟

1- اضطراب و استرس

استرس و اضطراب شبانه گاهی اوقات تنش‌های عادی

2- مشکلات عاطفی

مرگ یکی از عزیزان یا مشکلات عاطفی

3- کابوس ناشی از تروما

کابوس ناشی از تروما پس از تصادف، آسیب، سوء استفاده های جنسی و جسمی و یا سایر رویدادها اتفاق می‌افتد. کابوس در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه PTSD رایج است.

4- خواب نامنظم

خواب‌های نامنظم و کاهش ساعت‌های خواب خصوصا در افرادی که مشکلات کاری و عاطفی شدید دارند

5- برخی داروهای ضد افسردگی

از جمله داروهای ضد افسردگی خاص، داروهای فشارخون، مسدود کننده‌های بتا و داروهایی که برای درمان بیماری پارکینسون استفاده می‌شوند یا برای کمک به توقف سیگار کشیدن، می‌توانند باعث کابوس شوند.

6- سوء مصرف مواد

مصرف الکل یا مصرف مواد مخدر می‌تواند موجب کابوس شود.

7- سایر بیماری‌های جسمی و روحی

اختلالات دیگر افسردگی و سایر اختلالات روانشناختی ممکن است با کابوس مرتبط باشند. کابوس‌ها می‌توانند همراه با برخی از مشکلات پزشکی مانند بیماری قلبی یا سرطان اتفاق بی‌افتند.

8- کتاب‌ها و فیلم‌های ترسناک

خواندن کتاب‌ها و تماشای فیلم‌های ترسناک به خصوص قبل از خواب،می‌تواند منجر به دیدن کابوس در خواب شود.

درمان کابوس‌های شبانه

اگر علت کابوس‌های شبانه مربوط به مشکلات پزشکی باشد روند درمان می‌تواند به صورت تجویز آرام‌بخش برای کاهش استرس و اضطراب شخص و یا مشاوره درمانی زیر نظر روانپزشک باشد.

روش‌های درمانی خانگی برای کابوس‌های شبانه

معمولا اتاق‌های شلوغ و با رنگ‌های تیره بر روح و روان شخص تاثیر می‌گذارد. سعی کنید محیط اتاق خواب را طوری طراحی کنید که احساس آرامش به شما دست دهد. از چراغ‌های خواب زیبا برای اتاق خواب استفاده کنید. از دیدن فیلم‌ها و  یا خواندن داستان‌های ترسناک جدا خودداری کنید.

در صورتی که کودک شما کابوس می‌بیند، برای کودک‌تان کتاب‌های داستان با مضمون جالب و شیرین بخوانید. بعد از دیدن کابوس به کودک اجازه دهید خوابش را برای شما تعریف کند و سپس او را آرام کنید. بعد از دیدن کابوس در اتاق کودک را نبندید و بهتر است مدتی در کنار او بخوابید.

انجام ورزش‌هایی که استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد به عنوان مثال یوگا و مدیتیشن بسیار مناسب هستند. قبل از خواب کافئین و الکل مصرف نکنید.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/nightmare-disorder/diagnosis-treatment/drc-20353520

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
معصومه راهی

معصومه راهی

معصومه راهی هستم،کارشناس مترجمی زبان انگلیسی،مدت ۴ سال سابقه ترجمه دارم و اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به موفقیت انجام کاریست که بهش علاقه داری

I m masoomeh rahi and im bachelors degree in english translation.i translated in 4 years and i believe that the only way to success is to love what to do