ماسکهای پزشکی به منظور مراقبت بهداشتی افراد برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا جدید (covid19) که به تازگی در جهان شیوع پیدا کرده است میبایست در اولویت قرار گیرد. در کشورهای مختلف برای استفاده از ماسک و پوشانندههای صورت توصیه و راهنماییهای مختلفی شده است. خلاصه این مطالب و گزارشات توسط سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است.
مردم میتوانند چهرههای خود را بپوشانند و در مکانهای عمومی، در مناطق شلوغ و پر تردرد مانند فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها حضور پیدا کنند. همچنین آموزشهای تصویری تولید شده که چگونه صورتهایمان را بپوشانیم و چگونه به خانه برویم. اما پزشکان و جراحان میگویند که ماسکها باید شامل ماسک نوع n95 تنفسی باشند که بصورت حرفهایی از سلامت ما حفاظت میکنند.
تدروس ادهونام گاربیس مدیر کل سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام میدارد که: "ما دچار حجم زیادی از نگرانی در استفاده از ماسکهای پزشکی هستیم که هر لحظه در ارتباط با افرادی که بیشتر از ما نیازمند هستند رشد مییابد. و همچنین اعلام میکند که "در برخی از مناطق، ما با کمبود این وسایل پزشکی برای کارگرانی که واقعا در معرض خطر هستند مواجهه هستیم."
همچنین سازمان WHO برای افرادی که چه بیمار هستند و چه افرادی که در خانه از افراد مریض مراقبت میکنند به استفاده از ماسکهای پزشکی توصیه میکند. تدروس میگوید که سازمان بهداشت جهانی بزودی توصیههای بیشتری را منتشر میکند تا کشورها بتوانند در زمینه کنترل بیماری کرونا، تصمیمگیری درستی اتخاد کنند.
تروس همچنین اضافه میکند که در کشورهای فقیر، استفاده از ماسکهای بهداشتی برای افراد میتواند بسیار مفید باشد، زیرا برقراری فاصله استاندارد بین افراد مشکل است و متاسفانه آبهای آشامیدنی پاک به سختی پیدا میشوند و کمیاب هستند.
تدروس اعلام میدارد که: این پژوهشها در ارتباط با ماسکها و ویروس covid 19 نیازمند تکمیل شدن بیشتری است. کشورها میبایست از راهکارهای مفهومی را در جهت پیدا کردن آزمایشی برای درمان این موارد بکار گیرند.
او همچنین اعلام میدارد که ماسکها نمیتوانند به طور قطعی از همه گیر شدن بیماریها جلوگیری کنند و هیچگونه شک و تردیدی در آن وجود ندارد. تدروس تاکید میکند که ویروس کرونا (covid19) دارای شیوع بیشتر و ادامهداری است.
برای درمان قطعی این بیماری ویروسی نیازمند به واکسن است و میبایست یک برنامه مشارکتی به منظور کمک برای دستیابی به درمان این ویروس تشکیل گردد. در این هفته سازمان who به منظور تولید و توسعه این واکسنها پیشقدم شده است که این اقدامات میتواند به کشف زودهنگام این واکسن و مشارکت حداکثری کشورها کمک کند.
تدروس میگوید: "انسانها توسط خودشان درمان میشوند" او همچنین اضافه میکند که "این نمیتواند بین داشتهها و نداشتهها فاصلهایی بیاندازد".