آشنایی با روش‌های کاشت مو و نکاتی که باید راجب آن بدانید

کاری که باید پیش از کاشت مو انجام بدهیم

می‌توان گفت رایج‌ترین دلیل ریزش مو مواردی همچون پیری، ژنتیک و تغییر در هورمون‌های بدن است. هم‌چنین ممکن است استفاده برخی از محصولات زیبایی، شرایط خاص پزشکی، برخی بیماری‌ها و مصرف داروها باعث نازک شدن مو شوند.

با اینکه کاشت موی موفقیت‌آمیز می‌تواند زندگی شما را به طور کامل تغییر دهد اما جوانب و مضرات زیادی وجود دارد که باید آن‌ها را مدنظر داشته باشید. تمامی این موارد می‌تواند بر روی تصمیم‌گیری شما در مورد نوع درمانی که انتخاب می‌کنید تاثیر بگذارد.

قبل از اینکه بخواهید گزینه درمانی خود را انتخاب کنید، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت نمایید و در مورد بهترین گزینه‌های موجود برای مقابله با ریزش مو صحبت کنید.

ریزش مو

با اینکه برخی از انواع نازک شدن مو به دلیل استفاده مواردی از محصولات زیبایی ایجاد می‌شود و موقتی است، اما برخی دیگر نیز دائمی و غیر قابل بازگشت خواهند بود. به همین خاطر باید نشانه‌های ریزش مو را بشناسید تا بدانید این ریزش از چه نوعی است و چه کاری می‌توان برای بهبود شرایط انجام داد.

دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد ولی در بسیاری از مردان، دلیل ریزش مو و طاسی سر، ارثی و یا داشتن تغذیه نامناسب، استرس و فشارهای روحی به آن‌ها است. به طور متوسط، طاسی الگوی مردانه حدود ۵۰ درصد از مردان ۵۰ سال را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و احتمالا در اواخر ۲۰ سالگی آغاز می‌شود.

بیشتر اوقات، افرادی که ریزش مو را تجربه می‌کنند سالم هستند و به ندرت چنین شرایطی به خاطر مشکلات پزشکی است. این نوع ریزش معمولا در ابتدا به صورت نازک شدن مو ظاهر می‌شود و همین امر باعث ایجاد ناراحتی و پریشانی عاطفی می‌گردد. این شرایط ممکن است به از دست رفتن اعتماد به نفس و یا ایجاد افسردگی در فرد نیز منجر گردد.

عمل جراحی کاشت و پیوند مو

در جراحی کاشت مو از موهای موجود جهت تکثیر استفاده می‌شود. در چنین شرایطی، موها را به ناحیه‌ای که ریزش در آن اتفاق افتاده است منتقل می‌کنند. این موضوع بدین معنی است که برای داشتن یک جراحی موفقیت‌آمیز، افراد باید موهایی را در پشت و اطراف سر خود داشته باشند تا از آن برای تکثیر موها استفاده شود. برای بیشتر مردان، این جراحی جواب مثبت می‌دهد و مو همچنان رشد خواهد کرد.

این عمل جراحی معمولا یک روش سرپایی یک روزه است که از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. در طول این فرآیند، مو و فولیکول‌های آن با کمک چاقوی کوچک جراحی منتقل می‌شود. جراح گرفت‌ها را با کمک برش‌های کوچکی که در ناحیه گیرنده ایجاد شده است کاشت می‌کند. پس از پیوند، بیمار برش‌های متعددی با موهای کوتاه خواهد داشت.

روش‌های کاشت مو

روش‌های رایج کاشت موی موفق شامل موارد زیر است:

1- روش پانچ (punch):

دسته‌ای از موها برداشته شده و در محل مورد نیاز با استفاده از ایجاد سوراخ‌هایی در پوست سر، کاشته می‌شود. امروزه این روش به دلیل ایجاد نمای مصنوعی، معروف به نمای عروسکی، طرفداران زیادی ندارد.

2- روش کاشت مو FUT:

در این روش، مو با ایجاد یک نوار کوچک از ناحیه پشت سر که معمولا تحت بی‌حسی موضعی انجام شده، برداشت می‌شود که حاوی 1500 تا 2500 گرافت شامل 7000 تا 9000 تار مو می‌باشد. در مرحله بعد گرافت‌های فولیکول‌های مو بصورت واحدهای یک، دو و یا سه‌تایی توسط تیم جراحی زیر میکروسکوپ جدا و آماده جهت کاشت می‌شوند.

