تاثیرات موبایل به دو دسته کلی حرارتی و غیرحرارتی منفی بر افراد تقسیم میشود. تاثیرات حرارتی همان طوری که از نام آن پیداست میتواند باعث افزایش دمای مغز و سر انسان شود، اما مساله جدیتر تاثیرات غیرحرارتی این امواج است که میتواند باعث ایجاد رشتهای از اختلالات و بیماریها از جمله تهوع، سرگیجه، خارش و حتی مشکلات روانی در افراد شود.
یکی دیگر از تاصیرات منفی امواج الکترومغناطیسی از طریق گذاشتن گوشیهای تلفن همراه در جیب شلوار به وجود میآید که در مواردی باعث سرشدگی پا در برخی افراد شده است. همچنین برخی سردردهای مزمن که به خاطر گذاشتن گوشی بالای سر در موقع خوابیدن به وجود آمده است.
میزان اثرگذاری و نوع تاثیر امواج الکترومغناطیسی گوشی تلفن همراه بر افراد بسیار متفاوت است، اما نگرانی عمده ما این است که این امواج در بلندمدت حتی باعث اثرات ژنتیکی و در نهایت تغییرات ژنتیکی در نسل بشر شود.
آژانس تحقیقات بینالمللی سرطان امواج الکترو مغناطیسی موبایل را در گروه سرطان زا طبقهبندی میکند. با فاصله گرفتن از موبایل به سرعت قدرت امواج کاهش پیدا میکند. اگر بدن شخص استفاده کننده ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از موبایل هنگام استفاده مانند فرستادن پیامکوتاه و استفاده از اینترنت موبایل همچنین استفاده از هندزفری فاصله بگیرد میزان ابتلا به سرطان نسبت به هنگامی که موبایل نزدیک سر قرار دارد کاهش پیدا میکند.
علاوه بر استفاده از هندزفری و فاصله گرفتن بدن از موبایل با کاهش زمان مکالمات و محدود کردن دقایق آن همچنین استفاده از موبایل در مناطقی که آنتندهی موبایل مطلوب است و قدرت امواج کمتر میشود میتوان در قرار گرفتن در معرض امواج را کاهش داد.
انرژی جذب شده در بدن ناشی از آنتن تلفن همراه، در نزدیكی آنتن كمترین مقدار است و با دور شدن شخص تا فاصله 100 متری افزایش و سپس شروع به كاهش می كند.
كودكان بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند. كودكان به علت سیستم عصبی در حال رشد و جذب انرژی بیشتر از ناحیه سر، بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند و باید كودكان را از استفاده زیاد از تلفن همراه بر حذر داشت.
افرادی كه تنظیم كننده ضربان قلب در بدن دارند با احتیاط از تلفن همراه استفاده كنند. افرادی كه در بدن آنها از قطعات كاشتنی مانند تنظیم كننده ضربان قلب استفاده شده، باید در استفاده از تلفن همراه و حضور در میدان امواج فركانس رادیویی مراعات کنند.