معرفی بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی

آنتی بیوتیک طبیعی

از آنتی بیوتیک‌ها برای نابودی یا ممانعت از تکثیر باکتری‌ها و برخی از انواع انگل‌ها استفاده می‌شود. این آنتی بیوتیک‌ها در برابر قارچ‌ها و ویروس‌هایی که عامل بسیاری از سرماخوردگی‌ها، آنفلوانزا، بیشتر سرفه‌ها و گلودردها هستند بی‌فایده‌اند.

آنتی بیوتیک‌های تجویزی همچون پنی‌سیلین، به افراد کمک می‌کند از بیماری‌ها و شرایط کشنده نجات پیدا کنند با این‌حال افراد در حال حاضر ترجیح می‌دهند به جای استفاده از مواد شیمیایی به سراغ آنتی بیوتیک‌های طبیعی بروند.

استفاده‌ی بی‌رویه و بی‌دلیل از آنتی بیوتیک‌های صنعتی ممکن است عوارضی برای بدن به‌همراه داشته باشد و باعث ایجاد مقاومت میکروب‌ها شود. برخلاف تصور عده‌ای که آنتی بیوتیک را دارویی مدرن می‌پندارند، باید گفت در واقع قرن‌ها است که آنتی بیوتیک طبیعی در زندگی بشر وجود دارد.

قوی‌ترین آنتی بیوتیک طبیعی برای پاکسازی بدن

تعداد اندکی از ما استفاده از گیاهان دارویی را مدنظر قرار می‌دهند. اما با توجه به تاثیرگذاری آن‌ها در درمان، طیف گسترده‌ای از عفونت‌ها شاید بهتر باشد از گیاهانی که دارای خاصیت دارویی هستند هر چه بیشتر استفاده کنیم.

آنتی بیوتیک طبیعی انتخاب نهایی برای عفونت‌های باکتریایی هستند. آنتی بیوتیک‌های طبیعی بسیاری، در اطراف ما وجود دارد. سعی کنید در زمان بیماری، از مصرف سرخود این داروهای آنتی بیوتیک شیمیایی خودداری کنید.

با افزایش مقاومت باکتری‌ها به آنتی بیوتیک‌ها، دانشمندان نیز به هنگام توسعه داروهای جدید به سراغ طبیعت می‌روند. اجازه دهید این آنتی بیوتیک‌های طبیعی را با هم مورد بررسی قرار دهیم.

سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است

 سیر به واسطه آثار گسترده ضد باکتری خود شناخته شده است. کشورهای مختلف سرتاسر جهان، سیر را به عنوان یک ماده گیاهی قدرتمند برای پیشگیری از بیماری‌ها می‌شناسند.

تحقیقات انجام شده نشان داده است که سیر می‌تواند یک درمان موثر در برابر اشکال مختلف باکتری‌ها همچون باکتری سالمونلا و باکتری ای-کولی باشد. سیر می‌تواند در برابر باکتری‌هایی که به آنتی بیوتیک مقاوم شده‌اند نیز مورد استفاده قرار گیرد.

اگر از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید، پیش‌از مصرف سیر به‌عنوان آنتی بیوتیک طبیعی با پزشک مشورت کنید. مصرف زیاد سیر می‌تواند اثر این داروها را تشدید کند.

آنتی بیوتیک گیاهی عصاره‌ی برگ زیتون

خواص آنتی بیوتیکی عصاره‌ برگ زیتون با باکتری‌های متنوعی مبارزه می‌کند. طبق تحقیقات برگ زیتون خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری‌ها و قارچ‌ها دارد. هم‌چنین دارای خواص ضدالتهابی و محافظتی در برابر رادیکال‌های آزاد است. با مشورت با پزشک می‌توانید کپسول‌های عصاره‌ی برگ زیتون را تهیه و مصرف کنید.

عسل یک آنتی بیوتیک طبیعی و معجزه آسا

از زمان‌های دور، عسل به عنوان یک پماد برای درمان زخم‌ها و پیشگیری از بروز عفونت مورد استفاده قرار می‌گرفته است. متخصصان حوزه سلامت نیز دریافته‌اند که این ماده در درمان زخم‌های مزمن، سوختگی‌ها، زخم بستر و مشکلات پوستی موثر است.

خاصیت آنتی باکتریایی این ماده به خاطر محتوای هیدروژن پروکسید موجود در آن است. عسل علاوه بر خاصیت آنتی باکتریایی، می‌تواند با فراهم کردن پوشش محافظتی، زخم را بهتر کند. عسل رطوبت باکتری‌ها را از آن‌ها خارج می‌کند و باعث می‌شود باکتری در اثر خشک شدن نابود شود. در کنار این، عسل pH پایین، خاصیت اسمزی و پلی فنول دارد که آن را آنتی بیوتیکی خاص می‌کند.

مبارزه‌ی عسل با میکروب‌ها چندمرحله‌ای است و این خاصیت راه را برای مقاوم شدن میکروب‌ها سخت می‌کند. برای استفاده از عسل به‌عنوان آنتی‌بیوتیک، آن را مستقیما روی زخم یا ناحیه‌ی عفونی بمالید. 

هم‌چنین می‌توانید برای درمان عفونت‌های داخلی عسل طبیعی را به‌شکل خوراکی مصرف کنید. کافی است برای داشتن درمانی آرامش‌بخش یک قاشق سوپ‌خوری عسل را قورت دهید یا آن را در چای گیاهی ولرم حل کنید و بنوشید. می‌توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن مقداری عسل را با مقدار مساوی دارچین مخلوط کنید و بخورید.

استفاده از عسل طبیعی روی پوست و در بدن معمولا ضرری به‌دنبال ندارد؛ هرچند هرگز نباید به کودک زیر یک سال عسل داد. به‌جای عسل برای انتخاب گزینه‌ی مناسب با پزشک مشورت کنید.

عصاره‌ی آویشن دارای خاصیت‌های آنتی بیوتیکی بالایی است

بسیاری از تمیز‌کننده‌های خانگی حاوی عطرمایه‌ی آویشن هستند. عصاره‌ی آویشن فقط برای استعمال خارجی کاربرد دارد. شما نباید عصاره‌ی آویشن را بخورید. پیش از استعمال خارجی نیز حتما آن را با همان اندازه از روغن همراه مخلوط کنید. روغن همراه متداول برای عصاره‌ی آویشن روغن نارگیل و روغن زیتون است.

کاربرد عصاره‌ی آویشن مخلوط‌نشده با روغن همراه روی پوست می‌تواند به التهاب و ناراحتی آن منجر شود. توجه کنید افرادی که فشارخون بالا یا پرکاری تیروئید دارند، نباید از عصاره‌ی آویشن استفاده کنند.

خواص آنتی بیوتیکی در زنجبیل

زنجبیل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می‌کند. زنجبیل توانایی مبارزه با انواع مختلفی از باکتری‌ها را دارد. زنجبیل طبق تحقیقات می‌تواند با گونه‌های متنوعی از باکتری‌ها مبارزه کند. محققان هم‌چنین درحال بررسی خواص ضد دریازدگی، ضدتهوع و کاهنده‌ی قندخون زنجبیل هستند.

زنجبیل یک آنتی بیوتیک طبیعی برای عفونت‌های دستگاه تنفسی و بیماری‌های پیرا‌دندانی ازجمله لثه است. چای زنجبیل عامل پیشگیری‌کننده‌ی مناسبی در برابر عفونت باکتریایی است. علاوه بر این از زنجیل تازه یا پودر خشک شده‌ی آن در آشپزی استفاده کنید.

زردچوبه و خاصیت‌های آنتی بیوتیکی آن

زردچوبه برای مقابله با میکروب‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود. علاوه بر این، زردچوبه به پیشگیری از عفونی شدن زخم کمک می‌کند. مطابق تحقیقی مربوط به سال ۲۰۰۹، عملکرد «کرکیومین» موجود در زردچوبه در مبارزه با هلیکوباکترپیلوری مثبت گزارش شده است.

یک قاشق سوپ‌خوری زردچوبه را با ۵ تا ۶ قاشق سوپ‌خوری عسل مخلوط کنید. آن را در شیشه‌ای به دور از هوا نگه دارید و هر روز، دو مرتبه، نصف قاشق چای‌خوری از آن را بخورید. هم‌چنین می‌توانید مکمل‌های زردچوبه (۶۰۰- ۴۰۰ میلی‌گرمی) را دو بار در روز میل کنید.

عوارض مصرف آنتی بیوتیک طبیعی

آنتی بیوتیک‌های طبیعی، صرف اینکه ماده‌ای طبیعی هستند، آن را بی‌خطر نمی‌کند. میزان و غلظت مواد فعال مکمل‌های آنتی‌بیوتیکی طبیعی در برندهای مختلف متفاوت است. برچسب مکملی را که می‌خرید، به‌دقت مطالعه کنید. هم‌چنین پیش‌از مصرف این مواد با پزشک خود مشورت کنید.

برای مثال هرچند مصرف سیر پخته‌شده معمولا بی‌خطر است، عصاره‌ی سیر خطر خون‌ریزی گوارشی را افزایش می‌دهد. این موضوع برای افرادی که جراحی در پیش دارند یا داروهای ضدانعقاد مانند وارفارین مصرف می‌کنند خطرناک است. عصاره‌ی سیر هم‌چنین تأثیر داروهای ایدز (HIV) را کم می‌کند.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/321108.php
  2. https://www.healthline.com/health/natural-antibiotics
  3. https://www.top10homeremedies.com/news-facts/top-10-natural-antibiotics.html
  4. http://www.majalesalamat.com/nutrition/best-natural-antibiotics/

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
رامین حسین‌زاده

رامین حسین‌زاده

رامین حسین زاده
ramin hoseyn zadeh