زود شام خوردن می‌تواند به چربی سوزی و کاهش قند خون کمک کند

یک تحقیق که این اواخر صورت گرفته است نشان می‌دهد که دیر شام خوردن می‌تواند موجب چاقی، اضافه وزن و قند خون بالا شود. به عنوان مثال اگر شما به جای ساعت 8 شب، ساعت 10 یا 11 شب شام بخورید، ممکن است گلوکز خون شما و چربی سوزی بدن‌تان تحت تاثیر قرار بگیرد.

این تحقیق نشان داد که افرادی که به طور معمول دیرتر شام می‌خورند در مقایسه با آن‌ها که زودتر شام می‌خورند، حدودا 20 درصد قند خون بالاتر و در حدود 10 درصد چربی سوزی کم تری دارند.

این طور به نظر می‌رسد که کالری دریافتی است که موجب اضافه وزن می‌شود اما این تحقیق جدید نشان می‌دهد که علاوه بر مقدار کالری دریافتی، زمانی که شما غذا می‌خورید هم می‌تواند بر روی وزن شما موثر باشد.

دیر غذا خوردن می‌تواند موجب اضافه وزن شود

بر طبق تحقیقی که در مجله‌ی غدد درون ریز و متابولیسم منتشر شد، خوردن دیر موقع شام، صرفنظر از این که این وعده غذایی همان باشد که زودتر می‌خورید، باعث افزایش وزن و قند خون می‌گردد.

دکتر جان، استاد دانشگاه پزشکی جان هاپکینز می‌گوید: ما در جریان بودیم که تحقیقات دیگری هستند که نشان می‌دهند دیر غذا خوردن با چاقی و اضافه وزن مرتبط است و می‌خواستیم بیشتر و جدی‌تر روی این مورد کار و تحقیق کنیم.

او هم‌چنین توضیح می‌دهد که تیم تحقیق می‌خواستند بدانند که آیا واقعا دیر غذا خوردن به گونه‌ای متابولیسم و سوخت و ساز بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد که بتواند موجب چاقی شود.

اون گفت: بنابراین به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم به طور بالینی یک آزمایش تصادفی بر روی افراد سالم انجام دهیم، به آن‌ها در زمان‌های متفاوت، دیرتر و زودتر غذا بخورانیم، غذا و رژیم غذایی آن‌ها را کنترل کنیم، و زمان خواب آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

تاثیر بلافاصله خوابیدن پس از شام خوردن

جان و تیم تحقیقاتی 20 نمونه‌ی انسانی سالم (10 زن و 10 مرد) را از نظر تغییرات متابولیسم بدن مورد بررسی قرار دادند. به این افراد به جای ساعت 6 عصر، 10 شب شام داده شد. همه‌ی افراد ساعت 11 شب خوابیدند.

نتایج تحقیقات نشان داد که در این افراد سطح قند خون بیشتر و مقدار چربی سوزی کم‌تر است، در مقایسه با افرادی که همان غذا را زودتر خوردند و ساعت 11 شب خوابیدند!

جان می‌گوید: این نتیجه برای ما دور از ذهن نبود. سایر محققان هم به این نتیجه رسیده‌اند که در صورتی که دیر غذا بخورید حتی با وجود وعده غذایی یکسان و دریافت کالری مشابه، متابولیسم بدن شما تغییر می‌کند و گلوکز بیشتری در خون خواهیم داشت.

این تحقیق نشان داد که افرادی که دیرتر شام می‌خورند در مقام مقایسه با آن‌هایی که زودتر شام می‌خورند قند بیشتر و چربی سوزی کم تری دارند.

دکتر چنژوان گو، اولین محقق این تحقیق در بیانیه‌ای گفت: تاثیراتی که در این آزمایش در افراد سالم دیدیم، ممکن است در افراد چاق یا مبتلا به دیابت، حتی بیشتر نمود داشته باشد

همه به یک میزان تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند!

جالب‌ترین قسمت این مطالعه این است که محققات دریافتند که هر کسی به دیر غذا خوردن واکنش خاص خودش را نشان می‌دهد!

جان گفت: بیشترین چیزی که من را شگفت زده کرد این بود که همه به یک اندازه آسیب‌پذیر نبودند. افرادی که در عرض دو هفته مورد آزمایش قرار گرفتند و بعد از دیر شام خوردن زودتر به رختخواب رفتند بدترین نتایج را داشتند و بیشتر تحت تاثیر قرار گرفتند.

بر طبق اظهارات جان، افرادی که شب بیدار هستند و ساعت 2 یا 3 نیمه شب غذا خوردند، به نظر می‌رسد تحت تاثیر قرار نگرفتند!

دکتر جان بیان می‌کند: مردم در متابولیسم و سوخت و ساز بدن با هم متفاوت هستند، به همین دلیل ممکن است در دسته‌ای از افراد دیر شام خوردن بر روی متابولیسم و سوخت و ساز بدن بی‌تاثیر باشد.

جان خاطر نشان کرد که این مطالعه نسبت به تحقیقات قبلی درباره ایت موضوع بسیار دقیق‌تر می‌باشد. شرکت کننده‌ها به دقت انتخاب شدند، غذای و کالری دریافتی آن‌ها به دقت تحت کنترل بود، آزمایش خون داده بودند، تحت آزمایش‌های خواب و اسکن چربی بدن قرار گرفتند و متابولیسم بدن‌شان مورد بررسی قرار گرفته بود.

او اضافه کرد: شرکت کنندگان تحت نظارت بسیار شدید و دقیقی قرار داشتند، هر ساعت از آن‌ها نمونه خون گرفته می‌شد. فعالیت بدنی و خواب آن‌ها از دو هفته قبل از ورود آن‌ها به آزمایشگاه رصد می‌شد. به این ترتیب زمانی که آن‌ها غذا می‌خوردند ما توانستیم تخمین بزنیم که چقدر چربی می‌سوزانند.

وی افزود: من فکر می‌کنم این مطالعه نشان داد که احتمالات و توضیحات بیولوژیکی در مورد چگونگی تاثیر  زمان غذا خوردن بر متابولیسم بدن وجود دارد.

یافته‌ها، ما را در مورد برنامه‌ریزی و نظارت بر روی عادات غذایی راهنمایی می‌کند

لیزا دیوالد مدیر برنامه مرکز پیشگیری از چاقی مک دونالد گفت: اگر چه این مطالعه بر روی داوطلبان جوان و با وزن سالم انجام شده است اما اطلاعات مفیدی را در مورد عادات غذایی به ما می‌دهد.

وی می‌افزاید: این یافته‌ها برای پیشگیری از بیماری  حایز اهمیت است. این تحقیق نشان می‌دهد که نه تنها مقدار و محتوای غذا بلکه زمان استفاده از غذا می‌تواند بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه در بیشتر جوامع بزرگ‌ترین وعده غذایی شام است که بیشترین کالری را دارد.

افراد، اغلب صبحانه و ناهار را سرسری و با عجله می‌خورند و در عوض شام را مفصل و دیرتر می‌خورند که عوارض خود را حتی بر روی افراد جوان و سالم نشان می‌دهد.

چه باید کرد؟

اگر می‌دانید که دیر وقت در خانه خواهید بود یک میان وعده کوچک، مانند: ماست یونانی و یا آجیل همراه خود داشته باشید. این میان وعده‌های سرشار از پروتئین کمی اشتها را مهار می‌کند تا اگر دیرتر غذا خوردید کالری کمتری دریافت کنید.

برای شام می‌توانید یک کاسه کوچک سالاد با مرغ کبابی، نیمی از ساندویچ و میوه یا یک لیوان شیر یا یک کاسه سوپ سبزیجات باشد. سعی کنید بزرگ‌ترین و مفصل‌ترین وعده غذایی شما صبحانه یا ناهار باشد، نه شام!

سخن آخر

این مطالعه نشان داد که خوردن دیروقت شام می‌تواند بدون در نظر گرفتن مقدار کالری، موجب چاقی، افزایش وزن و قند خون بالا شود. محققان دریافتند که همه‌ی افراد به یک صورت به زمان خوردن شام واکنش نشان نمی‌دهند، افرادی که دیر شام می‌خورند و زودتر می‌خوابند اضافه وزن و تغییرات متابولیسمی بیشتر و شدیدتری داشتند.

آن دسته از افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند کم‌تر تحت تاثیر قرار گرفتند. به گفته محققین این شواهد نشان می‌دهد که خوردن دیرهنگام غذا افزایش وزن را به دنبال خواهد داشت حتی اگر کالری مصرفی افزایش نداشته باشد.

کارشناسان می‌گویند، بهتر است بعدظهر یک میان وعده سالم میل کنید تا اشتهای خود را برای شام دیرهنگام کنترل کنید.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

منابع:

  1. https://www.healthline.com/health-news/eating-an-early-dinner-can-help-you-burn-fat-lower-your-blood-sugar#The-bottom-line

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط
زهره دباغ

زهره دباغ

ترجمه کلمات جدید برای من مثل سرک کشیدن به دنیای جدید دیگری است. هیجان‌انگیز و چالش برانگیز