بررسی آسیب‌های استفاده طولانی مدت از تلفن‌های همراه و دستگاه‌های هوشمند

تاثیرات موبایل بر سلامت انسان

امروزه تلفن‌های همراه به یکی از ابزارهای ضروری جامعه مدرن تبدیل شده‌اند که نمی‌توان زندگی را بدون آن‌ها تصور نمود. ارتباط برقرار کردن با مردم، تماشای نمایش‌های آنلاین، گوش دادن به آهنگ‌ها، مطالعه اخبار و بسیاری از چیزهای دیگر سبب شده که تلفن‌های همراه به طور کلی زندگی ما را متحول نمایند.

از زمان اختراع اولین گوشی هوشمند در سال 1992، تا کنون این دستگاه‌ها تا حد زیادی تکامل یافته‌اند و با امکانات بی‌حد و حصرشان توانسته‌اند زندگی انسان‌ها را در حیطه کنترل خود در آورند لکن با این وجود این گوشی‌های هوشمند معایب بسیاری برای سلامتی انسان دارند که دانستن‌شان خالی از لطف نخواهد بود.

از دهه 1980، زمانی که گوشی‌های تلفن همراه برای اولین بار به صورت تجاری در دسترس قرار گرفتند، این دستگاه‌ها توانستند خوب یا بد به یکی از ابزارهای اساسی زندگی ما تبدیل شوند. بر طبق آمارهای برآورد شده، بیش از نیمی از جمعیت کنونی جهان گوشی هوشمند دارند.

در نظرسنجی‌ای که در سال 2016 انجام گرفت مشخص شد که برای 96 درصد از جوانان 18 تا 24 ساله گوشی‌های هوشمند بسیار مهم هستند و این اهمیت تا حدی است که 93 درصد از آن‌ها اعلام کردند که گوشی‌های هوشمندشان از اسپری ضد تعریق و مسواک هم برای‌شان مهم‌تر هستند. علاوه بر این، این نظرسنجی نشان داد که بیشتر افراد گوشی هوشمند خود را هر 6.5 دقیقه چک می‌کنند.

در سال 2016، گزارش شده که یک گوشی سامسونگ گلکسی S7 EDGE در دستان کاربر، منفجر شد و آسیب زیادی را به صاحبش وارد نمود. علاوه بر چنین آسیب‌های فیزیکی نادری، گوشی‌های هوشمند می‌توانند برای سلامت کلی روحی و جسمی ما، مشکلات زیادی را به وجود آورند.

به رقم اینکه تلفن‌های همراه از مزایای زیادی نظیر برقراری ارتباط با خانواده و دوستان، استفاده از چندین اپلیکیشن کاربردی، دستیابی مداوم به اینترنت، آموزش راحت، دوربین عکاسی، جی‌پی‌اس و بسیاری از مزایای دیگر برخوردار هستند لکن دارای معایب بسیاری نیز هستند.

معایب استفاده طولانی مدت از موبایل

1- سرطان مغز

تلفن‌های همراه فرکانس رادیویی‌ای را منتشر می‌کنند، که نوعی تابش الکترومغناطیسی غیر یونیزه است و می‌تواند توسط بافت نزدیک به تلفن جذب شود. میزان انرژی فرکانس رادیویی که یک کاربر تلفن همراه در معرض آن قرار می‌دهد به عوامل زیادی مانند تکنولوژی تلفن همراه، فاصله بین گوشی و کاربر، میزان و نوع استفاده از تلفن همراه و فاصله کاربر تا دکل‌های آنتن تلفن همراه بستگی دارد.

لکن به نظر می‌رسد که استفاده طولانی‌مدت از موبایل باعث جذب مستقیم این تابش توسط سلول‌های مغز ما و تبدیل آن‌ها به سلول‌های سرطانی می‌شود.

2- افزایش سطح استرس

استفاده طولانی‌مدت از تلفن‌های همراه می‌تواند سبب وابستگی کاربر به موبایل‌شان شود لذا در صورت تمام شدن باطری یا گم شدن دستگاه، استرس فراوانی به فرد وارد خواهد شد. علاوه بر این، قطع شدن اینترنت نیز می‌تواند باعث افزایش استرس فرد شود.

3- ضعف سیستم ایمنی بدن

میکروب‌هایی که بر روی سطح تلفن همراه‌تان باقی می‌مانند به مرور زمان بیشتر شده و حتی به سطحی بیشتر از میکروب‌های سرویس بهداشتی می‌رسند و این امر می‌تواند سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن‌مان شود

4- دردهای مزمن

استفاده مداوم از موبایل می‌تواند سبب ایجاد تورم و درد در مفاصل دست و انگشتان، ستون فقرات و گردن شود. زیرا برای ارسال ایمیل یا پیام، انگشتان دست مدام به کار گرفته می‌شوند و گردن و ستون فقرات نیز در وضعیت نامطلوبی قرار خواهند داشت.

5- مشکلات بینایی

قرار دادن چشم‌ها در برابر نور مداوم و مضر تلفن همراه می‌تواند باعث کاهش سوی چشم و ضعیف شدن چشم‌هایمان شود.

6- خواب کم

زمانی که شما در هنگام خواب مدام با تلفن همراه‌تان کار می‌کنید دیرتر به خواب رفته و خواب آشفته‌تری خواهید داشت.

7- میکروب‌ها

بسیاری از مردم از تلفن همراه خود در هر جایی از تخت خواب گرفته تا دستشویی و آشپزخانه استفاده می‌کنند و با این کار باعث انتقال میکروب‌های زیادی به درون بدن‌شان خواهند شد.

8- اختلال در تفکر

امروزه اینترنت کار بسیاری از مردم را راحت کرده و سبب شده تا آن‌ها زیاد به خود زحمت فکر کردن ندهند لذا بیشتر انسان‌ها دیگر تفکر خلاقی نداشته و یا در هنگام تفکر مدام عصبی شده و سعی می‌کنند از تلفن همراه‌شان استفاده نمایند.

9- احتمال تصادف

چک کردن مدام تلفن و استفاده بیش از حد از آن حتی در خیابان آمار تصادفات را افزایش داده است

10- ترس از جدایی از تلفن همراه

چنین ترسی سبب شده که کاربران حتی در زمان شارژ گوشی هم از آن جدا نشوند و همین موضوع می‌تواند مضرات زیادی برای سلامتی‌شان داشته باشد

11- اضطراب

مطالعات نشان می‌دهند که استفاده مداوم از موبایل می‌تواند سطح آدرنالین و سطح کورتیزول بدن ما را بالا نگه داشته و باعث افزایش اضطراب فرد شود.

12- اختلال در تمرکز

بی‌خوابی ناشی از استفاده مداوم از موبایل می‌تواند باعث اختلال در تمرکز شود. لذا فرد در هنگام درس خواندن یا کار کردن نمی‌تواند حواسش را جمع کند.

13- ریسک ناباروری

تابش‌های متساعد شده از تلفن همراه در درازمدت می‌توانند باعث ناباروری شوند.

14- افسردگی

اضطراب، استرس، کمبود خواب، همراه با عدم برخورداری از هوای تازه کافی، می‌تواند باعث افسردگی شدید در نوجوانان و بزرگسالان شود.

15- کاهش سطح شنوایی

گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و یا صحبت با هندزفری می‌تواند باعث کاهش سطح شنوایی شود.

16- آلرژی و عفونت پوستی

لایه فلزی روی تلفن همراه حاوی نیکل، کروم و کبالت است که به عنوان مواد آلرژن پوست شناخته می‌شوند و باعث تورم ناشی از تلفن همراه می‌شوند.

17- افزایش وزن

امروزه بیشتر نوجوانان و جوانان وقت خود را با تلفن همراه می‌گذرانند و همین امر باعث می‌شود که کمتر به ورزش پرداخته و اضافه وزن پیدا کنند.

18- زندگی مجردی

با افزایش استفاده از دستگاه‌های الکترونیک و پناه بردن انسان‌ها به فضای مجازی تعداد افرادی که زندگی مجردی را انتخاب می‌کنند بیشتر شده که می‌تواند باعث بروز احساس تنهایی و اختلالات هویتی در فرد شود.

19- آسیب سیستم عصبی

کودکان و نوجوانانی که به طور مدام از تلفن همراه استفاده می‌کنند ممکن است دچار آسیب‌های عصبی جبران‌ناپذیری شوند.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://listsurge.com/top-20-health-disadvantages-using-mobile-phones-long-hours/
  2. https://www.medicaldaily.com/fix-my-fatigue-your-daily-multivitamin-rescue-433216
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4350886/

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
سهیلا دوست‌پژوه

سهیلا دوست‌پژوه

علاقه مند به ترجمه و تالیف و نویسندگی