روش کاشت مو FUT

در روش کاشت مو FUT معمولا نیاز به تراشیدن کل موهای سر فرد نیست و فقط ناحیه‌ای که جهت برداشت و کاشت لازم است کوتاه می‌شود. یکی از ویژگی‌های این روش سرعت عمل پیوند در طی سه تا پنج ساعت می‌باشد.

در حال حاضر FUT مطمئن‌ترین و قطعی‌ترین روش کاشت مو در دنیا است و تا 97 % استفاده کنندگان از این روش به نتیجه دلخواه رسیده‌اند.

3- روش کاشت مو FIT:

در روش کاشت مو FIT، بوسیله پانچ از ناحیه بانک مو، که معمولاً از پشت سر و بالای گوش‌ها انتخاب می‌شود،عمل برداشت انجام می‌شود و مجدداً بوسیله پانچ یا slit به ناحیه مورد نظر پیوند داده می‌شود. بطور تقریبی بسته به نیاز شخص از هر 3 الی 5 واحد فولیکولی موجود در بانک مو یکی خارج می‌شود.

از برخی جهات روش کاشت موی FTT مانند روش FUT است، یعنی با بوجود آوردن شکاف‌های ریز، گرافت‌ها کاشته می‌شوند، این تکنیک معمولاً در افرادی توصیه می‌شود که ناحیه کاشت موی محدود و کوچکی دارند و یا کاشت مو در قسمت‌های محدودی مثل ابرو، صورت و محل زخم‌های قدیمی‌باشد.

4- کاشت مو به روش ترکیبی:

تفاوت روش‌های کاشت مو در نحوه برداشت مو از ناحیه دهنده می‌باشد. اصولا روش کاشت موی ترکیبی برای افرادی که حجم طاسی آن‌ها بسیار بالا است استفاده می‌شود. در این روش کاشت مو از ترکیب دو روش FUT و FIT استفاده می‌شود.

روش‌های دیگری مانند SUT، روش PRP، روش MFIT، روش FLAT و ... نیز وجود دارد.

آیا به کاشت مو نیاز دارید؟

اینکه آیا شما واقعا به کاشت مو نیاز دارید یا نه، مسئله‌ای است که البته تشخیص آن به پزشک و متخصص کاشت مو بستگی دارد. معمولا برای بیشتر افرادی که دچار کم پشت شدن مو و یا طاسی موی سر به صورت ارثی شده‌اند، روش‌های کاشت مو تجویز می‌شود. به ویژه کاشت مو به روش Sut که جدیدترین و بهترین روش است.

در مواردی که فرد به اندازه کافی هنوز مو بر سر دارد و ریزش مو شدید نشده و یا سن و سالش مناسب است، از روش‌هایی مانند روش prp و یا مزوتراپی می‌توان استفاده کرد که البته تشخیص اینکه کدام تکنیک و روش مناسب است بر عهده پزشک است نه خود فرد.

عوارض جانبی کاشت و پیوند مو

جراحی کاشت مو یک جراحی سخت و دشوار نیست. با این حال همانند سایر جراحی‌ها، عوارض جانبی در مورد آن وجود خواهد داشت. اگرچه این عوارض اندک و کوتاه‌مدت است اما باز هم بهتر است قبل از جراحی با آن اشنا شوید.

1- سردرد:

این شرایط کوتاه‌مدت و معمولا بی‌خطر است. سردرد معمولا در طول جراحی رخ می‌دهد. هم‌چنین شما ممکن است درد و ناراحتی جزئی را تجربه کنید. به‌ندرت استفاده از مسکن نیاز خواهد بود اما در برخی از موارد باید چند روز مصرف گردد.

2- نازک شدن مو:

شوک از دست دادن مو در بیشتر جراحی‌های کاشت مو رخ می‌دهد و معمولا موقتی است. هم‌چنین ممکن است نواحی و نقاطی از سر دچار طاسی شود. ضخامت موها بعد از چند ماه دوباره باز می‌گردد. با این حال باید به خاطر داشته باشید که موها همانند روزهای قبل حجیم و پرپشت نخواهد بود.

