برادیکاردی همان ضربان آهسته قلب است. زمانی که سیگنالهای الکتریکی که از بطن قلب میگذرد کاهش پیدا میکند برادیکاردی اتفاق میافتد. به طور معمول، زمانی که شما در حال استراحت هستید، ضربان قلب 60 تا 100 بار در دقیقه میتپد. اما در برادیکاردی، این میزان به کمتر از 60 ضربه در دقیقه میرسد.
بزرگترین نگرانی این است که قلب شما به اندازه کافی خون پمپاژ نمیکند. در این صورت تمام اندامها و بافتهایی که به خون نیاز دارند خون دریافت نمیکنند. وقتی این اتفاق میافتد، علائم زیر را به دنبال دارد:
بلوکهای قلبی مسیری هستند که در آن سیگنالهای الکتریکی را توسط گره سینوسی از قلب عبور میدهند. قلب در اثر این سیگنالها انقباض پیدا میکند. اگر این بلوک نتواند کار خود را به درستی انجام دهد قادر نخواهد بود سیگنالها را از خود عبور داده در نتیجه دچار برادیکاردی خواهید شد. سه نوع بلوک قلبی وجود دارد:
در این بلوک قلبی تمام سیگنالهای الکتریکی از بطن قلب عبور کرده اما رفته رفته آهسته میشوند. در بلوک قلبی درجه 1 به ندرت علائم برادیکاردی ایجاد شود.
در این نوع بلوک قلبی تمام سیگنالهای الکتریکی به بطنها نمیرسد. بعضی از ضربانها کاهش یافته و باعث میشود بعضی از ضربانها نامنظم شود.
هیچ یک از ضربههای الکتریکی به بطن نمیرسد. هنگامی این اتفاق میافتد که یک الگوی ضربانساز طبیعی برداشته شود. اما این باعث میشود که ضربات الکتریکی ضعیف بطنها کنترل شود.
الکتروکاردیوگرام، همچنین ECG یا EKG نامیده میشود، این دستگاه برای تشخیص برادیکاردی مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از سنسورهای کوچک (الکترود) که به قفسه سینه و بازوهایتان متصل شده است، سیگنالهای الکتریکی را در حالی که از قلب شما عبور میکند، ثبت میکند.
از آنجا که ECG نمیتواند برادیکاردی را ضبط کند مگر اینکه در طول آزمایش اتفاق بیافتد، ممکن است پزشکتان از یک دستگاه ECG قابل حمل در خانه استفاده کند. این دستگاه مانبتور یا هولتر نام دارد. این وسیله در جیب یا در شانه قرار میگیرد این دستگاه فعالیت قلب را برای مدت 24 تا 48 ساعت ثبت میکند.
تست ورزش، آزمایشی است که در آن با استفاده از یک تردمیل ضربان قلب شما را اندازهگیری میکنند.
پزشکتان آزمایش خون را برای بررسی شرایطی که ممکن است به برادیکاردی مربوط میشود بررسی میکند. عفونت، کم کاری تیروئید یا عدم تعادل الکترولیتی بیماریهایی هستند که بر روی ضربان آهسته قلب تاثیر میگذارند.
درمان برادیکاردی بستگی به شدت علائم و بیماری متفاوت است.
اگر اختلالاتی مانند کم کاری تیروئید یا آپنه انسدادی دارید درمانش با بعضی داروها مانند لووتیروکسین برطرف خواهد شد.
این وسیله که پیس میکر نام دارد با یک باتری و تلفن همراه کار میکند. سیم از طریق رگها به قلب وارد شده و الکترودها در انتهای سیم به بافت قلب متصل میشود. ضربانساز ضربان قلب را اندازهگیری میکند.
آشنایی با پیس میکر یا ضربانساز قلب و تمامی مراقبتهای همزمان با آن
از عامل اصلی خطر برای برادیکاردی، سن است. مشکلات قلبی که اغلب با برادیکاردی همراه هستند در بزرگسالان مسن بیشتر است.
برادیکاردی اغلب با آسیب به بافت قلب از نوع خاصی از بیماری قلبی همراه است. بنابراین، عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز میتوانند خطر برادیکاردی را افزایش دهند. تغییر سبک زندگی خطر بیماری قلبی را با عوامل زیر کاهش میدهد:
عوارض احتمالی برادیکاردی شامل موارد زیر است.