دور هم غذا بخورید تا نوجوانان سالم‌تری داشته باشید

تاثیر خوردن غذای خانگی در کنار خانواده بر روی نوجوانان

غذا خوردن با خانواده حتی اگر زندگی خانوادگی افراد  دچار مشکلاتی شده باشد، علاوه بر بهبود نسبی وضعیت عاطفی و حفظ بنیان خانواده، رژیم غذایی نوجوانان را نیز بهبود می‌بخشد و آن‌ها را برای داشتن برنامه غذایی مناسب در سنین بالاتر آماده می‌کند.

این نتیجه با بررسی حدود 2011 نوجوان و جوان در سنین 14 تا 24 سال به دست آمده است. آن‌ها زمانی که با خانواده شام می‌خوردند، مقدار مصرف میوه و سبزیجات، مقدار خوردن غذاهای ناسالم و آماده، مقدار مصرف نوشیدنی‌های شیرین را مورد بررسی قرار می‌دادند.

تحقیقات قبلی عنوان کرد که شام خوردن در کنار خانواده رژیم غذایی را بهبود می‌بخشد، در مطالعات جدید تاثیر عملکرد خانواده (ارتباطات، حل مسئله و ارتباطات عاطفی) بر بهبود رژیم غذایی مورد بررسی قرار گرفت. خاستگاه این تحقیقات دانشگاه Guelph کانادا است، در این تحقیقات عنوان شد که در صورت نخوردن شام همراه با خانواده پسرها تمایل بیشتری به خوردن غذاهای ناسالم و بیرونی دارند نسبت به دخترها!

این تحقیق شامل چه مواردی است؟

در این تحقیق 2011 نوجوان و جوان از نظر غذای دریافتی و غذاخوردن با خانواده و عملکرد خانوادگی مورد بررسی قرار گرفتند. غذای دریافتی توسط یک پرسشنامه مشخص شد و مورد بررسی قرار گرفت، از شرکت کنندگان در این موارد پرسش شد:

  • خوردن میوه و سبزی
  • مصرف فست فودها
  • خوردن غذاهای بیرون

هم‌چنین از آن‌ها سوال شد که چند بار در هفته با خانواده دور میز شام جمع شدند؟ هیچ بار، پنج بار یا بیشتر؟ عملکرد خانواده با 9 سوال در مورد مهارت‌های ارتباطی بررسی شد، از شرکت کنندگان خواسته شد به هر سوال از 1 تا 4 امتیاز بدهند (1 برای عملکرد خیلی خوب و 4 برای علمکرد ناکارمد)

محققین ارتباط بین تعداد دفعات با هم غذا خوردن و کیفیت رژیم غذایی را مورد بررسی قرار دادند. سپس بررسی کردند که سطوح مختلف عملکرد و ارتباط خانوادگی چه تاثیری را بر روی کیفیت رژیم غذایی نوجوان می‌گذارد.

نتایج این تحقیق چه بود؟

نتایج برای دختران و پسران به طور جداگانه گزارش داده شد. در هر روز با افزایش تعداد دفعات با هم غذا خوردن، کیفیت غذا بهتر شد. به طور مشخص دختران و پسران در زمان‌هایی که با خانواده غذا خوردند، میوه و سبزیجات بیشتری دریافت کردند.

پسران نوشیندنی‌های شیرین و حاوی شکر کمتری نوشیدند. پسران و دختران روزهایی که با خانواده غذا خوردند فست فود کمتری مصرف کردند که این مورد در پسران پر رنگ‌تر بود. در صورت غذا خوردن با خانواده، مصرف غذاهای آماده و بیرونی در دختر و پسر بسیار کاهش یافت.

در این تحقیقات، شواهدی دال بر اینکه کیفیت ارتباط خانوادگی این تاثیر را به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار دهد، بدست نیاورد. نتایج حاصله در خانواده‌های با کیفیت ارتباطی بد و نارکارمد و ارتباط مورد قبول مشابه هم بود.

تفسیر محققین از نتایج چه بود؟

محققین اذعان داشتند که غذا خوردن مکرر با خانواده، رژیم غذایی نوجوانان را به وضوح بهبود می‌بخشد، این بهبود، ارتباطی با کیفیت ارتباط خانوادگی ندارد.

نتیجه‌گیری

نتایج نشان می‌دهد که غذا خوردن با خانواده نه تنها در نوجوانان بلکه در کودکان و جوانان هم باعث افزایش بهبود کیفیت رژیم غذایی دریافتی می‌شود. می‌توان این مورد را به کیفیت بهتر غذای خانگی، نسبت به غذاهای آماده و فست فود، ربط داد.

این یافته که غذا خوردن دور هم بدون در نظر گرفتن مشکلات دیگر خانوادگی باعث ارتقای کیفیت غذای دریافتی افراد می‌شود، جالب و قابل تامل است. با هم غذا خوردن، دور یک میز نشستن و غذای خانگی خوردن، بدون توجه به سطح ارتباط نوجوانان با والدین باعث می‌شود غذای بهتر و سالم‌تری بخورند.

این اطلاعات از راه پرسشنامه‌هایی به دست آمد که خود افراد آن را پر کردند، در این حالت این احتمال می‌رود که همه‌ی پاسخ‌ها درست و واقعی نبوده باشند. با توجه به این مقاله، خوب است که خانواده‌هایی که نوجوان دارند همگی با هم دور میز یا سفره بنشینند و غذا بخورند، تا هم نوجوانان غذای با کیفیت‌تری دریافت کنند و هم برنامه غذایی بهتر و سالم‌تری برای آینده داشته باشند.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.nhs.uk/news/pregnancy-and-child/teens-who-eat-meals-family-have-healthier-diets/

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
زهره دباغ

زهره دباغ

ترجمه کلمات جدید برای من مثل سرک کشیدن به دنیای جدید دیگری است. هیجان‌انگیز و چالش برانگیز