پولیپ معده همان تودههای سلولی هستند که معمولا نشانه خاصی ندارند. این پولیپها نادر بوده و معمولا سرطانی نیستند. مگر اینکه در بعضی موارد سرطانی شوند. این نوع پولیپها زمانی خطرناک میشوند که رشد کنند و به دیوارههای معده فشار بیاورند.
این التهاب در بعضی موارد باعث ایجاد پولیپهای هیپرپلازی و آدنوم میشود. پولیپهای هیپرپلازی بعید به نظر میرسند که سرطانی باشند، اگر چه پولیپهایی که بزرگتر از 2/5 اینچ یا 1 سانتیمتر هستند خطر بیشتری دارند. آدنومها نادرترین نوع پولیپ معده هستند، اما خطرناکتر از هیپروپلازی است به همین دلیل در جراحی برداشته میشوند.
این سندرم نادر، ارثی است. پولیپوز آدنوماتوز فامیلی، همچنین میتواند باعث ایجاد پولیپ آدنوم شود.
احتمال به وجود آمدن پولیپهای معده در افرادی که به طور مرتب از داروهای مهار کننده پمپ پروتون که برای کاهش اسید معده استفاده میشود، بیشتر است. این پولیپها به طور کلی کوچک هستند و باعث نگرانی نمیشوند. اما اگر قطر آنها بالای 5 میلیمتر باشد باید قرصها را به طور موقت قطع کرده و پس از جراحی و برداشت پولیپ، داروها مجددا استفاده شود.
بیشتر پولیپها مشکلی ایجاد نمیکنند اما پولیپهای بزرگ علائمی دارند که شامل موارد زیر است:
عواملی كه باعث افزایش شیوع بیماریهای پولیپ معده میشود عبارتند از:
آزمایشات و روشهای مورد استفاده برای تشخیص پولیپ معده عبارتند از:
بسته به نوع و اندازه پولیپ درمان متفاوت است
این نوع پولیپها نیاز به درمان خاصی ندارند زیرا نه عوارض خاصی ایجاد میکنند و نه خطرناک هستند. ممکن است با گذشت زمان خود به خود برطرف شوند.
این پولیپها به وسیله دستگاه اندوسکوپی از بین میروند.
پولیپهای آدنوم یا پولیپوز آدنوماتوز فامیلی میتوانند سرطانی شوند به همین دلیل باید هرچه زودتر برداشته شوند. آندوسکوپی راحتترین راه برای برداشتن این پولیپ است.
اگر گاستریت، ناشی از باکتریهای H. pylori در معده شما باشد، احتمالا پزشک به جهت درمان، آنتی بیوتیک توصیه میکند. درمان عفونت H. pylori ممکن است پولیپهای هپارپلاستیک را به طور کامل از بین ببرد.
در این روش، جراح با برش روی دیواره معده پولیپ را بر میدارد. این نوع جراحی معمولا برای پولیپهای سرطانی به کار میرود. در بعضی موارد به دلیل افرایش تعداد پولیپ، قسمتی از معده برداشته میشود.