کیسه صفرا عضوی است که در قسمت پایین کبد قرار دارد و مایع زرد رنگی را در خود نگه میدارد. این مایع هنگام ورود غذا به بدن به کبد و معده ترشح شده در واقع چربیها را هضم کرده و به روده باریک میفرستد. بالطبع این عضو بدن دچار بیماریهایی میشود. از آن جمله سنگ کیسه صفرا و پولیپ صفراوی است که در این بخش به توضیح پولیپهای صفراوی میپردازیم. پولیپهای صفراوی به علت رشد غیرطبیعی بافت کیسه صفرا ایجاد میشوند. حدود 95 درصد این پولیپها غیر قابل تشخیص میباشند. این پولیپها بهتر است با تشخیص زود هنگام برداشته شوند زیرا ممکن است رشد غیرطبیعی داشته و سرطانی شوند.
در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به پولیپهای کیسه صفرا هیچ نشانهای ندارند. با این حال، برخی از افراد ممکن است از وجود علائم زیر رنج ببرند:
در بعضی موارد خاص از سی.تی.اسکن و ام.آر.آی استفاده میشود که در این آزمایش همه چیز به وضوح قابل رویت است.
هنوز به طور کامل مشخص نشده که علت پولیپ صفرا چیست. اما برخی مطالعات آن را به عوامل زیر نسبت میدهند:
نوع درمان پولیپهای کیسه صفرا به اندازه و میزان رشد آن بستگی دارد. برای پولیپهای کمتر از 2/1 اینچ، تنها هر 6 ماه یک بار سونوگرافی اولتراسوند را پیشنهاد میکند. آن هم برای نظارت برای اینکه بزرگتر نشود. پزشک ممکن است سونوگرافی شکمی یا آندوسکوپی را توصیه کند. همچنین برای پولیپهای بزرگتر از 2/1 اینچ، از روش جراحی و برداشتن پولیپ استفاده میشود.
در این نوع جراحی حدودا 3 سانتیمتر از شکم برش داده میشود و پولیپ برداشته میشود.
در این روش چند عدد سوراخ به قطر 1 سانتیمتر درون شکم ایجاد میشود و از این طریق پولیپ را برمیدارند. اگر پولیپ سرطانی بود علاوه بر جراحی از چند جلسه شیمی درمانی نیز استفاده میشود تا به طور کامل سلولهای سرطانی از بین بروند. در تصویر زیر یک نمونه لاپاروسکوپی نمایش داده شد است که مربوط به لاپاراسکوپی رحم و تخمدان میباشد.
اگر چه درمانهای طبیعی توسط جامعه پزشکی یا تحقیقات بالینی تایید نمیشود، بسیاری از مردم برای کمک به پولیپهای خوشخیم به منابع طبیعی روی میآورند. برخی از این روشهای خانگی عبارتند از:
در کنار رعایت مواردی که در بالا به آن اشاره شد، بهتر است از موارد زیر اجتناب کنید زیرا شانس ابتلا به سنگ صفرا یا پولیپ صفرا را بیشتر خواهد کرد. این موارد شامل: