دختر بچه‌های لاغر و قد بلند در آینده ریسک ابتلا به آندومتریوز بالاتری دارند

تحقیقات نشان داده است دخترانی که در دوران کودکی قد بلند و لاغر هستند، در بزرگسالی بیشتر دچار آندومتریوز می‌شوند. آندومتریوز وضعیت مزمن دردناک و اغلب ناتوان کننده‌ای  است که در آن سلول‌های رحم، خارج از رحم در جاهای دیگر لگن مانند تخمدان‌ها و روده‌ها ایجاد می‌شوند.

این بافت‌ها می‌توانند تجزیه شوند و خون‌ریزی کنند مانند آن چه در رحم رخ می‌دهد و باعث درد و التهاب شوند.

علائم آندومتریوز

از علائم آندومتریوز می‌توان به درد و انقباض زیر شکم، دردهای بسیار شدید پریود که زندگی را مختل می‌کند، درد در هنگام رابطه جنسی، احساس بیماری و مشکلات باروری اشاره کرد. برخی از زنان با وجود ابتلا به آندومتریوز علائم خاصی ندارند.

تحقیقات نشان می‌دهد در حدود 10 درصد زنان با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند و ممکن است زنان مبتلا به آندومتریوز در معرض بیماری‌های مزمن دیگری مانند بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌های زنان هم باشند. امروزه محققین معتقدند این عارضه در بین زنانی که در کودکی لاغر و بلند بودند شایع‌تر است.

ارتباط آندومتریوز و افراد قد بلند

یک توضیح احتمالی در مورد این ارتباط ممکن است این باشد که قد بلند و آندومتریوز هر دو با سطح استروژن در ارتباط هستند. این هورمون به هورمون رشد لایه رحم معروف است.

با این حال، رابطه بین این ضایعه با شاخص توده بدنی گیج کننده‌تر است! شاخص توده بدنی بالاتر به تولید بیشتر استروژن مربوط است اما آخرین مطالعات نشان داد که شاخص توده بدنی بیشتر بدن را در برابر آندومتریوز محافظت می‌کند!

بیکر گفت: این ارتباط بسیار پیچیده است. استاد اپیدمیولوژی تولید مثل ژنومی دانشگاه آکسفورد می‌گوید که تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که رابطه بین شاخص توده بدنی و اندومتریور ممکن است در نحوه توزیع چربی در بدن باشد. وی همچینن معتقد است قد بیشتر تحت تاثیر عوامل تغذیه‌ای است تا استروژن.

درمان آندومتریوز

درمان آندومتریوز، داروهای ضد درد و داروهای هورمونی مانند قرص‌های ضد بارداری ترکیبی می‌باشد. یک مطالعه جدید که در دانمارک انجام شده است، سوابق بهداشتی بیش از 170000 دختر را که وزن و قد خود را در سنین 7 تا13 سالگی اندازه گیری کرده بودند بررسی کردند.

محققان دریافتند که افزایش قد کودک، با 9 درصد افزایش خطر ابتلا به آندومتریوز مرتبط است. اما نگران نباشید، این مطالعه ثابت نمی‌کند که بلند قد بودن در دوران کودکی باعث تحریک آندومتریوز در بزرگسالی می‌شود. و آندومتریوز در زنان در هر وزن و قدی، وضعیت شایعی نیست.

این یک یافته و مطالعه جالب است اما علل ایجاد کننده آندومتریوز را توضیح نمی‌دهد، با این حال این یافته‌ها سرنخ‌هایی به ما می‌دهد که ممکن است در آینده به درک علل ایجاد کننده آندومتریوز کمک کند.

این داستان از کجا آمده است؟

این بررسی‌ها توسط محققان بیمارستان Bispebjerg و  Frederiksberg و بیمارستان دانشگاه کپنهاک و انستیتوی ملی سرطان ایالت متحده انجام شد. این تحقیق توسط بودجه دکتر کارل امیل فریس و اولگا دوریس و برنامه تحقیق انستیتوی ملی سرطان ایالت متحده تامین شد.

این تحقیق از چه نوعی بود؟

این یک مطالعه کوهورت با استفاده از داده‌های جمع آوری شده از سوابق بهداشت مدارس و سوابق پزشکی بود تا ارتباط بین قد یک دختر بچه و شاخص توده بدنی و آندومتریوز بررسی شود.

مطالعاتی از این دست، که داده‌ها را برای یک دوره طولانی مورد بررسی قرار می‌دهد، مطالعاتی مفید و کاربردی است. با این حال، آن‌ها نمی‌توانند علت معلول را دقیقا اثبات کنند زیرا سایر عوامل هم در این میان نقش دارند. این مطالعه دارای محدودیت‌هایی بوده است، از جمله این که اکثر شرکت کنندگان سفید پوست بودند.

پژوهش شامل چه مواردی بود؟

در این تحقیق از ثبت نام‌های سوابق بهداشت مدارس استفاده شده است که شامل اطلاعات مربوط به معاینات بهداشت مدارس بین سال‌های 1996-1930 می‌باشد.

معاینات بر روی کودکان 7 تا 13 ساله انجام شد. از سال 1968 به بعد، به کلیه ساکنان دانمارک، از جمله کودکان، شماره شناسایی شخصی داده شد که با آن می‌توانند با ثبت ملی بهداشت در ارتباط باشند.

نتایج اولیه چه بود؟

در طول تحقیق و مطالعه، 2149 زن مبتلا به آندومتریوز بودند که سن متوسط آن‌ها در زمان تشخیص 37 سال بود. افزایش قد در این زنان با افزایش خطر ابتلا به آندومتریوز ارتباط داشت.

در همین حال، شاخص توده بدنی بالاتر در دوران کودکی با کاهش خطر آندومتریوز در ارتباط بود.

محققین نتایج را چطور تفسیر کردند؟

محققان نتیجه گرفتند که دختران لاغر و قد بلند در دوران بزرگسالی، بیشتر دچار آندومتریوز خواهند شد. این یافته‌ها نشان داد که شاخص‌های خطر آندومتریوز از سنین پایین مشهود است.

نتیجه گیری

آندومتریوز می‌تواند اثرات قابل توجهی بر روی کیفیت زندگی داشته باشد و مدیریت و درمان آن آسان نیست. دلایل ایجاد کننده‌ی این بیماری هنوز به طور شفاف مشخص نشده است اما عواملی مانند ژنتیک، مشکلات سیستم ایمنی بدن یا قاعدگی نامنظم را در ایجاد آن دخیل می‌دانند.

آندومتریوز می‌تواند از مجموع این عوامل و عوامل کشف نشده دیگر ایجاد شود.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.nhs.uk/news/pregnancy-and-child/height-and-weight-childhood-may-be-linked-risk-endometriosis/
  2. https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/endometriosis-girls-tall-lean-childhood-study-university-of-copenhagen-a9390211.html

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
زهره دباغ

زهره دباغ

ترجمه کلمات جدید برای من مثل سرک کشیدن به دنیای جدید دیگری است. هیجان‌انگیز و چالش برانگیز