این بیماری زمانی رخ میدهد که لتهای دریچه میترال در بین دهلیز و بطن چپ قرار گرفتهاند و باعث باز شدن یک طرفه این دریچه میشوند که با هر تپش قلب، بیشتر به درون دهلیز خم میشوند. این شرایط گاهی اوقات باعث نشتی دریچه و پس زدن خون از بطن به دهلیز چپ میگردد.
در بیشتر افراد این شرایط تهدید کننده حیات نبوده و به درمان و یا تغییر در سبک زندگی نیاز ندارند. با این وجود برخی نیز به درمان نیاز خواهند داشت.
اگرچه پرولاپس دریچه میترال معمولا یک اختلال برای تمام طول عمر است، اما بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری هرگز علائمی را از خود نشان نمیدهند. گاها برخی از افراد از وجود این بیماری در خود بیخبرند.
هنگامی علائم بروز پیدا میکند که خون به عقب پس زده و احتمال نارسایی هم ممکن است وجود داشته باشد. علائم پرولاپس دریچه میترال میتواند به طور گسترده از یک نفر به فرد دیگر متفاوت باشند. آنها اغلب خفیف بوده و به تدریج گسترش مییابند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
پرولاپس دریچه میترال میتواند در هر فردی با هر سنی ایجاد شود. علائم جدی پرولاپس دریچه میترال اغلب در مردان بالای 50 سال دیده میشود. پرولاپس دریچه میترال میتواند در خانوادهها وجود داشته باشد و ممکن است به چند شرایط دیگر مرتبط باشد، از قبیل:
اگر چه اکثر افراد مبتلا به پرولاپس میترال هیچ مشکلی ندارند، با این وجود ممکن است در برخی افراد، عوارضی رخ دهد. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر گردند:
نارسایی دریچه میترال شایعترین عارضهای که در آن بدلیل عدم کفایت کافی دریچه، خون به داخل دهلیز سمت چپ پس زده میشود. مذکر بودن یا داشتن فشارخون بالا، این احتمال را افزایش میدهد. اگر افتادگی زیاد باشد احتمال عمل جراحی برای تعویض دریچه و یا سایر اقدامات برای پیشگیری از نارسایی قلبی وجود خواهد داشت.
ریتمهای قلبی نامنظم اغلب در حفرههای بالایی قلب رخ میدهند. آنها ممکن است ناخوشایند باشند اما معمولا تهدیدکننده حیات به حساب نمیآیند. افرادی که دارای نارسایی دریچه میترال شدید یا انحنای شدید دریچه میترال خود هستند در معرض خطر مشکلات ریتمی میباشند که میتوانند جریان خون قلبی را تحت تأثیر قرار دهند.
داخل قلب توسط یک غشای نازک به نام اندوکاردیوم پوشانده شده است. اندوکاردیت عفونت این پوشش داخلی است. احتمال بروز اندوکاردیت توسط یک باکتری در یک دریچه میترال غیرطبیعی به مراتب افزایش مییابد که میتواند آسیب وارده به دریچه میترال را دو چندان کند.
افرادی که در معرض خطر ابتلا به اندوکاردیت هستند ممکن است قبل از برخی از اقدامات دندانی و پزشکی برای کاهش خطر بروز عفونت، تحت درمان با آنتی بیوتیکها قرار بگیرند.
پزشک قلب و عروق میتواند این شرایط را در هر سنی تشخیص دهد برای تشخیص از یک معاینه بالینی معمولی و یا در صورت نیاز تستهای اکوکاردیوگرام برای بررسی حفرههای قلبی و یا نوار قلب استفاده خواهد کرد.
برخی از بیماران با توجه به علائمشان نیازی به استفاده از دارو نخواهند داشت و برخی براساس تجویز پزشک باید پرهیزات دارویی خاص، فعالیتهای بدنی و یا رژیم غذایی برای جلوگیری از بروز شرایط پیچیدهتر را مد نظر داشته باشند.
برخی از بیماران در مورد شرایط خود بسیار نگرانند، اینکه آیا احتمال حمله قلبی و یا مرگ ناگهانی در آنها وجود خواهد داشت یا نه؟ پزشکان با دادن اطلاعات بسیار گسترده، میتوانند به مدیریت بهتر شرایط موجود کمک کنند. بهتر است بدانید با این که امکان مرگ ناگهانی وجود دارد، ولی محتمل نیست و تنها در صورت داشتن شرایط پیچیده این اتفاق خواهد افتاد.