3- تورم:

تورم ممکن است در اطراف پیشانی بیمار و چشم او ایجاد شود اما بعد از چند روز بهبود خواهد یافت. پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش تورم تجویز کند.

4- ایجاد زخم:

این موضوع اغلب زمانی رخ می‌دهد که استعداد ژنتیکی برای ایجاد زخم در بدن داشته باشید. اگر زخم ایجاد شده حاد بود کاشت موی بعدی ممکن است برای پنهان کردن آن نیاز باشد.

5- خارش:

خارش یکی دیگر از عوارضی است که بعد از کاشت مو دیده می‌شود. این مورد بیشتر از چند روز نباید طول بکشد. شستن موها به صورت مکرر می‌تواند مشکل را حل کند.

6- عفونت:

از آنجایی که بیمار برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک دریافت می‌کند این موضوع به ندرت رخ خواهد داد. با این حال اگر عفونتی داشتید، بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.

7- کیست:

کیست معمولا به ندرت ایجاد می‌شود و ممکن است در محل جراحی برای چند روز ظاهر گردد.

مراقبت‌های بعد از جراحی کاشت مو

قبل از اینکه موی بیمار شروع به رشد کند ممکن است ۳ الی ۴ ماه زمان نیاز باشد. در برخی از موارد این مدت زمان طولانی‌تر می‌شود. ممکن است موها به طور ناگهانی بریزند که این موضوع موقتی است.

بیشتر جراحی‌ها موفقیت آمیز هستند اکثریت قریب به اتفاق افراد در مدت ۶ الی ۹ ماه بعد از جراحی شاهد رشد ۶۰ درصدی موهای خود خواهند بود. حتی اگر زخم به صورت دائمی در پوست سر دیده شود ممکن است از بین برود و بعد از رویش مجدد مو دیده نخواهد شد.

بسته به نیازها و انتظارات فردی، ممکن است به چند فرآیند جراحی نیاز داشته باشید. با اینکه داروهای ضد التهابی برای بیمار تجویز می‌شود اما ممکن است درد و تورم در بیمار دیده شود.

چگونه یک جراح خوب برای کاشت مو انتخاب کنیم؟

نتیجه کاشت مو تنها به مشخصه‌های فردی بیمار بستگی ندارد. موفقیت چنین جراحی‌ها، به مهارت و تکنیک‌های جراح نیز بستگی خواهد داشت. فردی را انتخاب کنید که شناخته شده است و سایر بیماران او را توصیه کرده‌اند. بهتر است جراحان متعددی را مورد بررسی قرار دهید و با بیماران آن‌ها صحبت کنید.

اطمینان حاصل کنید که جراح واجد شرایط است. جراحی به مهارت‌های متعددی نیاز دارد پس اطمینان حاصل کنید که فرد موردنظر تجربه و صلاحیت کافی برای انجام این جراحی را دارد. محدوده قیمت جراحی را پیدا کنید و ببینید چه قیمتی برای شما مناسب‌تر است.

کلینیکی را انتخاب کنید که بیماران از آن راضی هستند. اطمینان حاصل کنید که جراح توجه خوبی به بیماران خود دارد.

شرایط یک جراحی کاشت مو موفقیت آمیز در چیست؟

همه افراد برای انجام جراحی کاشت مو مناسب نیستند. اولا افراد باید موهای کافی داشته باشند تا بتوانند آن را به ناحیه دریافت‌کننده مو، انتقال دهند. سایر مشخصه‌ها همچون رنگ مو، ساختار و ضخامت آن باید مدنظر قرار گیرد.

دوما برخی از جراحان، کاشت مو را زمانی توصیه می‌کنند که شما در سنین جوانی باشید. جراح نباید این کار را برای افراد زیر ۳۰ سال انجام دهد. اگر برای انجام این جراحی، کاندید خوبی نیستید باید گزینه‌های دیگر را مورد نظر قرار دهید. سعی کنید متخصصی را انتخاب کنید که در این زمینه مهارت‌های کافی و لازم را دارد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. http://www.mensanswer.com/articles/grooming/all-about-hair-transplant-surgery/
  2. http://www.majalesalamat.com/beauty/surgery/hair-transplant/

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
رامین حسین‌زاده

رامین حسین‌زاده

رامین حسین زاده
ramin hoseyn zadeh