چطور از بیماری‌های فصل پاییز در امان بمانیم

چگونه در پاییز و زمستان سرما نخوریم؟

سرماخوردگی به خصوص در فصل پاییز بسیار شایع است و افراد بسیاری این بیماری را در فصل پاییز تجربه می‌کنند. رعایت کردن برخی از نکات ساده می‌تواند احتمال مبتلا شدن فرد به ویروس‌های سرماخوردگی را کاهش دهد.

در فصل پاییز علاوه بر سرماخوردگی و آنفلوانزا مشکلاتی مانند گلودرد، آنژین چرکی (درد قفسه سینه)، عفونت‌های گوش و سینوزیت شیوع زیادی پیدا می‌کند که به علت تغییرات هوا و خشکی محیط رخ می‌دهد و آن دسته از افرادی که به عفونت‌های فوقانی تنفسی مبتلا هستند، در این فصل با تشدید علائم بیماری خیلی سریع به آلرژی و بیماری‌های ویروسی مبتلا می‌شوند.

البته دلایل عمده دیگری نیز وجود دارد. مهم‌ترین علت، تشخیص ندادن به موقع بیماری و تفکیک بیماری‌ها به شمار می‌رود و علاوه بر این دو بیماری شایع در فصل سرد، عفونت‌های مربوط به سینوزیت و گوش زمینه بروز پیدا می‌کنند.

پاییز با تمام زیبایی‌هایش دارای چالش‌هایی نیز می‌باشد، برای سالم سپری کردن فصل پاییز سعی کنید توصیه‌های زیر را به کار ببندید.

فعالیت‌های بدنی خود را حفظ کنید

با کوتاه‌تر شدن روزها سعی کنید روزانه به مدت 30 دقیقه ورزش کنید. اینگونه احساس خواهید کرد فعالیت بدنی زیادی داشته‌اید و برای باقی روز انرژی کافی خواهید داشت.

از میوه‌های فصلی به قدر کافی بخورید

از میوه‌ها و سبزیجات مربوط به فصل پاییز مانند سیب، کلم بروکلی، کدو تنبل بیشتر مصرف کنید. غذاهای فصلی بهترین راه برای بدست آوردن مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز رژیم غذایی شما هستند تا به سالم ماندن بدن شما در طول فصل پاییز کمک کنند.

از گرسنگی و سیری خود اطلاع داشته باشید

مطمئن شوید که خوردن شما فقط به خاطر گرسنگی شما است نه به این خاطر که آن ماده غذایی وجود دارد. در این فصل اضافه وزن به دلیل نداشتن تحرک کافی بیشتر رخ می‌دهد.

به قدر کافی استراحت کنید

در این فصل خستگی بسیار زیاد باعث سرماخوردن می‌شود و ویروس‌هایی که غالبا با خستگی زیاد می‌توانند به راحتی وارد بدن‌تان شوند. با خواب خوب نه تنها احتمال سرماخوردگی کاهش می‌یابد بلکه احتمال سرایت دادن آن به خانواده و دوستان نیز به طور چشم‌گیری کم می‌شود.

توجه داشته باشید که خواب کافی در شب، می‌تواند شما را در برابر سرماخوردگی و ابتلا به ویروس آنفلوانزا تقویت کرده و از ابتلا به این ویروس‌ها حفظ کند. شواهد اساسی بین خواب و یک سیستم ایمنی سالم وجود دارد. در طی آزمایشی که در سال ۲۰۰۹ توسط محققان دانشگاه Carnegie Mellon صورت گرفت، نشان می‌داد که زمان خواب شانس مبارزه با اشکالات تنفسی را افزایش می‌دهد.

بیرون بروید

در این فصل احتمال افسردگی و عبوس بودن بیشتر می‌گردد چرا که میزان تابش نور خورشید و به طبع آن دریافت ویتامین D کاهش می‌یابد. هیچ چیزی مانند تنفس یک هوای تازه به شما احساس بهتری نداده و ذهنیت و خلق و خوی شما را بهبود نخواهد بخشید. می‌توانید با پیاده‌روی و یا دوچرخه سواری این کار را انجام دهید.

سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت کنید

آب کافی بنوشید و از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید. بعضی افراد برای تحقق بخشیدن به این مطلب، ویتامین‌هایی مانند ویتامین D، پروبیوتیک‌ها و سیر را مصرف می‌کنند.

خودتان را با این فصل سازگار کنید

هوای منزل را با هوای فصل تطابق دهید، این بدین معنا نیست که هوای منزل را بیش از اندازه گرم و خشک کنید، سعی کنید گرمای منزل و پوشیدن لباس گرم را با هم در منزل انجام دهید.

با موادی که می‌توانند با سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی مبارزه کنند بیشتر آشنا شویم:

1- قارچ:

قارچ‌ها یکی از شگفت انگیزترین تقویت‌کننده‌های سیستم ایمنی هستند. حاوی ماده‌ای به نام بتا گلوکان می‌باشند که توانایی فعال کردن سیستم ایمنی و کمک به پیشگیری از عفونت را در خود دارا هستند. این مواد سیستم ایمنی بدن را تنظیم نموده و بدن را در حالت آماده باش قرار می‌دهند.

هم‌چنین غنی از ویتامین‌ها، پلی‌فنول‌ها، استرول‌ها و روی می‌باشند که تمامی سیستم ایمنی بدن را سالم و نیرومند نگه می‌دارد.

2- کیوی:

این میوه شیرین حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مقادیر فراوان ویتامین C می‌باشد. این میوه نه تنها به خلاص شدن از شر سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند بلکه در وهله اول جلوگیری کننده از آن است. این ویتامین یک تولید کننده بالقوه آنتی‌بادی و سلول‌های سفید خونی می‌باشد.

3- ماست:

غنی از پروبیوتیک‌ها است که برای سلامت سیستم ایمنی ضروری است. پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفیدی هستند که بدن را در مقابل باکتری‌های خطرناک محافظت می‌نمایند.

4- دانه‌های کدو تنبل:

این دانه‌های خوشمزه غنی از ویتامین E تقویت کننده سیستم ایمنی، روی و اسید چرب‌های ضروری شامل امگا 3 می‌باشند. روی تکثیر سلول‌های ایمنی در مبارزه با عفونت‌ها افزایش می‌دهد.

5- سیر:

سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است. دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد ویروسی و یک آنتی اکسیدان قوی می‌باشد. سیر حاوی ترکیبات آلی مبتنی بر گوگرد است که به آن بویی زننده داده، ولی با این وجود به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

در بیماری‌های فصل پاییز چند روز طول می‌کشد تا خوب شویم؟

معمولا طول دوره سرماخوردگی 3 تا 5 روز است، اما اگر بیش از 5 روز این علائم طول کشید و حتی به 10 روز رسید، احتمالا فرد به آنفلوانزا یا آلرژی مبتلا شده است که باز هم تشخیص بیماری و نوع درمان باید توسط متخصص صورت بگیرد.

آیا تزریق واکسن آنفلوآنزا برای بیماری‌های فصلی مفید است؟

تزریق این واکسن برای افراد مسن و افرادی که به مشکلات قلبی، کلیوی و کبدی مبتلا هستند، توصیه می‌شود، اما در بحث سرماخوردگی باید گفت چون ویروس‌های سرماخوردگی متنوع هستند، این بیماری نیاز به تزریق واکسن ندارد، چرا که تاثیر چندانی در بهبود این بیماری نخواهد داشت.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.todaysparent.com/family/family-health/5-foods-that-fight-colds-and-flu/
  2. https://www.grownups.co.nz/health/health-wellbeing/8-tips-staying-healthy-autumn/

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
فاطمه قربانی

فاطمه قربانی

فاطمه قربانی هستم، لیسانس ژنتیک، به علوم نوین پزشکی و ایمونولوژی علاقمندم. از شما دوست گرامی بخاطر مطالعه این مقاله و همچنین مجموعه تریتا بخاطر فرصت انتشار مطالبم در راستای کمک به ارتقای دانش کمال تشکر دارم. شاد باشید و سلامت

my name is Fatemeh Ghorbani, I have a B.S in genetics and interested in immunology and medical science. I believe that, even into the smallest acts, should be put our heart, mind and soul. Thank you for reading my article