داشتن کودکی با تب مدام و طولانی میتواند هم برای والدین و هم برای متخصص کودکان گیج کننده و چالش برانگیز باشد. از یک طرف شما نمیخواهید حساسیت بیش از حد نشان دهید و کودک را در معرض آزمایشات غیر ضروری قرار دهید، در عین حال اگر مشکل جدیای وجود دارد، نمیخواهید هیچ امکانی را برای درمان از دست بدهید!
پزشکان معمولا برای درمان این کودکان از روش گام به گام استفاده میکنند.
یک تب طولانی بدون دلیل مشخص، تبی است که بیش از حد معمولا به درازا میکشد، برای مثال، بیش از 7 تا 10 روز که برای یک عفونت معمول انتظار میرود.
معمولا تنها به این علت که کودک تب طولانی مدت دارد برایش آنتی بیوتیک تجویز نمیشود. در بسیاری از موارد دلیل مشخصی برای این نوع تب پیدا نمیشود و خود بخود هم متوقف میشود!
تب بدون دلیل شناخته شده، معمولا به حالتی گفته میشود که تب به مدت 3 هفته یا بیشتر ادامه پیدا میکند. پزشکان بعد از یک هفته به دنبال شناسایی علت تب میروند.
اگر پزشک شما کودک بیمار را در سه تا چهار روز اول تب ببنید، ممکن است بعد از انجام معاینه فیزیکی کامل و وابسته به حال عمومی کودک خوب به نظر میرسد یا بیمار در موردش تصمیم بگیرد. بعد از آن متخصص در صورت ادامه دار شدن تب و سایر علایم، آزمایشات بیشتری مانند آزمایش خون و مدفوع درخواست خواهد کرد.
در آن زمان، اگر فرزند شما هنوز تب داشته باشد، باید حتما دوباره به پزشک مراجعه شود. این موضوع خصوصا زمانی که فکر میکنید حال فرزندتان رو به وخامت گذاشته است، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
اگر نمیخواهید به متخصص قبلی مراجعه کنید، میتوانید متخصص دیگری را ملاقات کنید و یا به بخش اورژانس بیمارستان کودکان بروید. آزمایشات بیشتر شمال موارد زیر میباشد:
یک آزمایش دقیق ممکن است سرنخهای جدیدی به ما بدهد. همچنین ممکن است متخصص کودک را از نظر غدد لنفاوی متورم، زخم دهان، لکههای پوستی و کهیر یا علایم کلاسیک بیماریهای کودکان مانند بیماری کاوازاکی مورد معاینه و بررسی قرار دهد.
بعد از اینکه، چند هفته از تب کودک گذشت آزمایشهای بیشتری انجام میشود. مانند سونوگرافی شکمی و یا سی تی اسکن برای یافتن تورم و آبسه پنهان، کشت مدفوع، آزمایش آرتریت، آزمایش عملکرد تیرویید و آزمایش آنتی بادی.
اگر نتیجه این آزمایشات منفی باشد معمولا آزمایشات علل غیر عفونی مانند بیماریهای التهابی روده انجام میشود.
سرفه در این کودکان ممکن است اشاره کند به یک بیماری تنفسی که موجب تب شده است، مانند سرماخوردگیای که به ذات الریه (پنومونی) و یا عفونت سینوسی تبدیل شده است.
درگیر شدن کودک به پتومانی که از عفونتهای رایج ریه است میتواند باعث ایجاد تب شود. این غیرمعمول نیست که 1 تا 3 هفته قبل از عود بیماری، کودک دچار عفونت و تب شود.
در صورتی که کودک شما تب طولانی دارد،علاوه بر پزشک متخصص اطفال، ممکن است متخصص بیماریهای عفونی کودکان و یک روماتولوژیست کودکان هم کمک کننده باشد. برای کمک به پزشکان در جهت کاهش تب کودک، به سوالات زیر و منابع احتمالی تب توجه کنید: