آیا مصرف امگا3 برای بهبود علائم پسوریازیس مفید است؟

گفته می‌شود که امگا3 و البته مکمل‌های آن درمانی مناسب برای پسوریازیس است. ما در این نوشتار بر روی این موضوع تمرکز داریم. در ادامه بررسی خواهیم کرد که آیا امگا3 برای درمان پسوریازیس مفید است یا خیر و اگر مفید است چه میزان باید از آن مصرف کرد و در چه مواد غذایی یافت می‌شود؟

امگا3 و پسوریازیس

تحقیقات نشان از آن دارند که امگا3 در بهبود علائم پسوریازیس مفید است. یک بررسی جامع، که در مجله‌ی آکادمی پوست آمریکا منتشر شده است، نشان از آن دارد که امگا3 در 12 مورد از 15 مورد موجب بهبود علائم و وضعیت پسوریازیس از جمله قرمزی، پوسته پوسته شدن، خارش و التهاب پوست شده است. به گفته‌ی محققان، مصرف امگا3 به طور خوراکی در طی سه ماه یا بیش‌تر می‌تواند در بهبود وضعیت پسوریازیس مفید باشد.

امگا3 البته علائم و عوارض بیرونی پسوریازیس را هم بهبود می‌بخشد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به پسوریازیس بیش‌تر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند و این در حالی است که مصرف امگا3 می‌تواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی مفید باشد.

دوز مناسب امگا3

برای بهره بردن از امگا3، مصرف کننده باید اطمینان حاصل کند که مکمل‌هایی که مصرف می‌کند حاوی مقادیری کافی و متعادل از EPA و DHA هستند. این مواد در اکثر مکمل‌های روغن ماهی به اندازه‌ی کافی وجود دارند. دستورالعمل‌های غذایی برای آمریکایی‌ها نشان از آن دارند که مصرف حدود 200 گرم ماهی یا دیگر غذاهای دریایی و 250 میلی‌گرم EPA و DHA در طول هفته، می‌تواند به میزان زیادی موجب کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی شود.

در همین راستا، ویلسون لیائو (Wilson Liao)، متخصص پوست در دانشگاه کالیفرنیا، توصیه می‌کند که کسانی که قصد بهره بردن از مزایای امگا3 برای پسوریازیس را دارند، بهتر است به هنگام آغاز مصرف مکمل‌های امگا3 به آرامی این کار را انجام دهند و به تدریج دوز را بالا ببرند. او می‌گوید:

«اگر بیماران قصد آغاز مصرف مکمل‌های امگا3 را دارند، من یک گرم EPA و نیم گرم DHA را در روز توصیه می‌کنم. این مقدار باید به مدت 8 هفته مصرف شود و سپس بررسی شود که آیا بهبودی در پسوریازیس حاصل آمده یا خیر؟»

ضمناً بهتر است برای دریافت نتیجه‌ی بهتر، مکمل امگا3 حین غذا و یا بعد از آن مصرف شود. در کل بهتر است پیش از مصرف مکمل به پزشک مراجعه شود تا با دریافت راهنمایی‌های مورد نیاز بتوان امگا3 را بدون دریافت عوارض مصرف نمود.

بهترین منابع امگا3

هنوز که هنوز است تحقیق در مورد بهترین منابع امگا3 ادامه دارد. اما در کل، مکمل‌های امگا3 گزینه‌های مناسبی هستند، خصوصاً برای کسانی که ماهی و سایر غذاهای دریایی مصرف نمی‌کنند. غیر از مکمل‌ها نیز برخی مواد غذایی وجود دارند که از میزان قابل توجهی امگا 3 برخوردار هستند از جمله:

  • ماهی سالمون
  • شاه ماهی
  • ساردین
  • ماهی خال مخالی
  • گردو
  • روغن تخم کتان
  • دانه چیا

گفتنی است که در حال حاضر هیچ تحقیقی نشان نداده که یکی از منابع امگا3 بهتر از منابع دیگر برای درمان و بهبود پسوریازیس است. بسته به شرایط می‌توان از یک تا چند مورد از موارد بالا جهت دریافت امگا3 مورد نیاز بدن استفاده کرد. فارغ از موارد بالا، می‌توان به داروخانه و حتی فروشگاه‌های معتبر مراجعه کرد و اقدام به خریداری مکمل‌ امگا3 نمود. از جمله رایج‌ترین و بهترین شکل‌های مکمل‌های امگا3 می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • مکمل روغن ماهی
  • مکمل روغن کریل
  • مکمل روغن جلبک (این مکمل از جلبک دریافت شده و حیوانی نیست، بنابراین برای کسانی مناسب است که غذاهای دریایی و حیوانی مصرف نمی‌کنند.)
  • روغن تخم کتان (این مورد نیز برای کسانی که غذاهای حیوانی مصرف نمی‌کنند مناسب است.)

تحقیقات هنوز نشان نداده‌اند که کدام یک از مکمل‌های بالا بهتر از سایر مکمل‌ها برای پسوریازیس است، هر چند که تحقیقات هنوز ادامه دارند. البته گفتنی است که یک بررسی و مطالعه نشان از آن دارد که مکمل روغن ماهی برای افراد مبتلا به پسوریازیس مفیدتر از سایر مکمل‌ها است.

امگا3 و پسوریازیس

درمان‌های خانگی پسوریازیس

بر طبق اعلام بنیاد ملی پسوریازیس (در آمریکا)، موارد زیر می‌توانند برای بهبود علائم پسوریازیس مفید باشند:

  1. مصرف ویتامین D (مصرف مکمل ویتامین D موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به این ترتیب ممکن است برای بهبود پسوریازیس نیز مفید باشد، چرا که این بیماری یک بیماریِ خود ایمنی است.)
  2. زردچوبه (زردچوبه یک ریشه‌ی گیاهی ضد التهاب و آنتی اکسیدان است. بنابراین مصرف آن نیز می‌تواند در بهبود پسوریازیس مفید باشد.)
  3. انگور اورگان (از کرم حاوی انگور اورگان نیز می‌توان برای بهبود علائم پسوریازیس استفاده کرد. البته انگور اورگان به عنوان مکمل خوراکی نیز در دسترس است، ولی حتماً پیش از مصرف خوراکی آن باید با پزشک مشورت شود. )
  4. آلوئه‌ورا (استفاده از آلوئه‌ورا بر روی پوست می‌تواند قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست را بهبود بخشد.)

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322302.php

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
آرش شمسی

آرش شمسی

آرش شمسی هستم. فلسفه می‌خوانم و می‌نویسم‌. ولی پیش از هر فلسفیدنی، بر سلامت می‌بایست متمرکز بود. چه آن‌که به قول شوپنهاور: «یک شاه بیمار از یک گدای سالم بدبخت‌تر است». امیدوارم آن‌چه که ترجمه می‌کنم، به کارتان بیاید.

I'm Arash Shamsi. A Writer. I write philosophy and live with philosophers. But health is more important than philosophy. In here, I translate the best articles about health, fitness and etc.