آلزایمر را جدی بگیرید. یکی از بیماریهای شایع در دوران کهنسالی و میانسالی آلزایمر است. آلزایمر یا فراموشی مشکلی بسیار حاد و سخت است که میتواند زندگی فرد را به سمت نابودی سوق دهد. به همین علت عموماً توصیه میشود تا از راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آلزایمر در میانسالی و کهنسالی استفاده شود.
باید گفت که درمان آلزایمر نوعی درمان خاص به حساب میآید که تاکنون طب نوین نتوانسته داروی قوی برای آلزایمر معرفی کند و عموماً طب سنتی راهکارهایی برای درمان آلزایمر ارائه میدهد. با استفاده از مواد طبیعی میتوان به کاهش علائم در بیماران مبتلا به آلزایمر امیدوار بود و در نهایت و البته در صورت مداومت در مصرف مواد گیاهی و مواد طبیعی، شاهد درمان بیماری آلزایمر خواهیم بود.
یکی از مشکلات بیماری آلزایمر پیشروی این بیماری است. همانطور که میدانید این بیماری در ابتدای کار بسیار خفیف و غیر قابل تشخیص است اما به مرور زمان باعث از دست رفتن تدریجی حافظه در فرد شده و مغز برای ذخیرهسازی اطلاعات جدید بسته میشود.
در واقع این بیماری آسیبهای بسیار زیادی را به مغز وارد مینماید و در طول زمان پیشرفتهای به وجود آمده در بیماری آلزایمر کارایی مغز را به شدت کاهش میدهد.
برای اینکه در آینده دچار بیماری فراموشی یا آلزایمر نشوید از حالا اقدام کنید و با این طرز فکر که آلزایمر بیماری افراد سالخورده است خود را فریب ندهید. سبک زندگی امروز شما ارتباط مستقیمی با وضعیت آیندهتان دارد. مواد مخدر، دارو هایی با عوارض بالا، چاقی و کلسترول بالا و البته ورزش نکردن احتمال ابتلا به آلزایمر به مرور زمان افزایش مییابد که در این صورت ممکن است راهی برای درمان آلزایمر پیدا نکنید.
در دنیایی که راههای درمانی برای بیماری آلزایمر، درخوشبینانهترین حالت، محدود هستند و هیچ داروی جادویی دردسترس نیست، تمرکز روی مبارزه علیه آلزایمر، بر محور پیشگیری میچرخد. اگر هنوز نمیدانیم بعد از ابتلا به این بیماری چطور درمانش کنیم، پس آیا میتوانیم از روی دادن آن جلوگیری نماییم؟
آیا فشارخون شما بالاست؟ تحقیقات نشان میدهد پایین آوردن فشارخون توسط ورزش و تغذیه سالم میتواند ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. جالب است بدانید، اگر تلاشهای شما از طریق ورزش و تغذیه رضایتبخش نباشد، همچنان میتوانید با مدیتیشن برای کاهش فشارخون، ریسک زوال عقل را کاهش دهید.
تغذیه درست شامل، انواع توت، سیب، آجیل ، برخی انواع شکلات تیره، قهوه، کافئین، دارچین، کشک و ماهی همراه با سایر غذاها میشود. بهطور کلی، رژیم غذایی مدیترانهای، فواید فراوانی برای سلامتی دارد که بهبود عملکرد مغز یکی از این فواید است.
داشتن وزنی مناسب، مخصوصا در میانسالی، با کاهش ریسک آلزایمر ارتباط دارد. پس همین امروز برای کاهش وزن اقدام کنید.
با این فکر که برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر هنوز وقت زیادی دارید؛ مراقبت از مغز را فراموش نکنید زیرا برخی متخصصان اعصاب به این نکته دست یافتهاند که اولین نشانههای آلزایمر و کاهش عملکرد سیستم عصبی در سنین 30 سالگی پدیدار میشوند و در 40 سالگی تخریبهای سلولهای مغز آغاز میشوند. بنابراین با رعایت نکات لازم و تغییر سبک زندگی از بروز این بیماری پیشگیری کنید.
ورزش جسمی ارتباط قوی با کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل دارد و بهتر از دارو میباشد. روزانه 15 دقیقه از وقت خود را به پیادهروی با سرعت بالا اختصاص دهید، پس از گذشت مدت زمات 5 دقیقه از پیادهرویتان، سرعتتان را بیشتر کنید.
سیگار کشیدن ریسک ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد. سیگار، ریسک انواع سرطان و بیماریهای ریوی را بالا میبرد، اما آیا میدانستید که میتواند به مغزتان هم آسیب بزند؟ به گفته سازمان سلامت جهانی، ۱۴درصد از موارد آلزایمر در دنیا، بهدلیل دود کردن تنباکو روی دادهاند. حتی ریسک این بیماری برای افرادی که درمعرض دود سیگار هستند هم بالاست.
کمبود ویتامین B12 ، ویتامین D و ویتامین E، موجب کاهش عملکرد ادراکی میشود. مخصوصا، کمبود ویتامین B12 میتواند باعث از دست دادن حافظه و اختلال حواس شود که حداقل با مکملهای ویتامین B12 میتوان برآن غلبه نمود. ضمنا، ویتامین D و ویتامین E، ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهند.
خوردن سبزیجاتی که حاوی مقادیر زیادی فولات و ویتامین B هستند به تقویت مغز کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. دیگر مواد غذایی همچون ماهی، قهوه و زردچوبه نیز سرشار از مواد مغذی هستند که شما را در این امر یاری رسانده تا در آینده نیازی به درمان آلزایمر نداشته باشید.
کنترل منظم قند خون میتواند باعث کاهش ریسک آلزایمر گردد. ارتباط قوی میان قند خون بالا و ریسک زوال عقل وجود دارد، تا حدیکه نام دیگر آلزایمر را دیابت نوع سوم گذاشتهاند. حتی اگر کسی دیابت نداشته باشد، قند خون بالا میتواند ریسک زوال عقلش را افزایش دهد. کنترل مناسب قند خون، چه با دیابت و چه بدون آن، میتواند داروی پیشگیریکننده برای مغزتان باشد.
سه داروی مهار کننده کولین استراز، برای درمان آلزایمر در سالمندان و افراد مبتلا در سنین دیگر، به صورت رایج تجویز میشود که شامل: