علائم سرطان مثانه که هر زنی باید بداند

سرطان مثانه

برای یک زن همه چیز از جایی شروع می‌شود که در ادرار خود خون مشاهده می‌کند. اغلب زنان گمان می‌کنند این مسئله با عفونت‌های منتقله از راه جنسی UTI، عادات ماهیانه و یا حتی یائسگی مرتبط است. اما همیشه اینطور نیست. یکی از چیزهایی که ممکن است شما به آن فکر نکنید، سرطان مثانه است. سرطان مثانه، شرایطی است که در آن سلول‌های مثانه بصورت غیر قابل کنترل شروع به تکثیر می‌یابند.

سرطان مثانه در مردان نسبت به زنان شایع‌تر است و اغلب افراد بالای 65 سال را درگیر می‌سازد ولی این بدان معنا نیست که زنان کمتر دچار این مشکل می‌گردند.

یک متخصص سرطان‌شناسی یا انکولوژی بیان می‌کند: بسیاری از مردم گمان می‌کنند که این بیماری مردان مسن است. در حالیکه هر ساله بیش از هزار زن در آمریکا به این بیماری مبتلا می‌شوند. از آنجایی که زنان معمولا به علائم اولیه بی‌توجهی می‌کنند معمولا در مراحل انتهایی و پیشرفته‌تر سرطان، به پزشک مراجعه می‌کنند.

خبر خوب اینکه در صورتیکه این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، شانس بیشتری برای شکست دادن آن وجود خواهد داشت. دانستن این علائم می‌توانند نجات بخش زندگی باشند. در اینجا شایع‌ترین مواردی که باید به دنبال آن باشید و هم‌چنین عاداتی که می‌توانند شما را به خطر بیندازند، آورده شده است.

1- وجود خون در ادرار:

شایع‌ترین نشانه سرطان مثانه وجود خون در ادرار است. این علامت به دلیل بی‌درد بودن می‌تواند هفته‌ها و یا حتی ماه‌ها در شخص وجود داشته باشد. پزشکان بر این باورند بسیاری از زنان این علامت را نادیده می‌گیرند چرا که آن را با قاعدگی و یا یائسگی مرتبط می‌دانند. وجود خون در ادرار همیشه به معنی وجود سرطان مثانه نیست، ولی بهتر است این مورد را با پزشک خود در میان بگذارید.

2- علائمی مشابه با عفونت‌های منتقله از راه جنسی UTI:

سرطان مثانه اغلب اوقات می‌تواند با عفونت‌های مجاری ادرای اشتباه گرفته شود، چون که علائم هم‌پوشانی با یکدیگر دارند. متخصصین انکولوژی در این باره می‌گویند: بیماران اغلب علائمی همچون تکرر ادرار افزایش یافته، احساس نیاز فوری به ادرار کردن، درد در هنگام ادرار کردن و یا بی‌اختیاری ادراری را تجربه کنند.

در صورتی که متوجه مشکلات ادراری در خود شدید، مشکلاتی از قبیل حس نیاز به ادرار کردن ولی عدم تخیله کامل مثانه و یا برطرف نشدن علائم عفونت‌ها با مصرف آنتی بیوتیک، حتما با پزشک خود صحبت کنید. سرطان مثانه می‌تواند پیشرفت کرده و سایر اندام‌های بدن را درگیر سازد. رشد آن با علائمی همراه است از جمله:

احساس وجود درد:

درد اغلب با پیشرفته‌ترین سرطان‌های مثانه همراه است. درد می‌تواند در ناحیه شکم، رحم یا لگن رخ دهد. در صورتیکه سرطان به استخوان‌ها پیشرفت کرده باشد، احتمالا دردهای استخوانی وجود خواهند داشت. در صورت تجربه درد در چنین مناطقی، خصوصا با نشانه‌هایی بارز و یا علائم عفونت‌های مجاری ادراری، حتما این علائم را با پزشک در میان بگذارید.

نداشتن حس گرسنگی:

یکی از علائم شایع در انواع سرطان‌ها، از بین رفتن اشتها است. سرطان مثانه از این قاده مستثنی نیست. در صورتی که سرطان گسترش یافته و منتشر شود، احتمال کاهش وزن، احساس ضعف و خستگی وجود خواهد داشت. البته مواردی بسیاری برای از دست دادن اشتها وجود دارد، بنابراین بطور خودکار بدترین حالت را انتخاب نکنید. اما در صورتی که این کاهش وزن اغلب اوقات وجود دارد بهتر است با پزشک صحبت کنید.

ناتوانی در ادرار کردن

درد پایین کمری در یک طرف بدن

تورم در پاها

احتمال خطر سرطان مثانه:

با این که چندین احتمال ممکن برای سرطان مثانه از قبیل سابقه خانوادگی بیماری، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص، آشامیدن آب آلوده با آرسنیک و عفونت‌های مجاری ادراری منتقله از راه جنسی وجود دارد. ولی با این حال طبق گفته موسسه ملی بهداشت حدود 50 درصد از زنان مبتلا به سرطان مثانه سیگاری هستند.

سیگار کشیدن بزرگترین عامل خطر برای سرطان مثانه است. سیگار کشیدن با افزایش مواد مضرر موجود در ادرار می‌توانند پوشش داخلی مثانه را تحت تاثیر قرار داده و خطر بروز سرطان در آن را افزایش دهند.

بنابراین در صورتی که سیگاری هستید و علائم عفونت و یا علائم ذکر شده را در خود مشاهده کردید این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید. او می‌تواند تعیین کند که این عفونت جزئی است و یا نشان از موارد جدی‌تری می‌باشد.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.cancer.org/cancer/bladder-cancer/detection-diagnosis-staging/signs-and-symptoms.html
  2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bladder-cancer/symptoms-causes/syc-20356104

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
فاطمه قربانی

فاطمه قربانی

فاطمه قربانی هستم، لیسانس ژنتیک، به علوم نوین پزشکی و ایمونولوژی علاقمندم. از شما دوست گرامی بخاطر مطالعه این مقاله و همچنین مجموعه تریتا بخاطر فرصت انتشار مطالبم در راستای کمک به ارتقای دانش کمال تشکر دارم. شاد باشید و سلامت

my name is Fatemeh Ghorbani, I have a B.S in genetics and interested in immunology and medical science. I believe that, even into the smallest acts, should be put our heart, mind and soul. Thank you for reading my article