اکثر زنان از افت فشارخون در دوران بارداری خود اظهار نگرانی میکنند ولی این موضوع شیوع بسیاری دارد و تنها در برخی موارد، فشارخون بسیار پایین میتواند برای مادر و جنین خطرناک باشد.
در دوران بارداری با ورود به هر ماه عمدتا اولین چیزی که در یک چکاب پزشکی مورد بررسی قرار میگیرد فشارخون خواهد بود. در زمان پمپاژ قلب، فشارخون نیرویی است که از طرف خون بر دیواره شریانها وارد میآید و ممکن با حالات مختلف فرد از جمله اضطراب یا تنش هم دچار تغییر و افزایش شود.
این بررسیهای پزشکی میتوانند شرایط زن باردار را مورد بررسی قرار داده و در صورت امکان مانع از ابتلا به فشارخون بالا حاملگی یا پره اکلامپسی شوند. در طول یک بارداری هم تغییراتی که در بدن مادر اتفاق میافتد باعث میشود که در برخی مواقع افت فشارخون بارداری را متحمل شود.
شایعترین افت فشارخون بارداری، در ابتدای هفته 24 حاملگی رخ میدهد.
برخی از علل میتواند به این فشارخون پایین بارداری دامن بزنند از جمله:
دستور العملهای فعلی بیان میکنند که فشارخون نرمال زیر محدود 120 روی 80 (فشار بالا یا همان سیستول بر روی فشار پایین یا همان دیاستول) میباشد. پزشکان فشارخون 60/90 را فشارخون پایین در نظر میگیرند. البته برخی از افراد همیشه فشارخون پایینی دارند و هیچ علائمی از خود نشان نمیدهند.
به طور کلی فشارخون پایین در بارداری نباید نگران کننده باشد مگر این که با حالت ناگهانی افت فشارخون همراه بوده و احتمال بروز آسیبهای جدی مانند به زمین خوردن، بیهوش شدن و ضربه دیدن اندامها را در پی داشته باشد. البته باید به این نکته دقت شود که افت فشارخون بارداری میتواند به دلایلی همچون حاملگی خارج رحمی باشد که شرایط نسبتا خطرناکتری است.
تحقیقات بسیاری بر روی این موضوع انجام شده ولی نمیتوان به طور قطع عوارض آن را بر روی جنین بیان کرد. برخی از مطالعات نشان میدهند که فشارخون پایین بارداری میتواند به مشکلاتی مانند جنین مرده و یا وزنگیری کم نوزاد ختم شود.
به طور کلی این حالت نیاز به درمان خاصی ندارد و پزشکان اغلب داروی خاصی را به زنان باردار تجویز نمیکنند. مگر این که این علائم بسیار جدی باشند و یا احتمال بروز عوارض را در پی داشته باشد.
فشارخون زن باردار معمولا در طول سه ماهه سوم بارداری افزایش مییابد.
برخی از درمانهایی که میتوانید به منظور مدیریت این شرایط انجام دهید عبارتند از: