نارسایی قلبی در دو حالت اتفاق میافتد:
نارسایی قلبی شرایطی جدی و خطرناک است، اما در این شرایط قلب از کار نمیافتد بلکه قلب نمیتواند خون را در سراسر بدن به طور کارآمدی پمپاژ کند. بخش چپ قلب، خون را به بخشهایی از بدن از جمله مغز و کلیهها منتقل میکند. بخش راست قلب خون را به ششها میفرستد. نارسایی قلبی ممکن است قسمت راست یا چپ قلب یا هر دو را درگیر کند. در اغلب موارد مشکل عملکردی که سمت چپ قلب را درگیر میکند فشاری ایجاد میکند که سمت راست قلب نیز درگیر خواهد شد.
علل، علائم و درمان نارسایی قلبی
علائم و نتیجه نارسایی قلبی بستگی به سمتی از قلب دارد که دچار این اختلال میشود. علائم نارسایی قلبی میتواند شدید باشد اما قابل درمان بوده و به شما این اجازه را میدهد تا تاثیرات ناشی از آن را جبران کنید و به زندگی عادی ادامه دهید. یکی از شایعترین علائم نارسایی قلبی ناتوانی در تنفس است.
ممکن است در هنگام پیادهروی، ناتوانی در تنفس اتفاق بیافتد. افرادی که دچار نارسایی شدید قلبی میشوند در زمان استراحت این ناتوانی در تنفس را تجربه میکنند و این با دراز کشیدن تشدید میشود. در طول شب شاید از خواب بیدار شوید و احساس نیاز فوری برای نشستن و نفس کشیدن پیدا کنید. در این حالت سرفه کردن به تنهایی میتواند منجر به ناتوانی در تنفس شود.
خستگی از جمله علائم شایع نارسایی قلبی است. خستگی به دلیل جریان خون ضعیف به اندامها مانند عضلات میباشد.
در بدن افرادی که دچار نارسایی قلبی هستند مایعات تجمع پیدا میکند. در این افراد مچ پا و پاها به دلیل تجمع مایعات متورم میشود. در این حالت ممکن است کفش مناسب پایتان نباشد یا به نظر جوراب تنگ باشد و یا حتی جوراب روی پایتان جا بیندازد.
افراد مبتلا به نارسایی قلبی اشتهای خود را از دست میدهند. در نارسایی قلبی کبد و معده به دلیل ازدیاد مایعات بزرگ میشود، این منجر میشود تا حالت تهوع داشته و اشتها نداشته باشید.
نارسایی قلبی ممکن است به دلایل متفاوتی مانند فشارخون بالا یا حمله قلبی اتفاق بیفتد. نارسایی قلبی معمولا در افراد بالای 65 سال اتفاق میافتد و مردها بیشتر از زن ها دچار آن میشوند. دلایل مختلفی برای نارسایی قلبی وجود دارد، دلیل اصلی نارسایی قلبی شناخته نشده است. شرایطی که منجر به نارسایی قلبی میشود شامل موارد زیر است:
اگر پزشک احتمال وجود نارسایی قلبی را بدهد از جمله آزمایشاتی که برای قطعیت این بیماری انجام میگیرد شامل موارد زیر است:
نارسایی قلبی زمانی اتفاق میافتد که قلب نتواند به درستی خون را پمپ کند. این نقص عمدتا در ارتباط با آسیب به ماهیچه قلبی است. برای کنترل علائم ناشی از نارسایی درمانهای متفاوتی انجام میشود.
با مشورت پزشک میتوانید از داروهای استاندارد زیر استفاده کنید:
پیوند قلب میتواند یکی از گزینههای درمانی برای نارسایی شدید قلبی باشد اما این مورد برای همه توصیه نمیشود.
افراد مبتلا به نارسایی قلبی معمولاٌ انواع مشکلات روحی روانی و اختلالات رفتاری را تجربه میکنند. اضطراب و افسردگی در این افراد شایع است. این اختلالات میتواند بر علائم ناشی از نارسایی قلبی و داروهای مصرفی نیز تاثیر بگذارد. برای درمان اضطراب و افسردگی روشهایی مانند رفتاردرمانی شناختی و داروهای ضدافسردگی در دسترس میباشند.
اگر دچار نارسایی قلبی هستید ریسک بالایی برای عوارض ناشی از سرماخوردگی و عفونتهای پنوموکوک دارید. برای کاهش این ریسک میتوانید موارد زیر را انجام دهید:
راههای زیر به شما کمک میکند تا با اجتناب از فاکتورهای خطری مانند چاقی و فشارخون و تقویت سلامت ماهیچه قلبی ریسک ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهید.