اگر چه مصرف برخی از داروهای بدون نسخه شاید در دوران بارداری بیخطر باشند با این وجود مصرف مواد طبیعی قطعا گزینههای درمانی بهتری محسوب میشوند. در این پست قصد داریم شما را با چند نمونه از این درمانهای طبیعی سرماخوردگی مناسب دوران بارداری آشنا کنیم.
بهترین راه برای سالم بودن در دوران بارداری، پیروی از یک شیوه زندگی سالم و خوردن یک رژیم متعادل است. با این حال، اگر سرماخوردگی دوران بارداری اتفاق افتاد، درمانهای خانگی زیر برای درمان سرماخوردگی دوران بارداری و همچنین گلودرد میتوانند موثر واقع شوند:
روغن نارگیل با خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی آن شناخته شده است. وجود سطوح بالایی از اسید لوریک در روغن نارگیل در تخریب پوشش چربی در اطراف ویروسها موثر بوده و به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونتها یاری می رساند. روغن نارگیل در دوران بارداری بیخطر است و میتوان از آن به صورت داخلی و موضعی استفاده کرد. میتوانید یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خوراکی را در هر نوشیدنی گرم اضافه کنید تا سرماخوردگی بهبود یابد.
سیر عملکرد خوبی در از بین بردن سرماخوردگی دوران بارداری دارد. این مواد حاوی خواص ضد باکتریایی، ضد عفونی کنندگی و ضد ویروسی است و به همین دلیل به مبارزه با ویروسها و باکتریهای سرماخوردگی کمک میکند. بر طبق برخی مطالعات پزشکی، سیر همچنین در کاهش فشارخون، تقویت جریان خون و حفظ سطح کلسترول در حاملگی موثر است. وجود آليسين موجود در سير، تمامی اين مزايا را در دوران بارداری فراهم مي کند.
یکی از بهترین داروهای خانگی در دوران بارداری زنجبیل است. این ادویه شگفت انگیز با خواص گرمایی آن شناخته شده است. این ماده به بهبود گردش خون و از بین بردن باکتریها و ویروسها ایجاد کننده عفونت کمک میکند. یک پره کوچک زنجبیل را برداشته، آن را خرد یا رنده کنید و در آب جوش بریزید و لیمو و عسل را به آن اضافه کنید.
خوردن یک کاسه سوپ مرغ گرم یکی از پرطرفدارترین راههای خلاص شدن از شر سرماخوردگی دوران بارداری است. سوپ مرغ همچنین دارای خواص ضد التهابی است. همچنین میتوانید زنجبیل، سیر و آویشن را به سوپ اضافه کنید تا آن را مجزا تر کند و تمام این مواد در مبارزه با علائم سرماخوردگی عملکرد خوبی دارند.
همانطور که ممکن است ساده باشد، اما آب نمک واقعا در درمان علائم مختلف مرتبط با سرماخوردگی موثر است. از غرغره آب نمک به عنوان یک درمان خانگی بیخطر برای جلوگیری از سرماخوردگی و سرفه دوران بارداری میتوان استفاده نمود. میتوان در یک لیوان آب گرم نصف قاشق چای خوری نمک اضافه نمود. از این راهحل برای تسکین گلو درد دوران بارداری استفاده کرد. میتوانید از قطرههای نرمالین سالین برای مطوب شدن حفره بینی استفاده کنید.
پیاز یکی از موثرترین درمانهای سرفه و سرماخوردگی دوران بارداری است. پیاز غنی از ترکیبات سولفوریک است که در کشتن عفونتهای مختلف مانند ویروسها و باکتریها موثر است. میتوان پیاز را به شکل خام در سالاد مصرف کرد و یا این که از پیاز خرد شده و ریخته شده در اطراف تخت برای تصفیه هوا از شر باکتریها یا ویروسهای مضر استفاده نمود. با این حال، برخی از زنان باردار ممکن است نسبت به بوی پیاز حساس باشند و احساس ناخوشایندی به آنها دست بدهد.
عسل و لیمو ترکیبی عالی برای خلاص شدن از شر سرماخوردگی دوران بارداری است. میتوانید در یک لیوان آب گرم یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری آب لیمو اضافه کنید. آن را خوب مخلوط کنید و این ترکیب را سه تا چهار بار در روز برای بهبودی مصرف نمایید. ویتامین C در لیمو سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و خواص آرامبخش عسل عملکرد خوبی برای درمان گلودرد دارند.
حفظ سطوح آبی بدن در دوران بارداری از اهمیت ویژهای برخوردار است. سرماخوردگی باعث از دست رفتن مایعات بدنی میشود. برای جایگزینی مایعات از دست رفته میتوانید از آب، چای زنجبیل، چای لیمو و عسل، سوپ سبزیجات یا مرغ یا آبمیوههای تازه استفاده کنید.
اگر از سرماخوردگی دوران بارداری رنج میبرید، بسیار مهم است که به اندازه کافی استراحت داشته باشید. استراحت بهترین راه برای بدست آوردن انرژی بدن برای مبارزه با عفونت است. چرت زدن دو تا سه بار در روز یک گزینه خوب برای جبران انرژی بدنی از دست رفته میباشد.
بخور در زدودن موکوس یا مخاط ناشی از سرما خوردگی بسیار موثر است. بدین منظور میتوانید از یک دستگاه بخور و یا یک کاسه با آب گرم استفاده کنید. کمی روغن اوکالیپتوس در آب جوش اضافه کنید تا حفرات مسدود شده بینی را به خوبی باز نماید.
به طور معمول یک سرما خوردگی یا آنفلوانزا و علائم مرتبط با آنها اثرات نامطلوبی بر روی نوزاد ندارند. احتمالا مادر باردار خستگی بیشتری را تجربه میکند. سرفه کردن نیز بر روی بدن نوزاد تاثیری نمیگذارد چون به وسیله مایع آمنیوتیک محافظت میگردد. باید به این نکته توجه داشته باشید که اگرچه سرماخوردگی و سرفه دوران بارداری بر روی جنین تاثیر نمیگذارند ولی با این حال بدن مادر باردار به دلیل تغذیه ضعیف در دراز مدت میتواند اثرات مخربی بر روی رشد جنین بگذارد.