سرماخوردگی و توصیه‌های مهم برای جلوگیری از ابتلا به آن

سرماخوردگی : از خود و دیگران محافظت کنید  

گلودرد و آبریزش بینی معمولا اولین علائم یک سرماخوردگی هستند، که با عطسه و سرفه ادامه می‌یابند. شما می‌توانید ریسک ابتلا به سرماخوردگی را کاهش دهید: به طور مرتب دستان خود را شست‌وشو دهید، از تماس نزدیک با افراد بیمار بپرهیزید و صورت خود را با دست‌های شسته نشده لمس نکنید. 

سرماخوردگی اصلی‌ترین علت غیبت کودکان از مدرسه و بزرگسالان از کار است. هر ساله در کشورها، میلیون‌ها مورد سرماخوردگی وجود دارد. بالغین به طور میانگین ۲ الی ۳ بار و کودکان حتی بیشتر از این به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. بسیاری از مردم در زمستان و بهار به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند اما امکان ابتلا در هر زمانی از سال وجود دارد.  

علائم شایع در سرماخوردگی: 

  1. گلو درد  
  2. آبریزش بینی 
  3. سرفه 
  4. عطسه 
  5. سردرد  
  6. درد بدن 

بسیاری از مردم در عرض ۷ تا ۱۰ روز بهبود می‌یابند. به هر حال، افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف، آسم یا بیماری‌های تنفسی هستند، ممکن است بیماری‌های جدی در آن‌ها توسعه یابد مثل برونشیت یا پنومونی. به کاهش ریسک ابتلا به سرماخوردگی با شستن دست‌ها با صابون و آب کمک کنید.

رفتارهای صحیح سرفه و عطسه کردن را تمرین کنید. همیشه به یک دستمال کاغذی یا قسمت بالایی آستین خود سرفه یا عطسه کنید، به طور کامل بینی و دهان خود را پوشش دهید. 

چگونه از خودمان محافظت کنیم ؟ 

ویروس‌هایی که منجر به سرماخوردگی می‌شوند می‌توانند از افراد مبتلا از طریق هوا یا تماس‌های نزدیک به دیگران انتقال یابد. حتی شما نیز در صورت تماس با لوازم یا ترشحات تنفسی ممکن است مبتلا شوید. این می‌تواند زمانی که با یک فرد مبتلا دست می‌دهید یا تماس با یک سطح، مثل دستگیره، که ویروس تنفسی بر روی آن است سپس با لمس کردن چشم‌ها، دهان یا بینی خود نیز صورت بگیرد. 

شما می‌توانید به کاهش ریسک ابتلا به سرماخوردگی کمک کنید

  1. دست‌های خود را با صابون و آب شستشو دهید. دستان خود را به مدت ۲۰ ثانیه شستشو دهید و کمک کنید که کودکان نیز همین کار را انجام دهند. اگر صابون و آب در دسترس نیستند، از یک ضد عفونی‌کننده الکلی استفاده کنید. ویروس‌هایی که منجر به سرماخوردگی می‌شوند می‌توانند بر روی دست‌های شما زنگی کنند و شستشوی مرتب دست‌ها می‌تواند به شما برای حفاظت از خودتان در مقابل ابتلا به سرماخوردگی کمک کند. 
  2. از لمس چشم‌ها، بینی و دهان‌تان با دست‌های شسته نشده خودداری کنید. ویروس‌هایی که منجر به سرماخوردگی می‌شوند می‌توانند از این طریق وارد بدن شما شده و شما را بیمار کنند.
  3. از افراد بیمار دور بمانید. افراد بیمار می‌توانند ویروس‌هایی که منجر به سرماخوردگی می‌شود را از طریق تماس‌های نزدیک با دیگران منتقل کنند. 

چگونه از دیگران محافظت کنیم؟ 

اگر مبتلا به سرماخوردگی هستید، این نکات را برای جلوگری از انتقال بیماری به دیگران باید در نظر بگیرید:

  1. زمانی که بیمار هستید در خانه بمانید. 
  2. از تماس نزدیک با دیگران بپرهیزید. مثل بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن. 
  3. قبل از عطسه و سرفه کردن از دیگران فاصله بگیرید. 
  4. با یک دستمال کاغذی، عطسه و سرفه کنید و سپس آن را دور بیندازید. 
  5. دستان خود را بعد از سرفه، عطسه یا فین کردن شستشو دهید.  
  6. سطوحی را که بیشتر لمس می‌شوند و اشیائی مثل اسباب‌بازی و دستگیره را مرتبا ضد عفونی کنید.

چگونه احساس بهتری داشته باشیم؟ 

هیچ درمان و واکسنی جهت محافظت از شما در مقابل سرماخوردگی وجود ندارد. برای احساس بهتر شما باید استراحت کنید و مایعات فراوان مصرف کنید. داروهای بدون نسخه پزشکی شاید سبب تسکین علائم شود اما سبب از بین رفتن بیماری شما نمی‌شود. همیشه برچسب دارو را بخوانید و سپس مصرف کنید.

قبل از دادن داروی سرماخوردگی بدون نسخه پزشکی به کودکان با پزشک خود صحبت کنید، چرا که بعضی از داروها محتویاتی دارند که برای کودکان توصیه نمی‌شود. آنتی بیوتیک‌ها جهت بهبود سرماخوردگی که به دلیل ویروس‌های سرماخوردگی ایجاد شده است کمکی نخواهد کرد. آن‌ها بر علیه ویروس‌ها فعالیت نمی‌کنند و اگر آنتی بیوتیک را بی‌مورد مصرف کنید ممکن است سبب تضعیف عملکرد سیستم ایمنی شما در برابر عفونت‌های باکتریایی که ممکن است در آینده مبتلا خواهید شد، شود. 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم ؟ 

اگر شما یا کودکتان یک یا تعدادی از این حالات را داشته باشید باید با پزشک خود تماس بگیرید:  

  1. علائمی که بیشتر از ۱۰ روز باقی می‌مانند. 
  2. علائمی که غیرمعمول و شدید هستند. 
  3. اگر کودک شما کمتر از ۳ماه سن دارد و تب دارد یا لتارژیک است. 

 هم‌چنین اگر در معرض جدی ابتلا به آنفولانزا هستید که دارای علائمی مانند تب، لرز و درد عضلات یا بدن دارید باید با پزشک خود تماس بگیرید. افرادی که در معرض ابتلا به آنفولانزا قرار می‌گیرند عبارتند از:

  1. کودکان (کودکان زیر ۵سال)
  2. افراد سالمند ۶۵ ساله و بیشتر
  3. بانوان باردار
  4. افراد دارای بیماری‌هایی نظیر آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی

پزشک شما می‌تواند تعیین کند که شما یا کودکتان سرماخوردگی و یا آنفولانزا دارید یا خیر، و می‌تواند جهت تسکین علائم برنامه درمانی توصیه کند. 

علل سرماخوردگی  

بسیاری از ویروس‌های تنفسی می‌توانند سرماخوردگی ایجاد کنند، اما رینو ویروسها شایع‌ترین نوع‌ها هستند. رینو ویروس هم‌چنین می‌تواند موجب حملات آسم شود و رابطه‌ای با عفونت سینوس و گوش دارد. ویروس‌های دیگری که می‌توانند منجر به سرماخوردگی شوند عبارتند از: 

  • آدنوویروس
  • کرونا ویروس انسانی
  • ویروس تنفسی سینسیال
  • ویروس پرین آنفلوانزا
  • ویروس متاپنوم انسانی

تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا در چیست؟

 آنفلوانزا، که بوسیله ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود. هم‌چنین در زمان مشابهی به مانند سرماخوردگی انتقال و بیماری ایجاد می‌کند. به دلیل اینکه دو بیماری علائم مشابهی دارند. اینکه تفاوت آن‌ها را فقط بخواهیم براساس علائم بگوییم سخت است (حتی غیرممکن).

به طور کلی علائم آنفلوانزا بدتر از سرماخوردگی هستند و شامل: تب، لرز، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، بینی خشک، درد بدن یا درد عضلانی، سردرد و خستگی است. آنفلوانزا می‌تواند عوارض بسیار جدی داشته باشد. CDC توصیه می‌کند که واکسیناسیون سالانه که به عنوان بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا است انجام شود. اگر شما به آنفلوانزا مبتلا شدید ممکن است داروهای ضد باکتری به شما کمک کند.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.cdc.gov/features/rhinoviruses/index.html

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
حافظ بری بوراچالو

حافظ بری بوراچالو

حافظ بری بوراچالو هستم. دانشجوی رشته پرستاری و همچنین به عنوان مترجم فعالیت می‌کنم و خوشحال می‌شوم که به شما کمک کنم چرا که یک پرستار بودن به معنای نگه داشتن تمام اشک‌های خود و شروع به طراحی لبخند بر چهره مردم است.

I am hafez bari boorachaloo. I am a nursing student and also I work as a translator. I will be happy to help you because being a nurse means to hold all your own tears and start drawing smiles on peaple faces.