این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب میآید، طوریکه مصرف آن به افراد مبتلا به فشارخون بالا توصیه میشود. این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا میکند و موجب ترشح هورمون انسولین میشود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلولها وارد شده و دوباره افت پیدا میکند.
انبه میوهای سرشار از فیبر، ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان است. این میوه موجب تقویت دستگاه گوارش و کلیه نیز میشود، و به علت آهن فراوانی که دارد از آنمی جلوگیری میکند. یک فنجان انبه خرد شده حاوی 100 کالری، 1 گرم پروتئین، 0.5 گرم چربی، 25 گرم کربوهیدرات است.
بسیاری از تحقیقات نشان میدهد که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند انبه، خطر ابتلا به مرض چاقی و بیماریهای منجر به مرگ، دیابت، بیماریهای قلبی را کاهش داده و باعث تقویت و شادابی پوست و موها میشود.
آنتیاکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، حائلی در برابر تشعشات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا میکند و احتمالا صدمات ناشی از زوال شبکیه را دفع میکند. اثبات شده است که دریافت بالای انواع میوهها (3 وعده یا بیشتر) خطر ابتلا و پیشرفت زوال شبکیه ناشی از افزایش سن را کاهش میدهد.
خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژهای مصرف میکنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زرد آلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت میشود.
بر اساس مطالعات انجام شده در موسسه بهداشت عمومی تغذیه در دانشگاه هاروارد، برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتین، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا میکند و همچنین در مطالعات انجام شده در ژاپن به اثبات رسید که مصرف بتاکاروتین نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده حاصل میکند.
محققانی که در دانشگاه اگریلایف تگزاس تاثیر عصاره پلیفنول موجود در انبه را در محیط آزمایشگاهی بر روی سرطان روده، سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان خون و سرطان پروستات بررسی نمودند، دریافتند که انبه تاثیرات مثبتی بر تمامی انواع سرطانهای ذکر شده دارد اما بیشترین تاثیر را بر روی سرطان سینه و روده از خود نشان میدهد.
محققان امیدوارند که با انجام یک آزمایش بالینی جزئی بر روی افرادی که به طور فزایندهای با التهابات داخلی مواجهند و خطر ابتلا به سرطان در آنها بالاست، اثبات کنند که انبه در پیشگیری و درمان سرطان تاثیرات مثبتی دارد.
جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوهها و سبزیجات تامین میشود و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوانها ضروریست، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مطالعات حاکی از آن است که میزان گلوکز خونِ افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی میکنند، پایینتر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع 2 بهبود میبخشد.
از آنجایی که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب میباشد، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان تضمین میکند.
فیبر، پتاسیم و ویتامینهای موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی محسوب میشود. افزایش جذب پتاسیم بعلاوه کاهش جذب سدیم از مهمترین تغییرات در برنامه غذایی است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را در فرد کاهش میدهد.
انبه برای تقویت مو فوقالعاده است زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد نیاز در تامین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تامین میکند. جذب ویتامین C کافی که با 1 فنجان انبه در روز تامین میشود، از ملزومات تولید و حفظ کلاژن که ساختار پوست و مو را شکل میدهد، محسوب میشود.
افرادی که به شیره گیاهان آلرژی دارند ممکن است واکنشهای مشابهی به مصرف انبه نشان دهند. مصرف بیش از حد پتاسیم برای افرادی که کلیههایشان عملکرد درستی ندارد، میتواند مضر باشد. در صورتی که کلیههای شما قادر به دفع پتاسیم مازاد در خون نباشد، این امر میتواند کشنده باشد.
آنچه برای پیشگیری از بیماریها و دستیابی به سلامت کامل بسیار حائز اهمیت میباشد پیروی از یک برنامه غذایی کامل و داشتن الگوی مصرف همه جانبه است. پیروی از یک برنامه غذایی که حاوی مواد متنوعی باشد، سودمندتر از تمرکز افراطی بر یک نوع غذای خاص به عنوان کلید سلامت است.